Συνεχίζεται σήμερα η δίκη της Χρυσής Αυγής – Αίτημα αποφυλάκισης από τον Γιάννη Λαγό

Κοινοποίηση:
DIKH

Συνεχίζεται σήμερα Τετάρτη 6 Ιουλίου η δίκη της Χρυσής Αυγής.

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας διορισμού συνηγόρων υπεράσπισης σε κατηγορούμενους που δεν έχουν δικηγόρο και της νομιμοποίησης της παράστασης προς υποστήριξη της κατηγορίας αναμένεται να συνεχιστεί σήμερα στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων η δίκη σε δεύτερο βαθμό της Χρυσής Αυγής.

Στο εδώλιο έχουν παραπεμφθεί να δικαστούν 54 κατηγορούμενοι, με τους 50 εξ αυτών να αντιμετωπίζουν την κατηγορία της ένταξης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση.

Μόνο 16 έδωσαν το «παρών» κατά την πρώτη συνεδρίαση του δικαστηρίου, ανάμεσά τους οι πρώην βουλευτές του κόμματος Γιάννης Λαγός, Χρήστος Παππάς, Αντώνης Γρέγος και Παναγιώτης Ηλιόπουλος, ενώ δεν εμφανίστηκε ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος του Παύλου Φύσσα Γιώργος Ρουπακιάς.

Τι υποστηρίζει η πλευρά Μιχαλολιάκου της Χρυσής Αυγής για την υγεία του

Η πλευρά του Νίκου Μιχαλολιάκου με την έναρξη της προηγούμενης συνεδρίασης υπέβαλε αίτημα αναβολής, το οποίο εκκρεμεί προς κρίση στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του αρχηγού της Χρυσής Αυγής ανέφερε στην έδρα ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος απουσιάζει για λόγους υγείας, καθώς είχε νοσηλευτεί με covid επί δύο μήνες στην εντατική και πλέον βρίσκεται σε κέντρο αποκατάστασης.

Ανέφερε μάλιστα ότι ο κατηγορούμενος «δεν ξέρει γιατί δικάζεται, κλητεύθη ενώ ήταν στη ΜΕΘ με απώλεια συνείδησης και οπτικές και ακουστικές ψευδαισθήσεις».

Αίτημα αποφυλάκισης από τον Γιάννη Λαγό της Χρυσής Αυγής

«Πολιτικός κρατούμενος» δήλωσε ο Γιάννης Λαγός, όταν η πρόεδρος Σοφία Πανουτσακοπούλου εκφώνησε το όνομά του και στη συνέχεια υπέβαλε αίτημα αποφυλάκισης μαζί με ακόμα τρεις κατηγορούμενους.

Η εισαγγελέας Κυριακή Στεφανάτου έχει προτείνει την απόρριψη των αιτημάτων με την έδρα να έχει επιφυλαχθεί να αποφασίσει σε επόμενη δικάσιμο.

Οι μάρτυρες κατηγορίας φτάνουν τους 146. Πρώτοι στον κατάλογο είναι οι γονείς του Παύλου Φύσσα, Παναγιώτης και Μάγδα, οι οποίοι θα δηλώσουν παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας. «Θέλουμε το ίδιο αποτέλεσμα όπως πρωτόδικα, καταδίκη», δήλωσε η μητέρα του 34χρονου μουσικού κατά την προσέλευσή της στο δικαστήριο.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

4 Σχόλια

  1. Κυριοι Δικαστές,
    Αυτά που έγραψαν οι προηγούμενοι ειναι όλα αλήθεια. Ο λόγος που τσακώθηκαν ηταν για τις ομάδες και ουδεμία σχεση ειχαν οι πολιτικές τους ιδεολογίες. Ο φυσσας ήταν βωμόλοχος, εριστικός, βιαιος και οργίλος και προκαλούσε με βρισιές και απειλές οποιονδήποτε ήταν αντίθετος σε αυτα που έλεγε αυτος. Ήθελε να τον αποδεχονται ολοι σε ο,τι ελεγε ή πιστευε. Αυτά ήρθε και μου τα είπε ενας αστυνομικός που τον γνωριζε καλά. Είπε, πως “κάποιος θα τον σκότωνε κάποια στιγμή, δεν θα την γλίτωνε τέτοιο κάθαρμα που ήταν!”. Του ζήτησα τότε να πάει να καταθέσει για να μην τιμωρηθεί αδικα ενας αθωος και μου είπε: εισαι τρελή; ξέρεις ποιοί είναι πίσω απο αυτή την ιστορία; μιλάμε για υψηλά πρόσωπα (δεν τα ονόμασε σε εμένα) πολιτικούς και υπουργους που θα μαγειρέψουν την ιστορία για πολιτικά τους οφέλη.
    .
    Τώρα, όσο αναφορά για ξυλοδαρμούς και.. απειλές αλλοδαπων απο τούς Χρυσαυγήτες που τούς καθιστούν “τρομοκράτες” και “επικίνδυνους” για το δημόσιο καλό, θα σάς απαντήσω με αυτά,
    πριν αρκετά χρόνια βρεθηκα στην Ομόνοια και πήγαινα στη σταση των λεωφορειων για Πέραμα. Σύντομα αντιλαμβάνομαι πίσω μου εναν αλλοδαπό μικροσωμο και μαυριδερό να φοραει μπουφαν μέσα στο κατακαλόκαιρο. Καταλαβα πως με ειχε παρει στο κατοπι και εψαχνε ευκαιρια για να μου επιτεθει. Γυρίζω και βλέπω με την άκρη τού ματιου μου να κραταει ενα σουγια- μαχαιρι μέσα στη χουφτα του• με πιάνει πανικός. Γύρω μου δεν υπήρχε κανείς Έλληνας. Καθώς κάνω λίγα βήματα ακόμη, βλέπω στην γωνία ενος κτιρίου δυο παληκάρια που φορουσαν την μπλούζα τής Χρυσής Αυγής. Βάζω τις φωνές και τούς καλώ σε βοήθεια και ούτε που με ένοιαζε εκεινη την στιγμή αν ειχα το δικαιωμα ή αν γελοιοποιόμουν• ήθελα εναν αντρα να με προστατέψει. Με το που με ακουν να φωνάζω πετάγονται απο τις μηχανές και τον παίρνουν στο κυνήγι. Ο αλλοδαπός φυσικά, το έβαλε στα πόδια.
    Με οδήγησαν μετά μέχρι την σταση, περίμεναν υπομονετικά να ξεκινήσει το λεωφορειο και μετά έφυγαν. Και σάς ρωτώ:
    -αν τον είχαν πιάσει στα χέρια τους, … θα ήταν.. τρομοκράτες?
    – αν ήταν τα αδέρφια μου και τον έσπαγαν στο ξύλο, θα ήταν.. επικίνδυνοι για το δημόσιο καλό?
    – αν.. ήμουν η κόρη σας… και με ειχαν μαχαιρώσει … θα ήταν ακόμη τρομοκρατική οργάνωση? Ή τις δικές σας κόρες τις πηγαινουν πάντα συνοδεία αστυνομικοί γι’ αυτό και δεν σας νοιάζει.

  2. Η γύφτισσα του μπούτια δεν θα πάει να συμπαρασταθεί στη μάνα του πρεζάκια; Πλένει το μουνί σε ιδιωτική θάλασσα;

  3. Να ξεκαθαριστούν τα εξής….
    -Αυτό που απομένει να ξεκαθαριστεί είναι αν ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα είναι οπαδός του Ολυμπιακού μιας που ο Παύλος Φύσσας είναι ΑΕΚ και σχεδόν κάθε μέρα πλακωνόταν με οπαδούς του Ολυμπιακού εκεί στο Κερατσίνι ή αν είναι ο Λλβανός πρεζέμπορος που είχε πάρε-δώσε ο Παύλος Φύσσας.
    -Κάτι για τον Νίκο Δένδια: Να μας πει αν έχει το οπτακουστικό υλικό της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα με εντολή του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά για να δούμε τον πραγματικό δολοφόνο του Παύλου Φύσσα.

  4. Όλοι της Χρυσής Αυγής είναι αθώοι δεν έχουν καμία σχέση με την δολοφονία του Παύλου Φύσσα και πρέπει να αποφυλακιστούν αμέσως.
    Άλλος δολοφόνησε τον Παύλο Φύσσα.
    Όσοι ξέρουν και είναι πραγματικοί γνώστες, ξέρουν….

Comments are closed.