ΤΑ ΣΕΒΗ ΜΑΣ ΣΤΡΑΤΗΓΕ ΜΟΥ! ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ – Τους βαθμούς και τα αριστεία ανδρείας ο Στυλιανός Παττακός τα είχε κερδίσει στο πεδίο της μάχης, και όχι στα πολιτικά γραφεία…

Κοινοποίηση:
1234 (339)

ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ..ΤΙΜΙΟΣ….ΑΡΙΣΤΟΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΡΧΗΣ…ΘΕΟΣΕΒΗΣ…ΚΑΛΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ
Γεννήθηκε στις 8 Νοεμβρίου 1912 στην Αγία Παρασκευή της Επαρχίας Αμαρίου του νομού Ρεθύμνης στην Κρήτη και καταγόταν από κλάδο της βυζαντινής οικογένειας των Σκορδιλών.
Φοίτησε στις σχολές υπαξιωματικών και εισήλθε στην σχολή Ευελπίδων το 1934, απ’ όπου αποφοίτησε το
1937.[1] Συμμετείχε στον ελληνοϊταλικό πόλεμο ως διοικητής ίλης της 11ης Ομάδος Αναγνωρίσεως τη 11ης Μεραρχίας Πεζικού, ενώ κατά τη διάρκεια της κατοχής ήταν μέλος της αντιστασιακής οργάνωσης “Όμηρος”.

Έλαβε μέρος στα Δεκεμβριανά, συμμετείχε στον Συμμοριτοπολεμο ως διοικητής Ίλης αρμάτων Κένταυρος σε αρκετά σημεία της Βόρειας Ελλάδας και παρασημοφορήθηκε με 3 Αριστεία Ανδρείας 7 πολεμικούς σταυρούς, 2 μετάλλια εξαιρέτων πράξεων καθώς και με όλα τα προβλεπόμενα σε καιρό ειρήνης μετάλλια και παράσημα.

Στη συνέχεια σπούδασε στη σχολή Πολέμου και κατάφερε να φτάσει μέχρι τον βαθμό του ταξιάρχου, αναλαμβάνοντας τη διοίκηση τεθωρακισμένων με έδρα το Γουδί
ΤΑ ΣΕΒΗ ΜΑΣ ΣΤΡΑΤΗΓΕ ΜΟΥ 


ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

5 Σχόλια

  1. ΖΗΤΩ Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΙΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. ΕΛΑΦΡΥ ΤΟ ΧΩΜΑ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΑΓΑΠΗΣΑΤΕ ΚΑΙ ΤΙΜΗΣΑΤΕ! ΟΙ ΈΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΣΑΣ ΞΕΧΝΑΜΕ!!!!!!!!

  2. AΕΙΜΝΗΣΤΕ ΣΤΡΑΤΗΓΕ ΠΑΤΤΑΚΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΛΕΒΕΝΤΗ ΤΟΝ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ ΠΩΣ ΜΑΣ ΑΦΗΣΑΤΕ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΛΥΣΕΙ ΤΑ ΚΑΡΓΙΟΛΙΑ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ???? ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΝΑ ΣΑΣ ΛΕΝΕ ΔΙΚΤΑΤΟΡΕΣ ΤΑ ΚΤΗΝΗ ΠΟΥ ΖΟΥΣΑΤΕ ΚΑΙ ΦΥΓΑΤΕ ΠΑΜΦΤΩΧΟΙ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΤΟΣΑ ΚΑΛΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ !!!ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΕΚΕΙΝΑ ΤΑ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ ????ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΞΕΠΑΣΤΡΕΨΑΤΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΤΑΡΑΔΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΟΥΣ ΠΟΥ ΕΦΥΓΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΕ ΑΛΛΟ ΟΝΟΜΑ ????ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΑΥΡΟ 73 ΑΠΛΩΣΑΝ ΤΑ ΒΡΩΜΙΚΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΜΑΣ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΥΝ ΜΑΣ ΞΕΖΟΥΜΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΟΥΒΑΛΗΣΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΛΑΘΡΟΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ !!!ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΤΙΜΟΥΝ ΤΗΝ ΣΤΟΛΗ ΤΟΥΣ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΤΙΜΗΣΑΤΕ ΕΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΡΑΒΑΝΑΔΕΣ ΔΟΥΛΟΙ ΓΕΛΟΙΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΜΟΝΟ Η ΜΑΣΑ !!! ΔΕΝ ΣΑΣ ΞΕΧΝΑΜΕ ΛΕΒΕΝΤΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΖΗΤΩ Η 21Η ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ !!!! ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΑΦΡΥ ΤΟ ΧΩΜΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΣΚΕΠΑΖΕΙ!!!!!

  3. ZHTΩ Η ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΑΞΙΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΠΑΤΤΑΚΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΛΑΔΑΣ ΝΤΕΡΤΙΛΗΣ ΚΛΠ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΑΝΕ ΑΔΙΚΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΣΕ ΘΑΝΑΤΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΚΕ Η ΕΝΟΧΗ ΤΟΥΣ Η ΠΤΩΣΗ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΟ ΨΕΥΤΙΚΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ ΨΕΥΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Η ΟΠΟΙΑ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΕΝΤΕΛΩΣ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ. ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΔΙΑΛΥΟΥΝΕ ΟΤΙ ΖΩΝΤΑΝΟ ΕΜΕΙΝΕ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ. ΑΛΛΗ ΘΑ ΗΤΑΝΕ Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ ΑΝ ΕΙΧΑΝΕ ΑΦΗΣΕΙ ΤΑ ΞΕΝΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ. ΟΜΩΣ ΣΤΗΣΑΝΕ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΜΕ ΤΟΝ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝΕ ΝΑ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΟΥΝΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ. ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΕΙΧΑΜΕ ΤΩΡΑ ΕΣΤΩ ΜΟΝΟ ΕΝΑΝ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ Η ΧΩΡΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΣΩΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΗΝ ΙΣΛΑΜΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΕΔΑΦΩΝ ΠΟΥ ΤΗΣ ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΩΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ.

Comments are closed.