Συνελήφθησαν τέσσερα μέλη συμμορίας που διέπραττε διαρρήξεις από οικίες σε Εκάλη και σε Νέα Ερυθραία

Κοινοποίηση:
astynomiapoly

Συνελήφθησαν, τις βραδινές ώρες της Κυριακής (24-3-2024) στην Κηφισιά, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης, τέσσερα άτομα (ηλικίας 23, 26, 29 και 37 ετών) και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής -κατά περίπτωση- για σύσταση συμμορίας, διακεκριμένες κλοπές, απείθεια, επικίνδυνη οδήγηση και απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Σύμφωνα με την αστυνομία νωρίτερα, οι κατηγορούμενοι προσέγγισαν σπίτι στην Εκάλη με το αυτοκίνητο της συμμορίας, στο οποίο είχαν προσαρμόσει πινακίδες κυκλοφορίας που είχαν κλέψει λίγο πριν από όχημα γυναίκας. Αφού διέρρηξαν την μπαλκονόπορτα, εισέβαλαν στο σπίτι και απέσπασαν πλήθος κοσμημάτων.

Κατά τη διαφυγή τους εντοπίστηκαν από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και κλήθηκαν σε έλεγχο. Ο οδηγός δε συμμορφώθηκε στις υποδείξεις των αστυνομικών, επιτάχυνε, πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς, με τους αστυνομικούς οι οποίοι ενισχύθηκαν με επιπλέον δυνάμεις της Άμεσης Δράσης (περιπολικά και ομάδα ΖΗΤΑ) να ακολουθούν το προπορευόμενο αυτοκίνητο από ικανή απόσταση ασφαλείας, καλώντας διαρκώς με χρήση φάρου και ηχητικών σημάτων τον οδηγό να ακινητοποιήσει το όχημα.

Ο οδηγός μπήκε αντίστροφα στο ρεύμα κυκλοφορίας σε κεντρικό δρόμο της Κηφισιάς, προκειμένου να αποφύγει τη σύλληψη, θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια διερχόμενων οδηγών και πεζών.

Σύμφωνα με την αστυνομία: στην συνέχεια το όχημα των δραστών πραγματοποίησε οπισθοπορεία και συγκρούστηκε με άλλο όχημα που κινούνταν κανονικά στον ίδιο δρόμο, με αστυνομικό να αποβιβάζεται από το δίκυκλο και να ζητά επιτακτικά από τους δράστες να σταματήσουν, με τον οδηγό να αγνοεί τις εντολές και να κινείται απειλητικά σε βάρος των αστυνομικών με πρόθεση να τους πλήξει.

Ο αστυνομικός ενήργησε μια βολή ακινητοποίησης του οχήματος στην μπροστινή ρόδα του.

Το καταδιωκόμενο αυτοκίνητο συνέχισε για λίγο ακόμα την πορεία του, έως ότου προσέκρουσε σε σταθμευμένα αυτοκίνητα, με τους δράστες αυτή τη φορά να προσπαθούν να διαφύγουν με τα πόδια , εγκαταλείποντας το όχημα.

Ακολούθησε καταδίωξη, έως ότου εντοπίστηκαν και ακινητοποιήθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Οι δράστες οδηγήθηκαν στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής .

Εξιχνιάστηκαν επιπλέον δυο υποθέσεις διαρρήξεων και κλοπών από σπίτια στη Νέα Ερυθραία που φέρεται να έγιναν από την συμμορία με τον ίδιο τρόπο δράσης την προηγούμενη ημέρα.

Τόσο στην κατοχή τους, όσο και στο δρομολόγιο της πεζής διαφυγής τους μετά από έρευνα των αστυνομικών βρέθηκε μέρος των κλοπιμαίων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα της αστυνομίας συνεχίζεται.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Κωλόγυφτοι. Πότε αφέθηκαν ελεύθεροι με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα για να συνεχίσουν τα εγκλήματα τους;

Comments are closed.