Συνεχίζονται οι ήττες των Ουκρανών…

Κοινοποίηση:
ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Η βαριά ήττα των Ουκρανικών δυνάμεων στην Ανατολική Ουκρανία και οι μαζικές απώλειες εδαφών και ουκρανών στρατιωτών… οδηγούν σε αναδίπλωση το ΝΑΤΟ… που τώρα υποστηρίζει ότι ο πόλεμος Ρωσίας – Ουκρανίας δεν θα επιλυθεί στο πεδίο της μάχης αλλά στις διαπραγματεύσεις…


Η αλλαγή στρατηγικής του ΝΑΤΟ, προφανώς έχει βαθύτερα αίτια…

1)Η Ουκρανία ξεκάθαρα ηττάται στο πεδίο της μάχης, οι Ουκρανοί τις τελευταίες εβδομάδες έχουν υποστεί βαριές ήττες ενώ η πτώση του Severodonetsk και η περικύκλωση του Lysychansk στην περιοχή του Luhansk στο Donbass αποτέλεσαν μεγάλο πλήγμα για τον Ουκρανικό στρατό…

2)Παρά την προπαγάνδα της Δύσης η ανωτερότητα του ρωσικού στρατού είναι εντυπωσιακά μεγάλη, στο πυροβολικό και στα πυραυλικά συστήματα η σχέση Ρωσίας – Ουκρανίας είναι 10 προς 1.
Όπως παραδέχθηκαν οι Ουκρανοί… σε λίγο θα πολεμούν με φτυάρια…

3)Τα οπλικά συστήματα που διοχετεύουν Αμερικανοί και Δύση στην Ουκρανία είτε δεν αποδίδουν, είτε καταστρέφονται πριν φθάσουν στο πεδίο της μάχης.

4)Οι Ουκρανικές δυνάμεις εσχάτως προβαίνουν σε υποχωρήσεις γιατί φοβούνται να μην περικυκλωθούν και τότε το σοκ θα είναι συγκλονιστικό…
Ορισμένοι υποστηρίζουν ότι η Ουκρανία έχει χάσει πάνω από 44.000 στρατιώτες μαζί με τραυματίες ενώ εσχάτως υπήρξαν απώλειες σε ημερήσια βάση έως και 1.000 στρατιώτες.
Επίσης οι ρωσικές δυνάμεις έχουν αιχμαλωτίσει περίπου 8.000 Ουκρανούς στρατιώτες.

5)Η Ρωσία έχει καταλάβει όλο το Luhansk, απομένουν ελάχιστα μέρη στο Donetsk, νότια στην Μαριούπολη και νοτιοδυτικά στην Kherson και Zaporizhia.

Stoltenberg (ΝΑΤΟ): Ο πόλεμος στην Ουκρανία θα τελειώσει με διαπραγματεύσεις

Η κατάσταση γύρω από την Ουκρανία είναι πιθανό να επιλυθεί μέσω διαπραγματεύσεων, την άποψη αυτή εξέφρασε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg σε συνέντευξη στην ισπανική εφημερίδα El País.
«Πιθανότατα, αυτός ο πόλεμος θα τελειώσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων».
«Είμαστε υπεύθυνοι να διασφαλίσουμε ότι η Ουκρανία είναι όσο το δυνατόν πιο δυνατή και να παραμείνει ένα κυρίαρχο και ανεξάρτητο ευρωπαϊκό έθνος».
«Και ο καλύτερος τρόπος για να γίνει αυτό είναι η παροχή ισχυρής στρατιωτικής και οικονομικής υποστήριξης και η προώθηση σκληρών κυρώσεων κατά της Ρωσίας», δήλωσε ο γενικός γραμματέας της συμμαχίας.
«Τους βοηθάμε τους Ουκρανούς γιατί το ζητούν», συνέχισε.
Σύμφωνα με τον Jens Stoltenberg, «δεν υπάρχει ολοκληρωτικός πόλεμος μεταξύ ΝΑΤΟ και Ρωσίας».
«Το να θεωρείς τον κόσμο δεδομένο είναι πάντα επικίνδυνο», πρόσθεσε ο γενικός γραμματέας της συμμαχίας.

Βαριά ήττα των Ουκρανών στο Severodonetsk, οι Ουκρανοί θα υποχωρήσουν και από το Lysychansk

Ουκρανοί αξιωματούχοι διέταξαν απόσυρση στρατευμάτων από το Severodonetsk στις 24 Ιουνίου.
Ο Επικεφαλής της Διοίκησης της Περιφέρειας Luhansk, Serhiy Haidai, ανακοίνωσε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις αποσύρονται από «χαμένες θέσεις» στο Severodonetsk για να αποτρέψουν περαιτέρω απώλειες προσωπικού και να διατηρήσουν ισχυρότερη άμυνα σε άλλα σημεία.
Ο Αρχηγός της Περιφερειακής Στρατιωτικής Διοίκησης του Severodonetsk δήλωσε ότι αρκετές ουκρανικές μονάδες παραμένουν στο Severodonetsk από τις 24 Ιουνίου, αλλά οι ουκρανικές δυνάμεις θα ολοκληρώσουν την πλήρη αποχώρηση σε «λίγες ημέρες».
Ένας ανώνυμος αξιωματούχος του Πενταγώνου σημείωσε ότι η ουκρανική απόσυρση από το Severodonetsk θα επιτρέψει στα ουκρανικά στρατεύματα να εξασφαλίσουν καλύτερες αμυντικές θέσεις.

Οι ουκρανικές δυνάμεις πιθανότατα θα διατηρήσουν την άμυνά τους γύρω από το Lysychansk.
Οι ουκρανικές δυνάμεις θα καταλάβουν υψηλότερα εδάφη στο Lysychansk, κάτι που μπορεί να τους επιτρέψει να αποκρούσουν τις ρωσικές επιθέσεις για κάποιο χρονικό διάστημα, εάν οι Ρώσοι δεν μπορέσουν να τους περικυκλώσουν ή να τους απομονώσουν. Οι ρωσικές δυνάμεις στο Severodonetsk θα χρειαστεί επίσης να ολοκληρώσουν τις διελεύσεις ποταμών από τα ανατολικά, κάτι που θα απαιτήσει επιπλέον χρόνο και προσπάθεια.
Ο επικεφαλής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Luhansk (LNR) ισχυρίστηκε ότι οι ρωσικές δυνάμεις θα περικυκλώσουν πλήρως το Lysychansk τις επόμενες δύο ή τρεις ημέρες μετά την πλήρη κατάρρευση των ουκρανικών επίγειων γραμμών επικοινωνίας (GLOC).
Οι ρωσικές δυνάμεις εξασφάλισαν με επιτυχία την πρόσβαση στα ουκρανικά GLOC κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου Hirske -Lysychansk διαπερνώντας το Hirske στις 24 Ιουνίου, αλλά οι ρωσικές δυνάμεις θα χρειαστεί να κόψουν τις ουκρανικές διαδρομές υλικοτεχνικής υποστήριξης από το Bakhmut και το Siversk για να απομονώσουν πλήρως το Lysychansk.
Οι ρωσικές δυνάμεις είναι πιθανό να αντιμετωπίσουν προκλήσεις για την ολοκλήρωση μιας μεγαλύτερης περικύκλωσης γύρω από το Lysychansk.
Οι ουκρανικές δυνάμεις πιθανότατα θα αποσυρθούν από το Lysychansk εάν οι ρωσικές δυνάμεις απειλήσουν τα ουκρανικά οχυρά στην περιοχή.

Η Ουκρανική Διεύθυνση Στρατιωτικών Πληροφοριών (GUR) ανέφερε ότι ρωσικές ομάδες δολιοφθοράς και μισθοφόροι έφτασαν στο Μοζίρ της Λευκορωσίας για δολιοφθορές.
Η GUR σημείωσε ότι οι Ρώσοι σαμποτέρ θα ακολουθήσουν ένα μοτίβο παρόμοιο με τους βομβαρδισμούς διαμερισμάτων στην Τσετσενία στις αρχές της δεκαετίας του 2000.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. ρεμακελειο οι ρωσοι κανουν 5 μηνες πολεμο οι ουκρανοι τους γλεντανε κανον ικα

Comments are closed.