Συνέντευξη Tucker Carlson με τον Πούτιν για την μεγαλύτερη δοκιμασία των εταιρειών τεχνολογίας

Κοινοποίηση:
skynews-tucker-carlson-vladimir-putin_

Ο νόμος υποχρεώνει τις πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης να αφαιρούν παράνομο περιεχόμενο – με φόβους ότι η συνέντευξη θα προκαλέσει προπαγανδιστικό πραξικόπημα στον Ρώσο ηγέτη

Οι εκτεταμένοι νέοι νόμοι της ΕΕ για τη ρύθμιση των εταιρειών τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένων των X και Facebook, θα αντιμετωπίσουν την πρώτη τους μεγάλη δοκιμασία το βράδυ της Πέμπτης, όταν η συνέντευξη του πρώην παρουσιαστή του Fox News, Tucker Carlson, με τον Βλαντιμίρ Πούτιν θα μεταδοθεί στις ΗΠΑ.

Ένας εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είπε ότι αναμένει ότι η συνέντευξη θα παράσχει μια πλατφόρμα για τη «στρεβλή επιθυμία του Πούτιν να αποκαταστήσει» τη ρωσική αυτοκρατορία.

«Όλοι μπορούμε να υποθέσουμε τι μπορεί να πει ο Πούτιν. Εννοώ ότι είναι ένας χρόνιος ψεύτης», είπε ο εκπρόσωπος της ΕΕ για τις εξωτερικές υποθέσεις.

Η συνέντευξη έχει εγείρει ανησυχίες εντός της ΕΕ ότι θα χρησιμοποιηθεί ως μέρος του ευρύτερου «πληροφοριακού πολέμου» του Πούτιν, με την πιθανότητα ότι τα κλιπ θα εξαπλωθούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ιδιαίτερα στην πλατφόρμα X του Έλον Μασκ , παρέχοντας στον Ρώσο ηγέτη ένα προπαγανδιστικό πραξικόπημα.

Ωστόσο, στην καθημερινή συνέντευξη Τύπου των αξιωματούχων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κατέστησαν σαφές ότι η X και άλλες πλατφόρμες θα υποχρεωθούν να αφαιρέσουν παράνομο περιεχόμενο βάσει του νόμου για τις ψηφιακές υπηρεσίες του μπλοκ, που τέθηκε σε ισχύ πέρυσι.

Ο νόμος στοχεύει στην εξάλειψη παράνομου περιεχομένου ή επιβλαβούς περιεχομένου που υποκινεί τη βία ή τη ρητορική μίσους από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Όλες οι μεγάλες πλατφόρμες, το bar X, έχουν υπογράψει έναν κώδικα δεοντολογίας για να τις βοηθήσουν να επιταχύνουν και να δημιουργήσουν τις εσωτερικές τους διαδικασίες προκειμένου να συμμορφωθούν με τη νομοθεσία.

Η πλατφόρμα του Μασκ βρίσκεται επί του παρόντος υπό επίσημη έρευνα για εικαζόμενη μη συμμόρφωση με τον νέο νόμο.

Το βάρος βαρύνει τις πλατφόρμες να διασφαλίσουν ότι το περιεχόμενο είναι νόμιμο, δήλωσε εκπρόσωπος του ψηφιακού τσάρου, Τιερί Μπρετόν. Αλλά πρόσθεσε : “Πρέπει να αφαιρέσουν γρήγορα περιεχόμενο που γνωρίζουν εάν είναι παράνομο.”

«Αυτός είναι ένας νέος νόμος. δεν ήμασταν ποτέ εδώ πριν», είπε ένας από τους γνώστες, προσθέτοντας ότι δεν υπήρξε καμία επαφή με τον Έλον Μασκ ή τον Μαρκ Ζάκερμπεργκ της Meta σχετικά με τη συνέντευξη, καθώς το βάρος ήταν αποκλειστικά δικό τους να λειτουργήσουν νόμιμα στην ΕΕ.

Εάν μια πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης δεν συμμορφώνεται με τη νέα νομοθεσία της ΕΕ, μπορεί να τιμωρηθεί με βαρύ πρόστιμο ή να απαγορευτεί να λειτουργεί στην ΕΕ.

Ο εκπρόσωπος για τις εξωτερικές υποθέσεις επεσήμανε ότι ο Πούτιν και ένα ευρύ δίκτυο ολιγαρχών και άλλων συνεργατών τους έχουν ήδη επιβληθεί κυρώσεις στην ΕΕ, αλλά είπε ότι δεν έχει γίνει «καμία συζήτηση» να γίνει το ίδιο με τον Κάρλσον, όπως είχε προταθεί από ορισμένους. η συνέντευξη.

Ερωτηθείς εάν η συνέντευξη του Πούτιν δεν ήταν δικαιολογημένη ευκαιρία για να αντιμετωπίσει κανείς τα «μονόπλευρα ΜΜΕ» που λειτουργούν στις Βρυξέλλες, όπως το χαρακτήρισε ο Κάρλσον, ο εκπρόσωπος Εξωτερικών Υποθέσεων είπε ότι ο Πούτιν σκοτώνει ανθρώπους, βομβαρδίζει υποδομές και διεξάγει εκστρατεία παραπληροφόρησης που «κατευθύνεται κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης και θεωρείται απειλή για τις κοινωνίες μας».

«Και προσπαθεί να σκοτώσει όσους περισσότερους Ουκρανούς μπορεί χωρίς λόγο. Υπάρχει μόνο ένας λόγος για τη διεστραμμένη επιθυμία του να αποκαταστήσει την ιμπεριαλιστική πλέον ρωσική αυτοκρατορία όπου ελέγχει τα πάντα στη γειτονιά του και επιβάλλει τη θέλησή του. Αλλά αυτό δεν είναι κάτι που μπορούμε να ανεχτούμε ή είμαστε διατεθειμένοι να ανεχτούμε στην Ευρώπη ή τον κόσμο στον 21ο αιώνα».

Ο Carlson είναι πρώην παρουσιαστής του Fox News, βασικός σύμμαχος του υποψηφίου για τις εκλογές του 2024, Ντόναλντ Τραμπ, και ένθερμος αντίπαλος της αμερικανικής στρατιωτικής βοήθειας για την Ουκρανία. Ταξίδεψε στη Μόσχα για την πρώτη συνέντευξη του Πούτιν με έναν δυτικό δημοσιογράφο μετά την εισβολή της Ρωσίας τον Φεβρουάριο του 2022.

Η επίσκεψή του στη Μόσχα καλύφθηκε σε μεγάλο βαθμό από τα ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία έχουν τονίσει εδώ και καιρό τα σημεία συζήτησης της διασημότητας των ΗΠΑ κατά της Ουκρανίας.

Στο X, ο Tucker ευχαρίστησε τον Musk που του έδωσε μια πλατφόρμα για τη συνέντευξη.

«Ο Έλον Μασκ, προς μεγάλη του τιμή, υποσχέθηκε να μην καταπνίξει ή να μπλοκάρει αυτή τη συνέντευξη μόλις τη δημοσιεύσουμε στην πλατφόρμα του Χ και είμαστε ευγνώμονες για αυτό.

«Οι δυτικές κυβερνήσεις, αντίθετα, σίγουρα θα κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν για να λογοκρίνουν αυτό το βίντεο σε άλλη, λιγότερο βασική πλατφόρμα, γιατί αυτό κάνουν», είπε.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

5 Σχόλια

  1. Η Ευρωπαϊκή Ένωση της διαφθοράς & της ασυδοσίας, θα λογοκρίνει τον Αμερικανό Tucker Carlson στο Χ? Τόσο πολύ φοβούνται τον Putin?
    Σκεφτείτε λοιπόν πως λογοκρίνουν τις Ευρωπαϊκές φωνές των αντιφρονούντων.
    Γιατί τόσο μίσος για τον κάθε άνθρωπο, που λέει κάτι αντίθετο από αυτά που ασπάζονται αυτοί?
    Ελπίζω πως οι άθλιοι Νεοταξίτες Ευρωπαίοι θα χάσουν τα αυγά & τα παχάλια στις Ευρωεκλογές.
    Εάν οι Έλληνες & οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι, δεν ψηφίσουν Πατριωτικά Κόμματα, ώστε να “τσακίσουν” αυτούς τους ανεξέλεγκτους υπάνθρωπους, θα δουν πολύ χειρότερα.

  2. Παράνομοι είναι οι νόμοι τους. Η λογοκρισία του τύπου απαγορεύεται. Όλοι αυτοί για μέσα είναι.

  3. … πονάει η σωστή πλευρά… σε λίγο θα ζητήσουν να αφαιρεθεί από τους χάρτες η ρωσία … λυσάξανε

Comments are closed.