ΤΑ “ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΥΣ” ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΡΙΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΑΣ ΚΑΙ ΤΑ 2ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΒΓΑΖΑΝ ΑΧΝΑ ΤΑ ΜΠΟΥΚΩΜΕΝΑ ΜΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΗΣ “ΜΑΦΙΑΣ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΗΓΩΝ”! Η “ΣΤΗΜΕΝΗ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ”, Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΤΑΞΙΑΡΧΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΑΒΑΛΟΥ ΩΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΥ (ΕΚΛΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΜΑΞΙΜΟΥ) ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΕΝΟΣ ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΘΕΝΤΟΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΦΙΑΣΚΟΥ.

Κοινοποίηση:
3333784

Όσο πλησιάζουν οι εκλογές τόσο θα φαίνεται ο ρόλος των ΜΜΕ που θα τάσσονται με τον έναν ή τον άλλον, με χτυπήματα κάτω από την μέση

.Η δίκη με κατηγορουμένους στρατηγούς της ΕΛΑΣ, δικηγόρους και ιδιώτες που είχαν αρχηγό των δολοφονημένο Δημήτρη Μάλαμα αποτελούσε μέχρι σήμερα ομερτά σε όλα τα ΜΜΕ.

Εδώ,  η ηλεκτρονική εφημερίδα makeleio.gr , το ΕΔΩΛΙΟ5 που καλύπτει την δίκη σε κάθε συνεδρίαση της και ένα, δύο ακόμα site έχουν κάνει εκτενής αναφορές στην δίκη αυτή. Πέρα αυτών ουδείς.

Από την πρώτη στιγμή στα ρεπορτάζ μας είχαμε δείξει ότι κάποιοι δεν της έδωσαν, εσκεμμένα (;) όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για το κάθε κατηγορούμενο ξεχωριστά με αποτέλεσμα τα χέρια των δικαστικών λειτουργών να είναι δεμένα και ο εισαγγελέας Μεϊδάνης να φθάνει στο σημείο να προτείνει, για τα αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος, (εκδικάζεται το ένα κομμάτι της υπόθεσης) την αθώωση όλων των κατηγορουμένων «καθώς δυστυχώς δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία» όπως είπε

Όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα που η κλεψύδρα για τις φετινές κρίσεις στην αστυνομία αδειάζει καθώς σε λίγες μέρες θα κριθεί η τύχη αξιωματικών, «καθαρών» και «λιγότερο καθαρών», ικανών και αναποτελεσματικών. Αυτός είναι και ο λόγος που τα “υπόγεια συστήματα”, μοιράζουν no-paper σε βάρος κατηγορουμένων αξιωματικών της ΕΛΑΣ σε αυτή την δίκη. Δεν ισχυριζόμαστε ότι είναι αθώοι αλλά επισημαίνουμε το γεγονός ότι 2 χρόνια που βγήκε στην δημοσιότητα η υπόθεση αυτή και σε περισσότερες από 10 συνεδριάσεις του δικαστηρίου κανένας, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων όπως επισημάναμε δεν είχε γράψει ούτε λέξη.

Ένας από αυτούς, λόγω της εμπλοκής του στην περίφημη υπόθεση της Greek Mafia με κατηγορούμενους εν ενεργεία και απόστρατους αξιωματικούς, είναι και ο διοικητής Ασφάλειας Αττικής, ταξίαρχος Δημήτρης Δάβαλος. Είναι αυτονόητο ότι με τέτοιες κατηγορίες σε βάρος του δεν θα έπρεπε να βρίσκεται στην θέση αυτή. Ένας απλός αστυφύλακας που κατηγορείται γιατί τσακώθηκε με έναν συνάδελφο του τίθεται σε αργία μέχρι την ολοκλήρωση του πειθαρχικού συμβουλίου.

Μάλιστα, ο κ. Δάβαλος προήχθη σε ταξίαρχο στις 24 Ιουλίου 2019, λίγες μόλις μέρες μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης από την Νέα Δημοκρατία και τις έκτακτες κρίσεις που διενήργησε ο τότε υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος κάθισε στην «ηλεκτρική καρέκλα» της λεωφόρου Κατεχάκη στις 9 Ιουλίου. Όμως τα απίστευτα σε αυτή την υπόθεση δεν τελειώνουν εδώ. Την ώρα που οι πληροφορίες αναφέρουν στο edolio5, ότι στον διοικητή Ασφαλείας τον περασμένο Σεπτέμβριο ασκήθηκε και δίωξη σε βαθμό κακουργήματος, αλλά παραμένει ακόμα στην θέση του σαν να μην συμβαίνει τίποτα.

Άπαντες στην ΕΛΑΣ γνωρίζουν ότι ο Ταξίαρχος Δάβαλος αποτελεί προσωπική επιλογή του Γρηγόρη Δημητριάδη. Αυτό πάντως που πρέπει να τονίσουμε αφενός μεν επειδή έχουμε πλήρη γνώση της δικογραφίας, παρακολουθώντας όσα λέγονται σε κάθε συνεδρίαση του δικαστηρίου αλλά και κάνοντας ρεπορτάζ μιλώντας με έγκυρους ποινικολόγους, ότι η δικογραφία αυτή από την αρχή ήταν ένα φιάσκο αφού δεν υπάρχει εντός αυτής κανέναν ανακριτικό υλικό ή απόδειξη ενοχής παρά μόνο πληροφοριακά δελτία της ΕΥΠ. Όλη η διαδικασία φωνάζει από μακριά ως μια στημένη δικογραφία που θα οδηγήσει στην απαλλαγή των κατηγορουμένων.

πηγή:  ΕΔΩΛΙΟ5 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

5 Σχόλια

  1. Εδω σε ολα εχουμε μια σαπιλα που …. βρωμαει απι χιλια μετρα.Αντε αυτη η Ελλαδα να παει μπροστα.Αν τα προβατα ειχαν μυαλο ολα θα ηταν διαφορετικα

  2. Λοιπόν η κυβέρνηση θα βγάλει εκτός Βουλής το κόμμα ΕΛΛΗΝΕΣ. Κανονίστε όσοι επρόκειτο να τον ψηφίσετε που θα μετακινηθείτε. Κυριε Χίο θα κατεβείτε στις Εκλογές; Το κράτος κατάλαβε ότι το κόμμα του Κασσιδιάρη θα πάρει πάνω από 10/100 και ετοιμάζεται να το βγάλει από τις εκλογές με νομοθετική ρύθμιση. Περιμένω απαντήσεις από τους συνσχολιαστές.

  3. Σε καμία άλλη χώρα στον πλανήτη δεν είναι στην θέση τους δημόσιοι λειτουργοί που είναι υπόδικοι ή υπό έρευνα. Μόνο στην Ελλάδα και αυτό δείχνει πόσο σάπιο είναι το καθεστώς μέχρι τον τελευταίο.

Comments are closed.