ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ ΘΕΜΟ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ. Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΚΑΡΙΕΡΑ, Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ, Η ΕΜΠΛΟΚΗ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, Η ΑΡΡΩΣΤΙΑ ΚΑΙ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ

Κοινοποίηση:
Καταγραφή

Σαν σημερα στις 22-01-2019 έφυγε  από τη ζωή σε ηλικία 61 ετών ο δημοσιογράφος, παρουσιαστής και εκδότης της εφημερίδας, «Πρώτο Θέμα» Θέμος Αναστασιάδης έπειτα από μακρά μάχη με την επάρατη νόσο.

Τα πρώτα χρόνια
Γεννήθηκε στις 6 Ιανουαρίου 1958 στην Αθήνα, με καταγωγή από το Κουκούλι Ιωαννίνων, στο Ζαγόρι. Ο πατέρας του, Βύρων Αναστασιάδης, ήταν διευθυντικό στέλεχος της πετρελαϊκής πολυεθνικής Royal Dutch Shell, και συχνά η οικογένεια αναγκαζόταν να μετακομίζει σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού. Τον Νοέμβριο του 1973, ως μαθητής της Ε΄ Γυμνασίου συμμετείχε μαζί με συμμαθητές του σε διαδηλώσεις υποστήριξης της εξέγερσης του Πολυτεχνείου στο κέντρο της Αθήνας με αποτέλεσμα να αποβληθεί από το σχολείο του. Όταν τελείωσε το Γυμνάσιο, πέρασε στο Οικονομικό Τμήμα της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου. Ως φοιτητής υπήρξε στέλεχος της ΚΝΕ, μαζί με τον συγκάτοικο και φίλο του Ανδρέα Λοβέρδο.

Αφού αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου εργάστηκε ως πολιτικός – οικονομικός συντάκτης στις εφημερίδες Το Βήμα, Εξπρές, Ελευθεροτυπία και Καθημερινή Για ένα σύντομο διάστημα εργάστηκε στην ΕΡΤ, ενώ ήταν από τους πρώτους που στελέχωσαν το ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9.84 του Δήμου Αθηναίων.

Στη συνέχεια ξεκίνησε συνεργασία με τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, όπου παρουσίασε χιουμοριστικά talk show (Νοκ Άουτ, Μπίλιες). Μεγάλη τηλεοπτική επιτυχία υπήρξε η εκπομπή ΟΛΑ στον ALPHA, η οποία προβαλόταν από τα μέσα του 2006 από τον ΑΝΤ1 και στην οποία παρουσιάζονταν, μεταξύ άλλων, βίντεο με συρραφή αποσπασμάτων από τηλεοπτικές εκπομπές.

Η αιρετική “Μαύρη τρύπα” στην τελευταία σελίδα της “Ελευθεροτυπίας”

Είναι το σωτήριον έτος 1995 κι ο Θέμος Αναστασιάδης με την “Μαύρη τρύπα” κάνουν την εμφάνισή τους στην τελευταία σελίδα της “Ελευθεροτυπίας”. Διευθυντής της εφημερίδας, ο Σεραφείμ Φυντανίδης.

 Ο Θέμος Αναστασιάδης – άρτι αφιχθείς στην “Ελευθεροτυπία” από την “Καθημερινή”, καθιερώνει την αιρετική του στήλη, γνωστότερη ως “Μαύρη τρύπα”, από την οποία ξεκινά… φανατικά και η ανάγνωση της εφημερίδας.

Δηλαδή, από την τελευταία σελίδα της “Ελευθεροτυπίας” και προς τα εμπρός. Γιατί; Ο σχεδόν προκλητικός και προβοκατόρικος τρόπος γραφής υποχρέωνε το κοινό να διαβάζει πρώτα τις αράδες του Θέμου.

Η τελευταία σελίδα της εφημερίδας δέσποζε τη δεκαετία του ’90. Λαοφιλέστατη και… must η στήλη του Αναστασιάδη, εκτόξευσε την καριέρα του μετέπειτα παρουσιαστή της τηλεόρασης και εκδότη.

Η “Μαύρη τρύπα” με τα λογοπαίγνια και τα αστεία, μεσουράνησε τα χρόνια εκείνα.

 Τότε που η ελληνική τηλεόραση μάθαινε και μαζί της το κοινό τα ριάλιτι, τα λαμπερά show, τα talk show και τα τηλεοπτικά παράθυρα.

Την εποχή που η Ελλάδα είχε τον Ανδρέα Παπανδρέου και τον Κώστα Σημίτη στα ηνία της, αλλά και εθνικό νόμισμα ακόμη τη δραχμή!

Προβλήματα υγείας και θάνατος

Τα τελευταία χρόνια της ζωής του, άρχισε να αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα υγείας. Τον Απρίλιο του 2017, σταμάτησε απότομα την εκπομπή “ΟΛΑ” λόγω κάποιας σοβαρής μη κατονομασμένης πάθησης στα μάτια του, καθώς οι δυνατοί προβολείς του στούντιο τον ταλαιπωρούσαν. Έχασε το μεγαλύτερο μέρος της όρασής του από το ένα μάτι, αλλά κατόρθωσε να σώσει το δεύτερο μετά από εγχείρηση που έκανε στα τέλη Ιουνίου.

Τον Σεπτέμβριο του 2017, διαγνώστηκε με οστεοσάρκωμα στον θώρακα, μια σπάνια και πολύ επιθετική μορφή καρκίνου των οστών. Μετά από θεραπεία στη Ζυρίχη και στην κλινική Ντάνα Φάρμπερ της Βοστώνης, προσωρινά θεραπεύτηκε αλλά μετά από λίγους μήνες ο καρκίνος επανεμφανίστηκε. Τελικά, μετά από σταδιακή επιδείνωση που διήρκεσε συνολικά πέντε περίπου μήνες, απεβίωσε το βράδυ της 22ας Ιανουαρίου 2019 στην Ζυρίχη σε ηλικία 61 ετών. Κηδεύτηκε στις 27 Ιανουαρίου στον Ιερό Ναό Παναγίας Ελευθερώτριας στην Κηφισιά, με την παρουσία πολλών δημοσίων προσώπων. Η ταφή του έγινε στις 28 Ιανουαρίου και σε στενό οικογενειακό κύκλο στον Γερολιμένα της Μάνης, που ήταν ο αγαπημένος τόπος παραθερισμού του.

Τον Ιούλιο του 2019, σύμφωνα με δημοσιεύματα άνοιξε η διαθήκη του Αναστασιάδη, με την οποία παραχωρήθηκαν τα περιουσιακά του στοιχεία (ακίνητα, χρήματα, μετοχές) στους οικείους του.[21] Η αδερφή του Αναστασιάδη αρνήθηκε πάντως την όποια ύπαρξη περιουσίας.

Εμπλοκή με τη Δικαιοσύνη
Τον Ιανουάριο του 2009 καταδικάστηκε σε 19 μήνες φυλάκιση με αναστολή για δημοσίευση φωτογραφιών στο «Θέμα» που παρουσίαζαν τον Χρήστο Ζαχόπουλο σε προσωπικές στιγμές. Τελικά, τον Απρίλιο του 2013 το τριμελές Εφετείο αποφάσισε ομόφωνα την αθώωση του Αναστασιάδη και των άλλων εμπλεκομένων για παραβίαση προσωπικών δεδομένων, κρίνοντας ότι δεν υπήρξε ποτέ επεξεργασία και ταξινόμηση του DVD από τον ίδιο.

Στις 4 Δεκεμβρίου 2012 ασκήθηκε κακουργηματική ποινική δίωξη σε βάρος του για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα μαύρου χρήματος ποσού ύψους 5,5 εκ. ευρώ. Η υπόθεση είχε ξεκινήσει από το 2007, όταν και ο Θέμος Αναστασιάδης βρέθηκε με καταθέσεις σε ελβετική τράπεζα, χωρίς να καταφέρει τελικά να τις δικαιολογήσει ως νόμιμα έσοδα. Αρχικά αθωώθηκε, αλλά το 2017 του επιβλήθηκε πρόστιμο περίπου 5 εκ. ευρώ ως οφειλή στο δημόσιο για ξέπλυμα μαύρου χρήματος που προήλθε το 2007 από εγκληματικές δραστηριότητες. Ο Αναστασιάδης υποστήριξε ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ τον έχει στοχοποιήσει και η απόφαση να του επιβληθεί πρόστιμο είναι πολιτική. Παράλληλα η μεριά του Αναστασιάδη ζήτησε τη μη καταβολή του προστίμου, κάτι που έγινε δεκτό από τη δικαστική έδρα δηλώνοντας ότι δεν έχει περιουσιακά στοιχεία.

Έξι περίπου μήνες μετά τον θάνατό του, άνοιξε η διαθήκη του γνωστού δημοσιογράφου και εκδότη

Τα χρήματα μοιράστηκαν σε καταπιστεύματα και το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας κατέληξε στην σύζυγό του, η οποία και θα την διαχειριστεί. Εκτός από τα σπίτια που βρίσκονται στην Κηφισιά και στη Ζυρίχη της Ελβετίας, είχε και άλλα ακίνητα τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό. Στη σύζυγό του πάνε και οι μετοχές του «Πρώτου Θέματος», ενώ σημαντικό είναι και το μερίδιο που λαμβάνουν η αδελφή του και ο ανιψιός του.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

24 Σχόλια

  1. Θέμος, Κακακουνάκης, Τράγκας και άλλα λαμόγια δημοσιογράφοι που κονόμησαν από το επάγγελμα αλλά τα έφαγαν οι κληρονόμοι

  2. Τις βαλιτσες τις πηρε μαζι του να περασει κααλα στην κολαση?

  3. Κνίτης λαμόγιο με δεξιά τσέπη.Η δικαιοσύνη που τον αθώωσε,για τον λούτσο εντελώς.Δικαστάκια της πλάκας που τους πη#άνε Αλβανοί για 20 ευρώ με λίγη κόκα

  4. “Το 2017 η μεριά του Αναστασιάδη ζήτησε τη μη καταβολή του προστίμου, κάτι που έγινε δεκτό από τη δικαστική έδρα δηλώνοντας ότι δεν έχει περιουσιακά στοιχεία.” Και ως εκ θαύματος ενάμιση χρόνο μετά βρέθηκε με τεράστια κινητή & ακίνητη περιουσία σε Ελλάδα και εξωτερικό & μετοχές των ΜΜΕ που κατείχε. “Εκτός από τα σπίτια που βρίσκονται στην Κηφισιά και στη Ζυρίχη της Ελβετίας, είχε και άλλα ακίνητα τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό. Στη σύζυγό του πάνε και οι μετοχές του «Πρώτου Θέματος», ενώ σημαντικό είναι και το μερίδιο που λαμβάνουν η αδελφή του και ο ανιψιός του.”
    Άλλη μια τεράστια επιτυχία της ελληνικής “δικαιοσύνης”!!!. Φυσικά οι δικαστές που του χάρισαν τα πρόστιμα, προήχθησαν στις ανώτατες βαθμίδες!!

  5. Διαβάζουμε ότι “η μεριά του Αναστασιάδη ζήτησε τη μη καταβολή του προστίμου, κάτι που έγινε δεκτό από τη δικαστική έδρα δηλώνοντας ότι δεν έχει περιουσιακά στοιχεία”. Αλλά κάποια στιγμή άνοιξε η διαθήκη και “Εκτός από τα σπίτια που βρίσκονταν στην Κηφισιά και στη Ζυρίχη της Ελβετίας, είχε και άλλα ακίνητα τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό”. Αθάνατη ελληνική δικαιοσύνη. Πέστε με δύο λέξεις την αλήθεια: “Πραγματικό λαμόγιο”.

  6. Ο ΚΟΠΡΙΤΗΣ ΜΕ ΤΙΣ ΒΑΛΙΤΣΕΣ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ ΕΛΒΕΤΙΑΣ…

  7. Απέδειξε τι είναι οι περισσότεροι δημοσιογράφοι σήμερα, ειδικά στην Ελλάδα: λαμόγια που υποστηρίζουν όποιον τους πληρώσει καλύτερα. Από Κνίτης έγινε ο αστέρας της δεξιάς και στο τέλος έκανε αγιογραφίες στη Χρυσή Αυγή! Σύχαμα που όπως όλα τα λαμόγια δεν τα πήρε μαζί του όταν ψόφησε!

  8. Λαμόγιο του κιαρατά, ουστ ρε.

  9. Απ’τους πιο διεφθαρμένους του κωλο συστήματος ο πεθαμένος

  10. ΕΦΑΓΕ ΚΟΡΟΙΔΕΨΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΞΑΝΑΦΑΓΕ ΞΑΝΑΚΛΕΨΕ ΚΑΙ ΠΗΓΕ ΣΤΟΝ ΑΓΥΡΙΣΤΟ ΤΕΛΙΚΑ.
    ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΨΟΦΗΣΕΙ ΙΣΩΣ ΤΟΝ ΒΛΕΠΑΜΕ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ ΚΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΒΑΛΙΤΣΑΚΙΑ

  11. Αυτό τι σιχαμα ,που οι “εκπομπές” του ήταν παρέλαση βιζιτουδων,ψόφησε και ξεβρωμισε ο τόπος . Σκατα στον τάφο του. Τον έπιασαν να βγάζει έξω 5 εκατομμύρια ευρώ κ βέβαια η ανεξάρτητη,αβαδιστη ,στο χώρο σας,τον αθώωσε,τι άλλο …

  12. Χαχαχαχα… Ζήτησε τη μη καταβολή του προστίμου των 5εκατομ. Ευρώ και το “δικαστήριο” της Μπανανιας το έκανε δεκτό ,,!!! γιατί τάχα ο ψευτοδημοσιογραφος δεν είχε περιουσία!!! Θα αλλάξω το όνομα μου,να λεγωμαο Κοντομηνάς η Αναστασιάδης, να μην πληρώνω ούτε φόρους ούτε πρόστιμα,! Ένδοξες σελίδες της Μπανανοδικαιοσυνης, ας ήταν ένας απλός πολίτης θα του είχαν κατάσχει μέχρι και το κρεβάτι που κοιμάται,ξεφτιλισμενοι

  13. Μα τι άρθρα είναι αυτά που υμνούν τέτοιους ανθρώπους….

  14. Μεγάλο κατακάθι , όπως πολλοί νεοδημοκρατες.

  15. Απλα εκμεταλλευτηκε πολιτικες συγκυριες για ν αναδειχθει! Δεν μπορω να πω οτι αποκομισα κουλτουρα απ αυτον τον ανθρωπο με το φτιαχτο χιουμορ του σε βαρος συνανθρωπων μας ειτε της τεχνης ειτε της πολιτικης ζωης! Με λιγα λογια καιροσκοπος της αρπαχτης χωρις να προσφερει τιποτα το ουσιαστικο! Μασουρια λοιπον τα φραγκα του στο 1χ2 που βρισκεται τωρα!

  16. Βρε αυτοί οι πρόγονοί μας πόσο δικιο έιχαν! Ν Ε Μ Ε Σ Ι Σ

  17. ενα λαμογιο δημοσιογραφος λιγοτερος σιχαμα!!

  18. Στα μεζεα μας γι’αυτον και το μπουρδελοθεμα του,ας ειναι καλα οι γκομενοι που τα τρωνε απο την γυναικα του…στην υγεια σας ρε παιδιααααα!!!!

  19. Ένα λαμογιο λιγότερο! Έκλεψε, εφαγε, τα τέντωσε, τώρα τα τρώνε οι συγγενείς. Ένας δεύτερος φράγκας. Ο ενας με τους εκβιασμούς, ο άλλος με το ξέπλυμα.

  20. Ευτυχώς, αυτός πέθανε νωρίς, δεν έζησε τον ζόφο της υπουργίας και της πρωθυπουργίας Μητσοτάκη.

  21. Ο “κομιστης” πιάστηκε με 5 εκ ευρω στα ελβετικα συνορα.Φημες λεγαν οτι εκβιαζε τον Καραμανλη με το DVD γιατι ο Ζαχοπουλος ελεγε διαφορα μεσα για την προσωπικη ζωη του Καραμανλη και τα 5 εκ ηταν το προιον του εκβιασμου.Δεν ελειψε σε κανενα !

  22. Ενας ακομη που εκλεψε τον Ελληνικο λαο και τωρα τα λεφτα τα εχουν οι συγγενεις του.

    ΑΥΤΟΙ ΣΑΣ ΑΞΙΖΟΥΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ

Comments are closed.