Συνάντηση Τραμπ-Ερντογάν: Διαλλακτικός ο Αμερικανός πρόεδρος ως προς το θέμα των S-400

Κοινοποίηση:
trump_ar

Διαλλακτική ήταν η στάση του Ντόναλντ Τραμπ κατά την κρίσιμη συνάντησή του με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο περιθώριο της συνόδου των G20 στην Οσάκα, όσον αφορά στο ζήτημα της αγοράς των ρωσικών S-400 από την Άγκυρα, που έχει οδηγήσει σε σύγκρουση τις δύο χώρες.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ παραδέχθηκε ότι η κατάσταση είναι «περίπλοκη» και αποτελεί αναμφίβολα «πρόβλημα», αλλά επισήμανε ότι «εξετάζονται διάφορες λύσεις», αφήνοντας ουσιαστικά ανοιχτό παράθυρο για αναστολή των κυρώσεων που έχουν προαναγγελθεί κατά της Τουρκίας, εάν δεν υποχωρήσει.

Στο ίδιο συμβιβαστικό κλίμα κινήθηκε εξάλλου και η δήλωσή του Αμεριανού προέδρου ότι η «Τουρκία ήταν πάντα φίλος μας».

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν έχασε την ευκαιρία να αποδώσει ευθύνες και στην κυβέρνηση Ομπάμα, σχετικά με την στάση της στο ζήτημα της πώλησης των πυραύλων Patriot το 2013.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, ο Τραμπ υπογράμμισε ότι κατά την περίοδο Ομπάμα δεν επετράπη στην Αγκυρα να αγοράσει τους Patriot, σχολιάζοντας ότι «η Τουρκία αποτελεί μέλος του ΝΑΤΟ και αυτή η στάση ήταν άδικη απέναντί της».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. Αν υποχωρήσει η Αμερική (παρά τις απειλές της) ΤΌΤΕ ΌΤΑΝ ΜΙΛΆΕΙ Ο ΤΡΑΜΠ ΚΛΑΝΕΙ. ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ “ΠΛΑΝΗΤΑΡΧΗ” ΕΙΝΑΙ ΚΛΑΝΙΕΣ ΕΝ ΑΙΘΡΙΑ. ο κλανομπάμπουρας.

  2. Θα πάρουν και τα F35 οι Τούρκοι έχουν πατριώτες πολιτικους. Θυμηθείτε το Αιγαίο θα μοιραστεί η θα καταστεί ανεξάρτητο κρατίδιο. Χίο σημείωσε ποτε το έγραψα έτσι για την ιστορία.

  3. ενισχυμένος ο Ερντογάν και πιο δυνατός από ποτέ, έτοιμος για μια νέα οθωμανική αυτοκρατόρια που θα φτάσει μέχρι την Αμερική και την Αυστραλία.

Comments are closed.