Σχετικά με διαδικασία απονομής σύνταξης – Καταγγελία αναγνώστη

Κοινοποίηση:
ΛΕΦΤΑ

Ακολουθεί ολόκληρη η καταγγελία – επιστολή αναγνώστη μας προς το αρμόδιο υπουργείο

ΠΡΟΣ

Τον κ. Υφυπουργό Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης, Σταδίου 29, 101 10-ΑΘΗΝΑ

ΑΙΤΗΣΗ

Του ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΙΑΦΕΤΑ του ΚΩΝ/ΝΟΥ, κάτοικου Γρεβενών, Οδός Πάρ. Παπάγου 1, Τ.Κ.: 511 00 και Τηλέφωνο:6986066179.

Πρόσφατα είδα τη με αρ. 107192/05-12-2023 απάντησή σας, προς το Τμήμα Αναφορών της Δ/νσης Κοινοβουλευτικού Ελέγχου της Βουλής των Ελλήνων, που με αφορά, από την οποία προκύπτει ότι:

α)Η Α΄ Δ/νση Απονομής Συντάξεων και Εφάπαξ Δημοσίου Τομέα, εξέδωσε στο όνομά μου συνταξιοδοτική Πράξη, με το χρόνο ασφάλισης που είχα στο Δημόσιο (09/04/1987-09/08/2019) με προσμέτρηση του χρόνου ασφάλισής μου στο τ. ΙΚΑ για 307 ημέρες (01/04/1986 – 08/04/1987), χωρίς αναγνώριση χρόνου από τη στρατιωτική μου θητεία, γιατί -προφανώς- αρκούσε αυτός ο χρόνος για τη συμπλήρωση της 25ετίας μέχρι 31/12/2011.

β)Στη συνέχεια η παραπάνω Δ/νση, ύστερα από πρόσθετα ασφαλιστικά στοιχεία που χορήγησε η αρμόδια Υπηρεσία -και με το … “ζόρι” απο τις δικές μου οχλήσεις!- προχώρησε σε τροποποιητική πράξη της αρχικής απόφασης συνταξιοδότησής μου, καθώς με τον επιπλέον χρόνο είχα 25 έτη ασφάλισης πριν το 2011 και δεν μπορούσα να συνταξιοδοτηθώ ως πατέρας ανήλικου τέκνου και τέλος

γ)Αποποιήθηκα τον πρόσθετο χρόνο ασφάλισης με Υπεύθυνη Δήλωση.

Επειδή υποψιάζομαι κ. Υφυπουργέ, ότι προτού να απαντήσετε δεν ελέγξατε και δεν υπολογίσατε τα όσα σας έδωσαν οι αρμόδιες Υπηρεσίες, θα ήθελα να σας επισημάνω τα εξής:

i)Αναζητώντας το χρονικό διάστημα για να συμπληρωθεί η 25ετία έως την 31/12/2011, βρίσκω ότι είναι από την 01/01/1987 έως 31/12/2011. Μπορείτε να το διαπιστώσετε κι εσείς, μετρώντας ακόμα και με τα … δάχτυλα!!

ii)Όταν έλαβα στα χέρια μου την αρχική Συνταξιοδοτική Πράξη (την επισυνάπτω), είδα ότι η Α΄ Δ/νση Απονομής Συντάξεων και Εφάπαξ Δημοσίου Τομέα, υπολόγισε τη “Συνολική συντάξιμη υπηρεσία διαδοχικής ασφάλισης”, σε 33 Έτη, 04 Μήνες και 09 Ημέρες, που αντιστοιχούν στο χρονικό διάστημα από 01/04/1986 έως 09/08/2019.

iii)Όταν στη συνέχεια αφαίρεσα τα χρονικά διαστήματα 2011/12/31-1986/04/01, μου προέκυψε το αποτέλεσμα: 25 Έτη, 09 Μήνες (εσείς επιβεβαιώστε το αν θέλετε και με άλλο τρόπο).

iv)Και ως “κερασάκι στην τούρτα”, βλέπω το Περ/κό Υποκ/μα Μισθωτών Κοζάνης να αποκρύπτει και να μην “δίνει” στην Α΄ Δ/νση Απονομής Συντάξεων και Εφάπαξ Δημοσίου Τομέα, όλο το χρόνο ασφάλισης που έχω στο τ. ΙΚΑ, γεγονός για το οποίο αμέσως αντέδρασα (ακόμη και σήμερα δεν έχουν καταλήξει στο πόσα ακριβώς είναι τα ημερομίσθιά μου).

Με βάση αυτές τις διαπιστώσεις και καθώς γρήγορα κατάλαβα, ότι είχα περισσότερες πιθανότητες να βρω … πετρέλαιο στα Γρεβενά, απο το να “πετύχω” υπάλληλο του e-ΕΦΚΑ στο τηλέφωνο, κατέληξα στις εξής διαπιστώσεις-συμπεράσματα:

Διαπίστωση: 25 έτη ασφάλισης πριν το 2011.

Συμπέρασμα 1ο: ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ η προϋπόθεση για συμπλήρωση 25ετίας έως το 2011, προκειμένου να συνταξιοδοτηθώ ως πατέρας με ανήλικο τέκνο, αφού ο καθ΄ ύλην αρμόδιος φορέας δεν το λαμβάνει υπόψη του.

Συμπέρασμα 2ο: Ο ΕΦΚΑ προσπαθεί να κλέψει τις συντάξιμες εισφορές που έχω καταβάλλει, αφού δεν τις εμφανίζει και

Συμπέρασμα 3ο: Ο ΕΦΚΑ δεν θέλει να εγκρίνει το σωστό δικαιούμενο ποσό στη σύνταξή μου, καθώς δεν υπολογίζει και τον πρόσθετο χρόνο στη συνολική συντάξιμη υπηρεσία μου!!!

v)Κι ενω κ. Υφυπουργέ ακόμα και οι μελλοθάνατοι, πριν εκτελεσθούν, έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν την τελευταία τους επιθυμία, οι Υπηρεσίες του Υπουργείου σας απεναντίας “πρώτα πυροβολούν και μετά ρωτούν πιο ήταν το θύμα”.

Έτσι, αφου τελικά, κατέληξαν (“καταπατκά”) στο χρόνο ασφάλισής μου και στην ισχύ της προϋπόθεσης 25ετίας έως το 2011, μου ζήτησαν –τηλεφωνικά από απόρρητο αριθμό– να αποποιηθώ με Υ.Δ. τον πρόσθετο χρόνο ασφάλισης, προκειμένου να συνεχίσει η σύνταξή μου, ειδάλλως δεν τη δικαιούμαι. Σε αίτημά μου να χρησιμοποιήσουν τον απαιτούμενο χρόνο για την συμπλήρωση της 25ετίας, από τον πρόσθετο χρόνο ασφάλισης που είχα και όχι από τη στρατιωτική θητεία, μου είπαν ότι δεν γίνεται να “σπάσει”, καθώς θεωρείται ενιαίος.

Καθώς … “είμαι εξαρτημένος” από τη σύνταξη (και δεν ντρέπομαι να το ομολογήσω!) και προκειμένου να διακοπεί, γεγονός που θα επέφερε την επιστροφή όλων των χρημάτων που είχα λάβει μέχρι τότε και στη συνέχεια την … ανεργία, αναγκάσθηκα να αποποιηθώ τον πρόσθετο χρόνο ασφάλισης, σύμφωνα με τις υποδείξεις τους και βέβαια, εμφανίζουν στην Τροποποιητική απόφαση της συνταξιοδοτικής Πράξης, ότι δεν αξιοποιείται ο χρόνος ασφάλισής μου στο τ. ΙΚΑ, καθώς ο ίδιος τον αποποιήθηκα με Υ.Δ. μου (και όχι επειδή εκβιάσθηκα ή -έστω- δεν προβλέπεται από κάποια διάταξη).

vi)Επιπλέον, όπως μπορείτε κι εσείς να δείτε στην αρχική και στην εν συνεχεία Τροποποιητική Συνταξιοδοτική Πράξη, η Α΄ Δ/νση Απονομής Συντάξεων και Εφάπαξ Δημοσίου Τομέα, αν και υπολογίζει το ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΠΟΣΟ ΣΥΝΤΑΞΗΣ (ΕΘΝΙΚΗ+ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ) σε 850,44 ΕΥΡΩ και 827,39 αντίστοιχα, με ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ την 10/08/2019, εντούτοις στο τέλος ΚΑΝΟΝΙΖΕΙ-ΟΡΙΖΕΙ μηνιαία σύνταξη 822,21 και 806,86 Ευρώ αντίστοιχα και τέλος

vii)Πιστεύοντας ότι η Πολιτεία, οφείλει να θεραπεύει αδικίες και να δημιουργεί πραγματικές συνθήκες ισονομίας και ισότητας με μία δίκαιη ασφαλιστική μεταρρύθμιση, ώστε όλοι οι ασφαλισμένοι, άνδρες και γυναίκες, να απολαμβάνουν την αντίστοιχη μέριμνα για την δυνατότητα θεμελίωσης του συνταξιοδοτικού τους δικαιώματος, θεωρώ ότι είναι άδικο, να έχω πραγματικό χρόνο ασφάλισης και να μην μπορώ να τον χρησιμοποιήσω ώστε να συμπληρωθούν οι προϋποθέσεις συνταξιοδότησής μου, χωρίς να επιβαρυνθώ με επιπλέον εισφορές απο την αναγνώριση χρόνου στρατιωτικής θητείας.

Γι αυτούς τους λόγους και καθώς δεν έχω την οικονομική δυνατότητα προσφυγής στο αρμόδιο Τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που εντέχνως με παραπέμπουν οι αρμόδιες Υπηρεσίες και το Υπουργείο σας, στοχεύοντας στην οικονομική αφαίμαξη και εν τέλει στην παραίτησή μου από το δικαίωμα αυτό,

ΖΗΤΩ

1. Να μου γνωρίσετε, για ποιούς λόγους οι Υπηρεσίες σας αρνούνται επί πέντε (5) έτη, να αναγνωρίσουν την πρόσθετη ασφάλιση που έχω στο τ. ΙΚΑ, καθώς και το κέρδος (σε χρήμα) που αποκομίζει το Υπουργείο σας από την απόκρυψη της ασφάλισής μου;

2. Αν τελικά ισχύει η 25ετία έως το 2011, να μου γνωρίσετε τους λόγους για τους οποίους η αρμόδια Υπηρεσία δεν την έλαβε υπόψη της στην αρχική Συνταξιοδοτική Πράξη, ως προϋπόθεση, για τη συμπλήρωσή της έως το 2011;

3. Να μου γνωρίσετε, γιατί η αρμόδια Υπηρεσία, δεν μου αναγνωρίζει μέρος της πρόσθετης ασφάλισης που έχω, προκειμένου να συμπληρωθούν οι προϋποθέσεις συνταξιοδότησής μου και να μην επιβαρυνθώ με επιπλέον εισφορές;

4. Να μου γνωρίσετε, γιατί η αναγνώριση της στρατιωτικής θητείας δεν γίνεται αυτοδίκαια και χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση, ως συντάξιμος χρόνος πραγματικής κι όχι πλασματικής ασφάλισης λόγω της υποχρεωτικότητας της στράτευσης, όπως ορίζεται στο άρθρο 4 παρ. 6 του Συντάγματος ή γιατί δεν λαμβάνεται και για τους άνδρες εργαζόμενους, η ίδια μέριμνα για την θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος λόγω γήρατος, όπως λαμβάνεται για τους χρόνους κύησης και λοχείας που απολαμβάνουν όλες οι εργαζόμενες σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα;

5. Στην περίπτωση που από λάθος των Υπηρεσιών σας, μπορούσε να γίνει η αναγνώριση μέρους της πρόσθετης ασφάλισης (ή της στρατιωτικής θητείας), ώστε να συμπληρωθούν οι προϋποθέσεις συνταξιοδότησής μου χωρίς να καταβάλλω πρόσθετες εισφορές, (ζητώ) να ακυρωθεί η Πράξη επιβολής τους και να μου επιστραφούν οι εισφορές που καταβάλλω για αναγνώριση στρατιωτικής θητείας.

6. Να μου επιστρέψετε τις εισφορές που κατέβαλλα για σύνταξη, στον πρόσθετο χρόνο ασφάλισης που είχα στο τ. ΙΚΑ και τελικά δεν αξιοποιήθηκε, καθώς και τις εισφορές για σύνταξη, που κατέβαλλα σε όλη τη διάρκεια του εργασιακού μου βίου για τα Επιδόματα Εορτών, τα οποία δεν παίρνω ανταποδοτικά στη σύνταξη (αίτημα στο οποίο μέχρι σήμερα οι αρμόδιες Υπηρεσίες σας αρνούνται να απαντήσουν).

7. Να μου αποδοθεί στη σύνταξη, το ποσό των 827,39 Ευρώ που δικαιούμαι απο την ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ που ορίζεται στην Τροποποιητική Συνταξιοδοτική Πράξη (10/08/2019) και όχι απο την 01/10/2019 και τέλος

8. Να μου αποδοθεί στη σύνταξη, το ποσό των 850,44 Ευρώ που δικαιούμαι απο την ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ που ορίζεται στην αρχική Συνταξιοδοτική Πράξη (10/08/2019) και όχι απο την 01/10/2019 και αφού γίνει ο συμψηφισμός των ποσών μεταξύ της αρχικής και της Τροποποιητικής Πράξης, να τροποποιηθεί η με αρ. Πρωτ. 79648/30-10-2023 απόφαση της Α΄ Δ/νση Απονομής Συντάξεων και Εφάπαξ Δημοσίου Τομέα, ως προς το παρακρατούμενο ποσό.

                                                                                                                                                                    Ο Αιτών

                                                                                                                                                        ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΖΙΑΦΕΤΑΣ

 

Υ.Γ.1: Θέλω να ευχαριστήσω δημόσια την Κ.Ο. του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και ιδιαίτερα τον βουλευτή της κ. Γεώργιο Μουλκιώτη, για την κατάθεση στη Βουλή της απο 08/11/2023 Αναφοράς μου, στην οποία απάντησε ο κ. Υφυπουργός επιβεβαιώνοντας απλώς την ανεπάρκεια του Υπουργείου του.

Υ.Γ.2: Επειδή αμφιβάλλω αν θα θελήσετε να βγάλετε τη σωστή απόφαση και να μου αποδώσετε στη σύνταξη τα όσα νόμιμα δικαιούμαι, καθώς μέχρι σήμερα οι αρμόδιες Υπηρεσίες σας μου έδειξαν ότι είναι ανίκανες για κάτι τέτοιο ή ενεργούν σκόπιμα εξαιτίας των -δικαιολογημένων- αντιδράσεών μου, κοινοποιώ την αίτηση σε άλλους φορείς και τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες που λειτουργούν στο Κοινοβούλιο, με την ελπίδα ότι δεν θα δημοσιοποιήσουν τα στοιχεία μου, εκτός της “Νέας Δημοκρατίας”, της “Πλεύσης Ελευθερίας” και τους “Σπαρτιάτες”, καθώς δεν μπορώ να βρώ email επικοινωνίας στην ιστοσελίδα τους και -ίσως- την «Ελληνική Λύση», καθώς το gmail θα μου επιστρέψει πάλι την κοινοποίηση ως ανεπιθύμητη.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. Φίλοι μια χαρά τα λες. Αν αρχίσουμε όλοι όσοι έχουμε πρόβλημα με την σωστή απονομή σύνταξης, δεν φτάνει ολόκληρη ζωή!!! Όσο για τον μπουμπούκο (Μπουλούκο) και όποιον άλλον χαρακτηρισμό, κατ’ εμέ ΑΡΧΙΨΕΥΤΑΡΟ-ΓΕΛΩΤΟΠΟΙΟ-ΘΕΑΤΡΙΝΟ όταν βγαίνει στα τσοντοκαναλα και φλυαρεί καλό είναι να …..ΞΥΝΟΜΑΣΤΕ! ΑΥΤΟ ΤΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΓΙΑΤΙ ΘΕΩΡΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΑΚΟΥΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΩΤΕΡΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ!! Ο ΚΑΥΜΕΝΟΥΛΗΣ!!!

  2. Ομως ο μπουμπούκος από κανάλι σε κανάλι διαδίδει ψευδώς ότι ο ΕΦΚΑ νοιάζεται για τον υποψήφιο συνταξιούχο και συνταξιούχο. Αδικία στο έπακρον. Ληστεία στο φανερό. Οσο για την έκδοση σύνταξης σε 60 ημέρες, μέγα ανέκδοτο. Για την εισφορά αλληλεγγύης συνταξιούχων τι να πεί κανείς. Μαυρίστε τους, όπως θα κάνω εγώ και ένα σωρό άλλοι συνταξιούχοι. Κάποια στιγμή πρέπει να καταλάβουν ότι και οι συνταξιούχοι έχουν δικαιώματα, αλλά και εκλογική δύναμη.

  3. Αν για την συμπλήρωση του συνολικού συνταξιοδοτικού χρόνου ασφάλισης που απαιτείται ανά περίπτωση, ο ασφαλισμένος μπορεί να κάνει χρήση είτε προηγούμενου χρόνου ασφάλισης του είτε πλασματικού χρόνου
    Αυτός ο χρόνος προσμετράται όπου αυτό απαιτείται ( πριν την εργασία στο δημόσιο, κατά την εργασία σε κάποιο κενό η στο τέλος)
    ΠΑΝΤΑ λογιστικά υπέρ του ασφαλισμένου, ώστε να έχει την μικρότερη επιβάρυνση

Comments are closed.