Σχολικά γεύματα: Μία επιχείρηση 120 εκατ. ευρώ ετησίως χωρίς ελέγχους και ποιότητα

Κοινοποίηση:
6229311

Εξηγήσεις ζητούνται πλέον για το γεγονός της πλημμελούς άσκησης των καθηκόντων από τους αρμόδιους πάνω στο ζήτημα της έγκαιρης λήψης μέτρων ελέγχου και παρακολούθησης της ασφαλούς διανομής των σχολικών γευμάτων προς τους μαθητές. Που όπως όλοι γνωρίζουμε, πρόσφατα είχε ως αποτέλεσμα τη μαζική δηλητηρίαση δεκάδων μαθητών, επτά δημοτικών σχολείων στη Λαμία.

Την ίδια ώρα, ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) του υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας επιχειρεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, αφού αποφάσισε άρον άρον να σταματήσει τη συνεργασία του με την εταιρία Γιαννίτσης Group μετά τον εντοπισμό σταφυλόκοκκου στα γεύματα.

Σημειώνεται ότι 1.658 σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης συμμετέχουν στο πρόγραμμα σχολικής σίτισης, αριθμός, που αντιστοιχεί στο 40% των δημοτικών σχολείων της χώρας, με την πλειοψηφία να λαμβάνει τα γεύματα, με δεδομένο ότι το 28% των παιδιών στην Ελλάδα ζουν στα όρια της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat.

Πρόσφατα, το πρόγραμμα σχολικών γευμάτων επεκτάθηκε σε επιπλέον 20 δήμους – από τους οποίους οι μισοί είναι στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας, από την υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη για την επόμενη σχολική χρονιά, ενισχύοντας ταυτόχρονα τον αριθμό των γευμάτων που διατίθενται σε δήμους με αποδεδειγμένα αυξημένες ανάγκες. Συγκεκριμένα ενέκριναν κονδύλι περίπου 345 εκατ. ευρώ για την επόμενη τριετία για να εξασφαλιστεί καθημερινά η παροχή των σχολικών γευμάτων σε 231.062 μαθητές από 217.267 που λαμβάνουν σήμερα σχολικά γεύματα.

Σε ό,τι αφορά τη «Γιαννίτσης Group», το 2022 έκανε τζίρο 7,8 εκατ. ευρώ από τα 5,8 εκατ. το 2021, ενώ έχει αναλάβει ένα μεγάλο αριθμό έργων από το ελληνικό Δημόσιο που αφορούν κυρίως τη σίτιση σε νοσοκομεία και σχολεία.

Συγκεκριμένα:

-Γενικός Νοσοκομείο Λαμίας (σίτιση-εστιατόριο-κυλικείο)

-Πολυκλινική Λαμίας (σίτιση)

-Μαιευτική Πολυκλινική Τρικάλων (σίτιση)

-Σχολικά γεύματα (Φθιώτιδα, Άμφισσα, Καρπενήσι, Δομοκός) από το 2016

-Συσσίτιο Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

-Κατάστημα κράτησης Δομοκού Φθιωτίδας (κυλικείο, καντίνα)

-ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας (Λαμία, Άμφισσα, Καρπενήσι) σίτιση σπουδαστών, κυλικείο

-Παιδικοί σταθμοί Λαμίας

-Μουσικό Γυμνάσιο Λύκειο Λαμίας

Πριν από μερικούς μήνες πούλησε την COLD SIN, επίσημο διανομέα των παγωτών της εταιρείας General Mills A.E., και αποκλειστικό διανομέα της Sammontana SPA για την Ελλάδα και Κύπρο, μέσα από ένα δίκτυο 12.000 ψυγείων που καλύπτει ολόκληρη την ελληνική επικράτεια.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. ““”…. χωρίς ελέγχους και ποιότητα ””” = 100% ελλαδισταν

Comments are closed.