ΤΑ ΝΕΑ “ΕΘΙΜΑ” ΤΗΣ ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΤΗΤΑΣ – ΣΙΙΤΕΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΑΥΤΟΜΑΣΤΙΓΩΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ – ΔΕΙΤΕ ΧΑΛΙΑ (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Κοινοποίηση:
βψ β

Δεκάδες σιίτες μουσουλμάνοι γιόρτασαν το έθιμο της Ασούρα με αίμα και ουρλιαχτά στον Πειραιά
Πρόκειται για το έθιμο της αναπαράστασης του μαρτυρίου του ιμάμη Χουσεΐν το οποίο γιορτάζεται με… αυτοτραυματισμό. Οι πιστοί χρησιμοποιήσαν μαστίγια με λάμες, όπως φαίνεται και στο παρακάτω βίντεο.

Η Ασούρα, είναι η σημαντικότερη γιορτή των σιιτών μουσουλμάνων προς τιμή της επετείου του θανάτου του ιμάμη Χουσεΐν, τη 10η μέρα του μήνα Μουχαράμ, του πρώτου μήνα του ισλαμικού ημερολογίου. Οι πιστοί άνδρες σιίτες μουσουλμάνοι σε όλο τον κόσμο ως ένδειξη πίστης και θρήνου αυτομαστιγώνονται. Οι πιστοί για εννιά βράδια συγκεντρώνονται ε χώρους λατρείας και προσεύχονται, ενώ τη δέκατη μέρα, βγαίνουν στο δρόμο και επιδίδονται στο σκληρό έθιμο χτυπώντας τις πλάτες τους με τα μαστίγια που έχουν λάμες. Οι γυναίκες δεν συμμετέχουν στην τελετή.

 

Αναμφισβήτητα πρόκειται για ένα σκληρό έθιμο το οποίο προκαλεί σοκ σε όποιον βρεθεί μπροστά σε αυτές τις σκηνές, που εκτυλίσσονται σε δημόσιους χώρους, όπως έγινε για παράδειγμα σήμερα στον Πειραιά.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

21 Σχόλια

  1. ΙΔΕΑ για ωραα μπιζνα.Αφου γουσταρουν ετσι τα λαθροπιθικια γιατι να μην γινει μια ΙΚΕ με Ελληνες,να τους μαστιγωνουμε εμεις με 100 ευρω/ωρα..?Η ΙΚΕ θα τα παιρνει και απο τις 2 παντες.Και απο τα πιθικια και απο τους μαστιγωτες(σαδιστες)που θα ξεχαρμανιαζουν..

  2. Ενας λόχος Ες Ες μέ βλογοβόλα καί τό απαίσιο ανατριχιαστικό θέαμα τελειώνει στό πί καί φί.
    Γιάννης Λάκων

  3. Καλά και εμείς έχουμε τους αναστενάρηδες που περπατάνε πάνω σε κάρβουνα στις Φιλιππίνες σταυρώνονται στα αλήθεια κλπ αλλά το ζήτημα είναι τι δουλειά έχουν και τι κάνουν όλοι αυτοί οι μπουνταλάδες που έχουν έρθει στην Ελλάδα…. Ζήτημα ένας στους 100 από αυτούς να δουλεύει….

  4. Οταν εχεις να κανεις με ζωα…..
    Χρειαζεσαι…μπογια…

  5. Εκει γιατι δεν πανε τα παιδια τους οι “προοδευτικοι” να δουν ηθη και εθημα αυτων των λαων ?

  6. Οργανωμένοι όλοι τους κ έχουν τη στήριξη της πολιτείας σε όλα, ολόκληρη ατραξιόν έστησαν με θέαμα άκρως αποκρουστικό με βία, ο δήμαρχος Πειραιά έδωσε και άδεια ή τους έχουν πει να κάνουν ότι γουστάρουν;

  7. Πώς επιτρέπεται; Γιατί δεν κάνουν κάτι τόσα χρόνια; Σταματήστε το για πάντα!!! Δεν μπορούμε να τα ανεχόμαστε όλα.Κουραστηκαμε.

  8. Ντροπιαστικές τριτοκοσμικές εικόνες στην Χώρα που δημιούργησε και διέδωσε στα πέρατα της Οικουμένης, Πολιτισμό …
    ΄Αντε, ρε θολοκουλτουριάρικα πολιτικάντικα σκύβαλα, κουβαλήστε μας κι άλλα “πολιτισμένα” ούγκανα, να μας φέρουν “με το καλό” και τα άλλα πολιτισμικά έθιμά τους, όπως αυτό του δημοσίου -μέχρι θανάτου- λιθοβολισμού ή του δημοσίου αποκεφαλισμού …
    Κάτι αυγουλομάτικα, σκορδαλιάτικα, βατραχομάτικα, πορδιάρικα, συψαιμικά και πολύχρωμα πιόνια, πού χάθηκαν, αλήθεια ; Γιατί δεν έστειλαν τις “εκλεκτές δυνάμεις” τους να επιβάλουν πρόστιμα για τον συνωστισμό άνευ φιμώτρου ; Μόνον στις χριστιανικές λιτανείες και εορτές μεταδίδεται ο ιός τους ;
    ΄Εννοια σας ΚΟΠΡΙΤΕΣ και θα περάσετε καλά με την συσσωρευμένη οργή του κόσμου … Θα βλέπετε τις κρεμάλες σαν λύτρωση …

  9. Δέστε ρε καραγκιόζηδες και οι δυο τα μαύρα σας τα χάλια. Η αριστερίλα ειδικά παρακολουθεί ή είναι συνεπαρμένη από την επωδό του με το αζημίωτο εδώ πολυτεχνείο.

  10. ΕΝΑ ΗΛΙΘΙΟ, ΠΑΡΑΛΟΓΟ ΕΘΟΜΟ ΤΩΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ ΡΕ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ? ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΤΕΤΟΙΑ ΘΕΑΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ? ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΟ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ ΟΠΩΣ ΓΙΑ Π.Χ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ, ΑΜΕΡΙΚΗ ΚΛΠ? ΓΙΑΤΙ ΕΚΕΙ ΤΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ. ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΙΔΩ. Α, ΡΕ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΠΟΥ ΓΙΝΑΜΕ!

  11. Η μαλακiα των Ελλήνων πάει σύννεφο,αφού επιτρέπουν αυτά στην χώρα τους ,αλλά 400 χρόνια έχουν
    γίνει τουρκοσποριτες,καλά να πάθετε,τα καλύτερα έρχονται

  12. Είμαι ένας υπερήφανος έλληνας που ανήκω στην μειονότητα της χώρας… δεν θα μπορώ να πω ότι είμαι χριστιανός, οτι εχω ήθη και έθιμα ελληνικά γιατι πλέον θα γίνουμε Ισλάμ…..
    Αυτομαστιγώνομαι και εγώ γιατί δεν μπορεί να σωθεί αυτή όμορφη χώρα με την ιστορία χιλιάδων ετών με τις ομορφιές που κάηκαν και με τα όνειρα μας που επίσης κάηκαν. Τραγική η κατάληξη της πατρίδας μας. Στάχτες και άλωση βλέπω

  13. ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΗΘΕΝ ΦΕΜΙΝΙΣΤΡΙΕΣ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΤΗΤΑΣ? ΦΟΒΗΘΗΚΑΝ ΜΑΛΛΟΝ ΟΤΙ ΘΑ ΕΜΕΝΑΝ ΧΩΡΙΣ ΚΕΦΑΛΙ

  14. ΟΥ ΝΑ ΜΟΥ ΧΑΘΕΙΣ ΜΟΥΝ@ΚΙ ΜΗΤ@Ρ@ΚΗ…ΚΟΝΤΕ ΒΡΩΜΙΑΡΗ ΚΙ @ΡΧΙΔ@ΚΙ

  15. Καλά δεν ντρεπόμαστε; Τι χάλια είναι αυτά; έπρεπε να κοπεί μαχαίρι απτήν 1η χρόνια. Ξεφτίλα

  16. Καμαρώστε ρε μπολιαστές τους καινούργιους σας υπηκόους. Αλλά να μου πεις το θέμα σας είναι η καρέκλα και τα φράγκα.

  17. “Συνωστισμός σε θρησκευτική τελετή Μουσουλμάνων” θα μπορούσε να είναι ο τίτλος θέματος που κανένα ΜΜΕ δεν έπαιξε.
    Μου δημιουργείται και η εξής απορία: μπορεί κάποιος σε δημόσιο χώρο να αυτομαστιγωνεται?
    Αυτοί αυτομαστιγωνεται, οι άλλες/άλλοι/άλλο κάνουν γυμνές παρελάσεις και ποδηλατοδρομίες, οι εξ αριστερών κάνουν συγκεντρώσεις χιλιάδων ατόμων έξω απ’ το εφετείο, οι εκ δεξιων γευματίζουν στην Ικαρία … τελικά ο προβληματικός ήμουν εγώ και δεν μου επιτράπηκε να κάνω Πάσχα, να εκκλησιαστω, να ταξιδέψω σε άλλο νομό για μήνες ώστε να δω συγγενικά πρόσωπα. Λογικό…έχουν δίκιο!

  18. Αφου ειναι covid free ενοβολιαζμενα τα παιδια ολα καλα. θα μας φερουν κ τα αβγανα

Comments are closed.