ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΜΑΣ ΣΥΜΒΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ!!!! Τρέχουν με τις βαλίτσες στο χέρι στο Νέο Βουτζά [ΕΙΚΟΝΕΣ]

Κοινοποίηση:
VOUTZAS2

Κραυγή αγωνίας απευθύνουν οι κάτοικοι στον Νέο Βουτζά οι οποίοι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους μετά την καθίζηση που υπέστη η γειτονιά της οδού Καρυωτάκη.

Συνολικά 7 σπίτια απειλούνται να «πνίγουν» στο ρέμα του Νταού με την πρώτη κακοκαιρία με αποτέλεσμα αρκετοί από αυτούς να έχουν μεταναστεύσει.

«Μας έστειλαν χαρτί και εγκαταλείψαμε τα σπίτια μας. Δεν έχουμε νερό, δεν έχουμε ρεύμα, δεν έχουμε τίποτα. Το σπίτι κατρακυλάει. Χρειαζόμαστε άμεσα στήριξη και γρήγορα έργα πριν φύγουν και τα υπόλοιπα σπίτια», λέει στο protothema.gr η κ. Μαίρη Μπαλή η οποία μένει στο ακριβώς διπλανό σπίτι από αυτό που έχει ήδη πάρει κλίση και βυθίζεται στο ρέμα.

«Έχω φύγει από το σπίτι και μένω στον πατέρα μου στον Πειραιά. Όλο αυτό έγινε μέσα σε 15 ημέρες και κάθε ημέρα κατρακυλάει και περισσότερο. Φοβόμαστε όταν βρέχει γιατί μουλιάζει περισσότερο το χώμα και υποχωρεί το έδαφος», τονίζει η κ. Μπαλή η οποία μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας Ελπίδα πήρε τα πράγματα της και έφυγε από το σπίτι.

Στη δυόροφη μονοκατοικία της, το ισόγειο και το πρώτο υπόγειο έχουν «κάτσει» τουλάχιστον μισό μέτρο, η εξωτερική σκάλα έχει κοπεί στα δύο από το χώμα ενώ οι πλάκες έχουν ανοίξει από τους κρατήρες οι οποίοι έχουν σχηματιστεί στο έδαφος.

«Παρακαλάμε τον Θεό να μην βρέξει», δηλώνει η κ. Μπαλή η οποία από το 2018, μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές που έκαψαν την περιοχή, παρατήρησε την καθίζηση. Όπως επισημαίνει, στην αρχή ήταν ελάχιστοι πόντοι αλλά μετά τις τελευταίες βροχοπτώσεις το έδαφος στο ακίνητό της έχει υποχωρήσει τουλάχιστον μισό μέτρο.

Η εικόνα στο γειτονικό σπίτι είναι αποκαρδιωτική. Εκτός από την καθίζηση, η οποία ξεπερνά πλέον τα 3 μέτρα, το οικόπεδο έχει πάρει κλίση και απειλείται να πέσει στο ρέμα με την πρώτη βροχή.

VOUTZAS2 VOUTZAS1

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. να ζητησουν αποζημιωσεις απο τον ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΗΧΑΝΙΚΟ που εβαλε την υπογραφη για να κτισθουν σπιτια ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΡΕΜΑ.

  2. Πρωτα κατακαψαναι τα βουνα οικοπεδοφαγοι και μια και δυο και εκατον δυο φορες απο την δεκαετια του 90 γινεται Μετα δεν αφησαν βουνοπλαγια για βουνοπλαγια που να μην χτισουν χωρις μελετες χωρις να δουν το εδαφος κοντα σε ρεματα αλλα μεσα σε ρεματα και τωρα ψαχνονται ποιος φταιει???

Comments are closed.