Σύλλογος Γυναικών Μάνης: “Προσβολή για τους Μανιάτες και κυρίως για τις Μανιάτισσες η σειρά “Η Γη της Ελιάς”

Κοινοποίηση:
i-gi-tis-elias

Ο πολιτιστικός σύλλογος γυναικών της Μάνης εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία διαμαρτύρεται για το σίριαλ “Η γη της ελιάς”, τονίζοντας πώς “παρουσιάζουν τη Μάνη σαν να κατοικείται από αγριάνθρωπους”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Κατόπιν διαμαρτυριών από τηλεθεατές και μέλη του Συλλόγου μας που παρακολούθησαν το σίριαλ ‘Η ΓΗ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ’, αισθανόμαστε την υποχρέωση να απευθυνθούμε στους αρμοδίους.

Το σίριαλ, του οποίου μόνο κάποια γυρίσματα γίνονται στην Αρεόπολη- Οίτυλο- Λιμένι- Καρδαμύλη και όλο βασικά στη Κύπρο, παρουσιάζεται στη σύγχρονη εποχή, αλλά το μόνο που κάνει είναι «ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΝΙΑΤΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΙΣ ΜΑΝΙΑΤΙΣΣΕΣ».

Θεωρούμε απαράδεκτη την παρουσίαση των χαρακτήρων των κατοίκων της ιδιαίτερης πατρίδας μας της Μάνης. Χρησιμοποιεί λεξιλόγιο που δεν αντιπροσωπεύει τη ντοπιολαλιά και χαρακτηριστικές μανιάτικες λέξεις. Οι φόνοι, οι υποτιθέμενες βεντέτες, ανόητες απαγωγές, και κατάρες που ούτε παλαιότερα και κυρίως τώρα ούτε καν υπάρχουν σε αυτό τον πανέμορφο τόπο, που τον παρουσιάζουν σαν να κατοικείται από αγριάνθρωπους. Ακόμα και οι βεντέτες που υπήρχαν σε παλαιότερους χρόνους ήταν τελείως διαφορετικές καταστάσεις.

Η πρώην Υπουργός πολιτισμού, η Μανιάτισσα συμμετέχουσα ηθοποιός, η ηθοποιός κάποτε ‘το κορίτσι της Μάνης’ τι γνώμη έχουν για όλα αυτά;

Μπορεί να δείχνουν κάποια από τα ωραία μέρη της Μάνης, αλλά συγχρόνως αποτελεί ντροπή και προσβολή για τους υπερήφανους Μανιάτισσες- Μανιάτες.

ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΗ ΜΑΝΗ – ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ – ΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΩΝ ΜΑΝΙΑΤΩΝ & ΜΑΝΙΑΤΙΣΣΩΝ”.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

7 Σχόλια

  1. Δεν κατάλαβα,δεν υπάρχουν άλλα σενάρια πρωτότυπα η διασκευασμένα να γυριστουν σε σειρές????.
    Και στις δυο αυτές σειρές τα σενάρια είναι πανομοιότυπα….
    Αηδία και τα δύο….
    Έχει πάρει εργολαβία ο Γεωργίου τα σήριαλ και γυρίζει μπούρδες….

  2. Άντε πλύντε κανένα πιάτο κάντε καμιά μπουγάδα και φτιάξτε και κανένα μουσακά.

  3. Αφού ήθελαν σειρά για τη Μάνη με βεντέτες και ιστορίες για αρκούδες και τέτοιες ας έκαναν με τον Λιμπεράκη Γερακάρη, τότε γινόντουσαν αυτά. Τα υπόλοιπα θυμίζουν κάτι φαιδρότητες του στυλ η αγάπη ήρθε από μακριά.

  4. Απαράδεκτη και προσβλητική σειρά που φυσικά δεν τόλμησαν να τη γυρίσουν καν στη Μάνη αλλά στην Τουρκο-Αγγλο- κρατούμενη Κύπρο. Κάτι πλάνα με drone πήραν για να μη φάνε ντομάτες. Η σειρα των κουμπάρων έχει το νου της στην καβαλαρία με ηθικό δίδαγμα μηδέν. Κοιτάξτε ρε κακόντελοι Κύπριοι που είσαστε κατεχόμενοι απο Τούρκους και Άγγλους και δεν κάνατε ούτε αντάρτικο μετά το 74 και αφήστε τώρα που πάτε να μας παραστήσετε τους Μανιάτες.
    Γενικά μιλώντας αηδιάσαμε πια με τον κομμουνισμό στην τέχνη. Καβαλαρίες, πουτανιές, μούλικα διασκορπισμένα, κεράτώματα, χασομούνηδες νοικοκυραίοι, οι αστυνομικοί βλάχοι, οι στρατιωτικοί χαζοί και ήρωες ο κάθε πρεζάκιας, η κάθε κουνίστρα και η κάθε άπλυτη καυλούσα που τους αδίκησε η κοινωνία. Ουστ αρκουδιαρέοι.

  5. Γιατί στο αλλο σήριαλ με τους κρητικους πάνε πισω;Ολοι το πήδημα σκεφτονται

  6. Είναι όλοι τελείως άσχετοι μέ τήν αληθινή ζωή στή Μάνη.Δέν έχουν ιδέα από τό λιομάζωμα τήν ποιό βαριά δουλειά στήν παραγωγή του λαδιού καί τήν σπουδαιότερη.Στήν ταινεία δείχνουν δύο μορφονιές μέ καλαθάκια πού δήθεν μαζέυουν ελιές.Δείχνουν τέτοιες μπούρδες γιατί δέν έχουν μαζέψει ποτέ ελιές.Πού είναι στή Μάνη αυτή ή μεγάλη πεδιάδα μέ τα σιτηρά;
    Κρίμα.Δέν αξίζει νά βλέπουμε τέτοια πράγματα από τή Μάνη έναν εμβληματικό ιστορικό τόπο.
    Γιάννης Λάκων

Comments are closed.