Σύγκρουση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ – Σε φόντο ιστορικό και με στόχο τις κάλπες

Κοινοποίηση:
ΣΥΡΙΖΑ

Στα προεκλογικά «χαρακώματα» βρίσκονται τις τελευταίες ημέρες Κουμουνδούρου και Χαριλάου Τρικούπη, με τη σύγκρουση να μεταφέρεται από το σήμερα στο πρόσφατο πολιτικό παρελθόν, έχοντας ως φόντο τον Ανδρέα Παπανδρέου.

ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ μάχονται για να συσπειρώσουν τους κεντροαριστερούς ψηφοφόρους, την ώρα που το άλλοτε κραταιό κίνημα επιχειρεί να κόψει τις «γέφυρες» με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, την ώρα που δεν κλείνει την πόρτα στη Νέα Δημοκρατία.

Η ένταση στις σχέσεις των δύο κομμάτων, οξύνθηκε την περασμένη εβδομάδα, όταν η Χαριλάου Τρικούπη θεώρησε πως έπρεπε να αντιδράσει λυσσαλέα στη τοποθέτηση της Πόπης Τσαπανίδου, ότι τυχόν μετεκλογική σύμπραξη του με το κυβερνών κόμμα, θα μπορούσε να είναι αποτέλεσμα εκβιασμού, εξαιτίας των παρακολουθήσεων.

Αν και ο Νίκος Ανδρουλάκης ήταν εκείνος που πρώτος είχε υποστηρίξει ότι η παρακολούθηση του είχε ως στόχο να θέσει σε ομηρεία την παράταξη, μια τέτοια συζήτηση από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα μπορούσε να γίνει αποδεκτή. Βέβαια, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που υποστήριξαν πως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναζητούσε μια αφορμή για να συγκρουστεί μετωπικά με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Και ο λόγος δεν είναι άλλος, παρά η πίεση που αισθάνεται από το κλίμα πόλωσης που επικρατεί ανάμεσα στα δύο μεγάλα κόμματα και που θα τα ευνοήσει στον δρόμο προς τις κάλπες.

Από την πλευρά του, ο Αλέξης Τσίπρας στήριξε την εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής συγκέντρωσης που πραγματοποίησε στο Περιστέρι. Η κίνηση αυτή, προκάλεσε την εκ νέου αντίδραση της Χαριλάου Τρικούπη.

Οι σύγκρουση των δύο κομμάτων έγινε ακόμα πιο έντονη, όταν στη συζήτηση μπήκε, εμμέσως, η την πολιτική κληρονομιά του Ανδρέα Παπανδρέου, με Κουμουνδούρου και Χαριλάου Τρικούπη, να ερίζουν για αυτή

Από Πάτρα, τη γενέτειρα των Παπανδρέου, ο Αλέξης Τσίπρας χρησιμοποίησε σκληρή αντιδεξιά ρητορική, με πολλαπλές αναφορές στον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, βάλλοντας εναντίον της κυβέρνησης, άφησε σαφείς αιχμές και εναντίον του Νίκου Ανδρουλάκη.

«Δεν μπορούμε να φανταστούμε πως είναι δυνατόν το κόμμα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου να έχει στόχο να συνεργαστεί με τη Νέα Δημοκρατία του κ. Μητσοτάκη, του κ. Βορίδη, του κ. Πλέυρη, του κ. Γεωργιάδη και εσχάτως και του κ. Καρατζαφέρη. Αυτό δεν μπορούμε να φανταστούμε», σημείωσε ο πρώην πρωθυπουργός.

Μάλιστα, ο τέως πρωθυπουργός, πραγματοποίησε άνοιγμα προς του Δημοκρατικούς ψηφοφόρους, καλώντας τους να συμπορευτούν με τον ΣΥΡΙΖΑ, ακόμα και αν δεν συμφωνούν σε όλα μαζί του.

«Δεν μπορούμε να φανταστούμε το κόμμα του Παπανδρέου αντί να είναι μέρος της αλλαγής και της προοδευτικής διακυβέρνησης για να γυρίσει σελίδα ο τόπος, να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνει υποστήριγμα της πιο άθλιας κυβέρνησης της Δεξιάς από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα», συμπλήρωσε στη συνέχεια.

Οι αναφορές Τσίπρα στον Ανδρέα Παπανδρέου, δεν έμειναν αναπάντητες από τον Νίκο Ανδρουλάκη. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απάντησε από τα κοινωνικά δίκτυα, ανεβάζοντας μια φωτογραφία του αρχηγού της αξιωματική αντιπολίτευσης, με τον πρώην κυβερνητικό του εταίρο, Πάνο Καμμένο.

«Η παράσταση μίμησης του Ανδρέα τελείωσε. ΚύριεΤσίπρα, σας παραθέτω μια μόνο εικόνα, που ισοδυναμεί με χίλιες λέξεις. «Προοδευτικά» μαθήματα δεν δέχομαι από τον αρχιτέκτονα της κυβερνητικής συμμαχίας ΣΥΡΙΖΑ – Ακροδεξιάς. Στις επόμενες εθνικές εκλογές ο ελληνικός λαός θα αξιολογήσει και την ιδεολογική συνέπεια του καθενός μας», σημείωσε ο κ.Ανδρουλάκης.

Είναι προφανές πως οι Αλέξης Τσίπρας και Νίκος Ανδρουλάκης, θα δώσουν μάχη μέχρι και την τελευταία ημέρα της προεκλογικής περιόδου, για να κερδίσουν τους πασοκογενείς ψηφοφόρους.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Μιλάμε για τιτανομαχία, από την μία ο καθυστερημένος χαρούμενος τσίπουρας παλεύει με τον γιδονικόλα γαι το ποιος ξέρει καλύτερα αγγλικά, όποιος νικήσει παίρνει το μακρύτερο, ουστ κοπρίτες άχρηστοι.

  2. KΑI METΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Comments are closed.