Σύστημα Ατλας: Συντάξεις με το πάτημα ενός κουμπιού- Δείτε σε βίντεο πως θα γίνονται οι αιτήσεις

Κοινοποίηση:
atlas

Σε πλήρη ισχύ τίθεται από σήμερα το σύστημα «ΑΤΛΑΣ» για την ψηφιακή σύνταξη. Πρόκειται για μια πλήρως αυτοματοποιημένη διαδικασία έκδοσης σύνταξης στην πρώτη φάση της οποίας θα απονέμονται κατά μέσο όρο 4.000 συντάξεις τον μήνα και θα καλύπτεται το 40% των νέων συνταξιοδοτικών αιτημάτων.

Μέχρι το τέλος του 2020 θα έχουν ενταχθεί όλες οι συντάξεις αναπηρίας ενώ μέχρι το τέλος του 2021 θα έχουν ενταχθεί και υπόλοιπες κατηγορίες συντάξεων γήρατος ώστε στο τέλος του 2021 να απονέμεται ψηφιακά το 80%-85% των συντάξεων.

“Είμαι σίγουρος ότι ο ιστορικός του μέλλοντος θα καταγράψει την σημερινή μέρα ως μία από τις πιο σημαντικές στην ιστορία της κοινωνικής ασφάλισης στην χώρα μας. Και αυτό διότι με την σημερινή εκδήλωση και την εφαρμογή του συστήματος «ΑΤΛΑΣ» πραγματοποιείται ένα άλμα στο μέλλον και το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας μας περνάει σε μία νέα εποχή” είπε ο Υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης στην ομιλία του και συνέχισε αναφέροντας τις υποθέσεις που εξυπηρετούνται αρχικά: “1.Τις αποφάσεις μεταβίβασης σύνταξης λόγω θανάτου για τους ασφαλισμένους όλων των ταμείων. 2.Τις αποφάσεις σύνταξης γήρατος τέως ΟΓΑ χωρίς διαδοχική ασφάλιση.

Πράγματι από τις 15 Απριλίου, η ηλεκτρονική υπηρεσία στον e- ΕΦΚΑ δέχεται τις πρώτες ηλεκτρονικές αιτήσεις ασφαλισμένων. Οι αιτήσεις αυτές καταχωρήθηκαν και επεξεργάστηκαν από το σύστημα ΑΤΛΑΣ. Διενεργήσαμε πολλαπλούς ελέγχους ώστε να είμαστε σίγουροι ότι το σύστημα λειτουργεί, με ακρίβεια, σωστά και αποτελεσματικά. Αφού, λοιπόν, ο e- ΕΦΚΑ έκανε όλες τις αναγκαίες επαληθεύσεις ήρθε η ώρα για την παραγωγική λειτουργία του.

Σήμερα, λοιπόν, 23 Ιουλίου του 2020 εγκαινιάζουμε την ψηφιακή απονομή των συντάξεων κατά την πρώτη φάση της οποίας θα απονέμονται κατά μέσο όρο 4.000 συντάξεις τον μήνα και θα καλύπτεται το 40% των νέων συνταξιοδοτικών αιτημάτων.

Μία πλήρως αυτοματοποιημένη διαδικασία σε όλα της τα στάδια, τόσο στο στάδιο της αίτησης, όσο και στο στάδιο της επεξεργασίας, της έκδοσης και τέλος σε αυτό της κοινοποίησης της συνταξιοδοτικής απόφασης στον δικαιούχο.

Ξεκινάει, λοιπόν, μία νέα εποχή για όλους τους πολίτες της χώρας, η κοινωνική ασφάλιση παίρνει μία νέα πορεία. Μία πορεία, που ξεκινάει σήμερα και θα ολοκληρωθεί στο τέλος του 2021 όπου σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του e-ΕΦΚΑ, ολοκληρώνεται η πλήρης λειτουργία του Πληροφοριακού Συστήματος ΑΤΛΑΣ”.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Ας καταχωρήσουν πρώτα τα ένσημα πριν το 1996 και μετά το 2016 και βλέπουμε για το πως θα πατήσουμε το κουμπί.

  2. Οι ψηφιακές συντάξεις τους μαράνανε τους αρχικλέφτες. Έχω κάνει αίτηση για σύνταξη από τον Οκτώβρη του 2016, έχουν περάσει 3 χρόνια και 9 μήνες και ακόμα παίρνω την προσωρινή σύνταξη που δεν φτάνει βέβαια ούτε για ζήτω. Εν τω μεταξύ η Δημοκρατία στο φύλλο της Κυριακής 12/7 “Το κόλπο με 280.000 εκκρεμείς συντάξεις” έγραφε ότι ο ΕΦΚΑ επίτηδες δεν βγάζει τις συντάξεις και τις καθυστερεί για χρόνια γιατί δίνοντας την προσωρινή σύνταξη, που είναι η μισή σύνταξη, στην ουσία κρατάει στα ταμεία την άλλη μισή σύνταξη και όλες αυτές τις μισές συντάξεις που είναι γύρω στα 1,7 δις τις τοκίζει και συντηρείται και δεν χρεοκοπεί. Γράψτε και εσείς κάτι για την απάτη του ΕΦΚΑ με τις εκκρεμείς συντάξεις.

Comments are closed.