Σφοδρές βροχοπτώσεις σε Γαλλία και Γερμανία – Πλημμύρες σε περιοχές του Βελγίου

Κοινοποίηση:
germania-vroxi

Η Λιέγη, στο ανατολικό Βέλγιο, επλήγη κατά τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας (17η προς 18η Μαΐου) από πλημμύρες που προκάλεσαν οι καταρρακτώδεις βροχές, που προκάλεσαν υλικές ζημιές σε Γαλλία και Γερμανία.

Περίπου 550 κλήσεις για επέμβαση κατεγράφησαν στη διάρκεια της νύχτας της Παρασκευής προς Σάββατο στην επαρχία της Λιέγης και περίπου 150 πυροσβέστες κινητοποιήθηκαν, σύμφωνα με τον Περιφερειάρχης, Ερβέ Ζαμάρ, που προσέθεσε πως «μέχρι στιγμής, δεν έχουν αναφερθεί θύματα».

«Οι επεμβάσεις συνίσταντο κυρίως σε επιχειρήσεις άντλησης νερού, οι οποίες διακόπηκαν τα μεσάνυχτα και επαναλήφθηκαν το πρωί, εκεί όπου εξακολουθεί να είναι απαραίτητο. Τα νερά υποχωρούσαν από όλες τις περιοχές σήμερα το πρωί, οι υπηρεσίες διάσωσης εξακολουθούν να παρακολουθούν την κατάσταση», ανέφεραν οι αρμόδιοι φορείς.

Στον Δήμο Φορόν (βορειοανατολικά) το νερό «έφθανε στο ύψος του στήθους» σε ορισμένες κατοικίες, σύμφωνα τον Δήμαρχο, Ζορίς Γκενς, τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Belga.

Από την άλλη πλευρά των συνόρων, στην ολλανδική επαρχία Λίμπουργκ, δύο κατασκηνώσεις εκκενώθηκαν σήμερα το πρωί λόγω κινδύνου πλημμύρας, όπως ανέφεραν οι τοπικές αρχές.

Στη νοτιοδυτική Γερμανία, εκατοντάδες άνθρωποι χρειάστηκε να απομακρυνθούν από τις εστίες τους και ένας ηλεκτροπαραγωγικός σταθμός σταμάτησε τη λειτουργία του, ανέφεραν στη διάρκεια της νύχτας τοπικά Μέσα ενημέρωσης.

Στη Γαλλία, η γαλλική μετεωρολογική υπηρεσία Météo–France εξέδωσε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα έκτακτο δελτίο για τον κίνδυνο πλημμυρών στο γεωγραφικό διαμέρισμα της Μοζέλ (βορειοανατολικά).

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response