Σφίγγει τα «λουριά» στον Στρατό ο Ερντογάν – Απαγορεύει smart phones και ξένα apps επικοινωνίας

Κοινοποίηση:
erdogan-2211

Με βαριές ποινές απειλούνται οι Τούρκοι στρατιωτικοί που θα φέρουν μαζί τους smart phones στις πολεμικές αποστολές. Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της γείτονος, ανάλογη τιμωρία επισύρει τυχόν ανάρτηση στα social media κατά την διάρκεια στρατιωτικών επιχειρήσεων.

«Απαγορεύεται αυστηρά η χρήση έξυπνων τηλεφώνων και τηλεφώνων με κάμερες στις ζώνες επιχειρήσεων» αναφέρει η σχετική εντολή, η οποία εκδόθηκε την Πέμπτη, μια ημέρα μετά την ομιλία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην ΜΙΤ (Υπηρεσία Πληροφοριών της Τουρκίας)

Επανέρχεται στην Γαλάζια Πατρίδα ο Ερντογάν – Η ομιλία του στην ΜΙΤ

Ο Τούρκος πρόεδρος είχε επισημάνει ότι η χρήση από κρατικούς αξιωματούχους μη εγχώριων εφαρμογών ανταλλαγής μηνυμάτων με κινητά δημιουργεί κενά ασφαλείας σε επίπεδο πληροφοριών. Επίσης, προανήγγειλε πρωτοβουλία για τουρκικά apps επικοινωνίας.

«Το (στρατιωτικό) προσωπικό που θα αναλάβει καθήκοντα στα σύνορα και σε ζώνες επιχειρήσεων έχει αρχίσει να ενημερώνεται πριν από την αποστολή του για τις ανάγκες επικοινωνίας και τις αρνητικές επιπτώσεις των συσκευών, των συστημάτων και των εφαρμογών, που θα χρησιμοποιηθούν με την χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης» αναφέρεται στην σημερινή διαταγή του υπουργείου Άμυνας της Τουρκίας.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Αυτος τουλαχιστον εχει στρατο τους ελενγχει τους βαζει ορια οχι σαν και μας που χουμε γεμισει βυσματουχα κοπροσκυλα κομματοσκυλα ακαπνα του γραφειου κυφηνες του δημοσιου που τους ενδιαφερει μονοχα το αραγμα η καλη θεσουλα εντος αστοικων κεντρων διπλα στα σπιτια τους και η αποστρατια με παχουλη συνταξη με εναν βαθμο παραπανω αυτα τους ενδιαφερουν εδω και τιποτε εδω

Comments are closed.