Συνοριοφύλακες: «Είμαστε σε επιφυλακή στον Έβρο, ελπίζουμε σε διαχειρίσιμο καλοκαίρι»

Κοινοποίηση:
ΕΒΡΟΣ

Στην αυξημένη επιφυλακή στην οποία βρίσκονται οι συνοριοφύλακες στον Έβρο καθώς το τελευταίο χρονικό διάστημα παρατηρούνται αυξημένες μεταναστευτικές ροές, αλλά και στα «τρωτά» σημεία στην περιοχή αναφέρθηκε ο πρόεδρος τους, Παναγιώτης Χαρέλας.

«Οι συνάδελφοί μου είναι σε συναγερμό από την στιγμή που έρχεται το καλοκαίρι. Θα εντείνουμε τις περιπολίες και θα δείξουμε τη δέουσα προσοχή στα σύνορα», τόνισε, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Όπως είπε τα μέτρα που έχουν ληφθεί στον Έβρο είναι αυξημένα. Με τις περιπολίες οι συνοριοφύλακες θα επιχειρήσουν, γι’ άλλη μια φορά να βάλουν ένα φραγμό στα κυκλώματα των διακινητών που θα προσπαθήσουν να περάσουν τους μετανάστες στην χώρα μας.

«Ευελπιστούμε ότι θα έχουμε ένα καλοκαίρι διαχειρίσιμο.Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να τους εντοπίζουμε εγκαίρως και να τους σταματάμε. Τα κυκλώματα έτσι και αλλιώς προωθούν αυτές τις ομάδες» πρόσθεσε ο κ. Χαρέλας.

Ο πρόεδρος των συνοριοφυλάκων μίλησε και για τα σημεία στον Έβρο από τα οποία μπορού να περάσουν πιο εύκολα οι μετανάστες. Όπως διευκρίνισε, αυτά τα σημεία διαφέρουν κάθε χρόνο λόγω της πτώσης των υδάτων στον ποταμό και του ιδιαίτερου ανάγλυφου του εδάφους. Πολύ πιο δύσκολα για τους διακινητές είναι τα σημεία που υπάρχει ο φράχτης.

«Υπάρχουν κάποια σημεία στα οποία βλέπουμε συχνές προσπάθειες να μπουν οι μετανάστες και να προωθήσουν οι διακινητές. εκεί στρέφουμε τα μάτια μας. Είναι οποιοδήποτε σημείο στα 200 χλμ. προσβάσιμο από τους διακινητές εφόσον έχουν τουλάχιστον βάρκες. Σε κάποια σημεία δεν χρειάζονται καν βάρκες».

Τέλος, ο κ.Χαρέλας μίλησε και για το πώς απομακρύνθηκαν από τη νησίδα στον ποταμό οι 330 μετανάστες που εντοπίστηκαν προ ημερών στην περιοχή.

«’Επρεπε να φύγουν από εκεί. Από την στιγμή που ήταν στην τουρκική επικράτεια, η Τουρκία έκανε αυτό που όφειλε να κάνει, να περισυλλέξει τους μετανάστες» δήλωσε ο πρόεδρος των συνοριοφυλάκων.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. ΝΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ………ΝΑ ΚΟΙΜΟΜΑΣΤΑΙ ΗΣΥΧΟΙ ΕΜΕΙΣ ΤΩΡΑ ΜΑΛΛΟΝ ΕΛΠΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΚΑΛΗΤΕΡΟ DEAL ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΔΙΑΚΟΙΝΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΣΕΜΠΗ ΣΑΣ

  2. Είναι σε επιφυλακή στον Έβρο;;; Χα χα χα… Μάλιστα…. Άρα αυξήθηκε η μίζα για τα στραβά μάτια, λόγω των πρόσφατων συλλήψεων.

Comments are closed.