ΤΙ ΛΕΕΙ; “Οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο θα ξεσηκωθούν για να υπερασπιστούν τη Βενεζουέλα”

Κοινοποίηση:
madouro

Οι εντάσεις μεταξύ Ουάσινγκτον και Καράκας επιδεινώθηκαν τον περασμένο μήνα, όταν οι Ηνωμένες Πολιτείες αναγνώρισαν την προσπάθεια του αρχηγού της αντιπολίτευσης Juan Guaydo να σφετεριστεί προεδρική εξουσία σε αυτή τη χώρα της Λατινικής Αμερικής.

Ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας Nicolas Maduro Moros εξέφρασε εμπιστοσύνη ότι οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο θα “ξεσηκωθούν ” για να υπερασπιστούν τη χώρα του σε περίπτωση στρατιωτικής εισβολής των ΗΠΑ.

“Εάν η Βενεζουέλα δεχθεί επίθεση από την αυτοκρατορία των ΗΠΑ, οι λαοί του κόσμου θα ξεσηκωθούν και θα ξεκινήσουν να αγωνίζονται μαζί μας “, δήλωσε ο Maduro , μιλώντας σε πτυχιούχους Ιατρικού Πανεπιστημίου την Τρίτη.

Στην ομιλία του, που δημοσιεύτηκε στο λογαριασμό του στο Twitter, ο Maduro κατηγόρησε τις ΗΠΑ για «επιθετικές, μονομερείς και αυτοκρατορικές ενέργειες» και πρότεινε ότι η σύγκρουση μεταξύ Βενεζουέλας και ΗΠΑ ήταν μία από τις επιθέσεις των ΗΠΑ και ότι υποστηρίζει μια μια «πολυμερή δημοκρατική προσέγγιση βασισμένη στη συμφωνία , την αρμονία και το διάλογο μεταξύ των λαών σε ολόκληρο τον κόσμο ».
Η ομιλία του Προέδρου της Βενεζουέλας ακολούθησε την ομιλία του Προέδρου των ΗΠΑ Donald Trump στο Μαϊάμι τη Δευτέρα, όπου ο Trump προειδοποίησε ότι “όλες οι επιλογές είναι ανοικτές” στην επίλυση της κρίσης της Βενεζουέλας.

Επίσης την Τρίτη, οι εντάσεις μεταξύ της Βενεζουέλας και των γειτόνων της κλιμακώθηκαν μετά την ανακοίνωση του στρατού της Βενεζουέλας ότι ήταν “σε επιφυλακή” κατά των συνοριακών παραβιάσεων εν μέσω σχεδίων της αντιπολίτευσης για να φέρει τη Δυτική βοήθεια στη χώρα.

“Οι ένοπλες δυνάμεις θα παραμείνουν ανεπτυγμένες και σε επιφυλακή κατά μήκος των συνόρων, όπως διέταξε ο επικεφαλής διοικητής μας, για να αποφευχθούν τυχόν παραβιάσεις της εδαφικής ακεραιότητας”, ανέφερε σε δήλωσή του ο υπουργός Άμυνας της Βενεζουέλας Vladimir Padrino Lopez.

Νωρίτερα, ο Στρατός της Βενεζουέλας ανακοίνωσε το κλείσιμο των θαλάσσιων συνόρων της χώρας με τις Ολλανδικές Αντίλλες εν μέσω ύποπτων ολλανδικών σχεδίων για να ανοίξει έναν υλικοτεχνικό κόμβο για ανθρωπιστική βοήθεια στο νησί του Κουρασάο.
Εκπρόσωπος της Κυβέρνησης της Βραζιλίας κυβέρνησης δεσμεύθηκε να αποστείλει ανθρωπιστική βοήθεια στα σύνορα με τη Βενεζουέλα μέχρι το Σαββατοκύριακο.

Το Καράκας έχει καταγγείλει τα σχέδια των ΗΠΑ να διανείμουν ανθρωπιστική βοήθεια στη χώρα που πλήττεται από την κρίση, καλώντας τη βοήθεια της Ουάσιγκτον αφηγήσεις ενός “βουνό από ψέματα” και εκφράζοντας φόβους ότι αυτή η βοήθεια θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως πρόσχημα για στρατιωτική παρέμβαση. Νωρίτερα αυτό το μήνα, η Εθνοφρουρά της Βενεζουέλας κατάσχεσε τουφέκια και πυρομαχικά από ένα αεροπλάνο που έφτασε στην Βαλένθια και ερχόταν από το Μαϊάμι.

Η μακροχρόνια πολιτική και οικονομική κρίση της Βενεζουέλας κλιμακώθηκε στα τέλη Ιανουαρίου, αφού ο Juan Guaydo, Πρόεδρος της ημι-αδρανούς Εθνοσυνέλευσης που ελέγχεται από την αντιπολίτευση, ανακηρύχθηκε προσωρινός Πρόεδρος, αναμένοντας νέες εκλογές.

Οι ΗΠΑ, ο Καναδάς και ορισμένα κράτη της Ευρώπης και της Λατινικής Αμερικής αναγνώρισαν τον ηγέτη της αντιπολίτευσης. Η Ρωσία, η Κίνα, η Κούβα, η Βολιβία, το Μεξικό, το Ιράν, η Συρία, η Τουρκία και άλλοι εξέφρασαν την υποστήριξή τους στον δημοκρατικά εκλεγμένο Πρόεδρο της χώρας, ή προέτρεψαν τις ΗΠΑ και τους συμμάχους της να μην αναμιχθούν στις υποθέσεις της Βενεζουέλας. Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας χαρακτήρισε την υποστήριξη της Ουάσιγκτον για την Guaydo ως απόπειρα ενορχήστρωσης πραξικοπήματος.
sputniknews.com/

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Εχει δικιο θα τον υποστηριξει ο τσιπρακος η κουστοδια του και όλα τα αναρχο αντιεξουσιαστικα στοιχεια βορειων προαστιων, με αιματηρούς αγωνες απ τα πληκτρολογια τους φυσικα όπως παντα γιατι να πανε εκει το βλεπω κομματάκι δυσκολο ,φυλανε τα κωλαρακια τους από κακοτοπιες…

Comments are closed.