ΤΙ ΛΕΣ ΤΩΡΑ! Ανδρέας Λοβέρδος: “Να απαγορευθεί η είσοδος στη Βουλή για τους βουλευτές που δεν εμβολιάζονται”

Κοινοποίηση:
Ανδρέας Λοβέρδος

Να απαγορευθεί η παρουσία στη Βουλής και στις κοινοβουλευτικές επιτροπές των βουλευτών όσων δεν είναι εμβολιασμένοι, ζητά ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ και πρώην υπουργός σε δηλώσεις του στο Πρώτο Πρόγραμμα, σχολίασε το θέμα της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών και από την άποψη του δεν εξαίρεσε τους βουλευτές.

Όπως είπε ο κ. Λοβέρδος θα ασκούν κανονικά τα κοινοβουλευτικά τους καθήκοντα από το σπίτι τους, μέσω της ειδικής πλατφόρμας που υπάρχει, και απλώς δεν θα πηγαίνουν στην αίθουσα Βουλή. Κάλεσε μάλιστα τον πρόεδρο του Σώματος να αναλάβει σχετική πρωτοβουλία, «εξαιρώντας τους συναδέλφους που δεν έχουν εμβολιαστεί για λόγους υγείας» καθώς όπως τόνισε αυτό αφορά στα προσωπικά δεδομένα.

«Δεν μπορείς να θεσπίζεις υποχρεωτικότητα για κατηγορίες πολιτών και στη Βουλή που υπάρχουν 300 βουλευτές, να αδιαφορούμε αν ο διπλανός μας έχει ή δεν έχει εμβολιαστεί. Ο πρόεδρος της Βουλής να υποχρεώσει όποιον δεν εμβολιάζεται να μιλάει από το σπίτι του, αφού υπάρχει η δυνατότητα», τόνισε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

«Χρειάζεται η Βουλή να δώσει πρώτη το καλό παράδειγμα. Ειδάλλως σε τι διαφέρουμε από αυτούς που διαδήλωναν χθες κατά των εμβολιασμών; Θέλω να ξέρω εάν υπάρχουν αρνητές. Θέλω να γνωρίζω τον αρνητή που είναι δημόσιο πρόσωπο, κάνει δημόσια παρέμβαση και κάθεται δίπλα μου», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Λοβέρδος επισήμανε ότι είναι «συνταγματικά ανεκτός ο υποχρεωτικός εμβολιασμός ορισμένων κατηγοριών εργαζομένων χάριν του ύψιστου αγαθού της δημόσιας Υγείας», αναφέροντας τους εργαζόμενους στο σύστημα Υγείας, στην εστίαση και στον τουρισμό, στην Εκπαίδευση, στα σώματα ασφαλείας, στην Εκκλησία και ενδεχομένως και στα Μέσα Μεταφοράς.

Το «καυτό» θέμα των αναστολών εργασίας
Η συζήτηση έφτασε και στην επιβολή αναστολής εργασίας στους εργαζόμενους συγκεκριμένων όμως κατηγοριών οι οποίοι αρνούνται να εμβολιαστούν.

«Διότι όταν λες υποχρεωτικός εμβολιασμός, σημαίνει ότι αυτός που δεν τηρεί την υποχρέωση, πρέπει να υποστεί τις συνέπειες», εξήγησε ο κ. Λοβέρδος διευκρινίζοντας όμως ότι η απόλυση είναι αντισυνταγματική, ζήτησε όμως να τεθεί σε ισχύ η αναστολή εργασίας για όσο διαρκεί η πανδημία.

«Πώς θα ζήσει αυτός ο εργαζόμενος που δεν θα πληρώνεται;» ήταν η ερώτηση που δέχθηκε ο κ. Λοβέρδος και εκείνος απάντησε: «Δικό του θέμα πως θα ζήσει, από την στιγμή που δεν συμμερίζεται το δικό μας θέμα και τη δική μας αγωνία».

Δεν μπορεί οι ανεμβολίαστοι Βουλευτές να συμμετέχουν στην Ολομέλεια και τις Επιτροπές. Να συμμετέχουν μέσω διαδικτύου. Ο ΠτΒ να το διασφαλίσει. Κυβέρνηση-Δάσκαλε που δίδασκες…#ηχητικο

Posted by Andreas Loverdos on Thursday, July 15, 2021

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Δηλαδη “Να κάνουν και οι υπολοιποι ενεσουλα απο νερακι, να μη προκαλουν το κοινο αισθημα στον λαό οτι ειναι ενεμβολιαστοι”.

  2. Ο/Η Θα σας πατήσω εμβόλιο covid μες στο μάτι παλιό μεταλλαγμένοι λέει:

    Αντε ρε σκουπιδι που θα μας πεις και τι θα κάνουμε βγάλτε σε αναστολή όλους αυτούς που λέτε τους ανεμβολιαστους και να δω πως θα δουλεύουν οι επιχειρήσεις γιατί είμαστε πολλοί και έχουμε μαζί μας και τον Θεό όλοι αυτοί που μιλάνε για υποχρεωτικοτητα εκτός από κομμουνοφασιστοειδη πλάσματα είναι και αντιχριστοι …ΕΣΣΑΙΤΕ ΉΜΑΡ ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΝΙΚΆ…

Comments are closed.