Συμβουλές για ασφαλές «σερφάρισμα» στο διαδίκτυο

Κοινοποίηση:
ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

O ανθυπαστυνόμος της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου κ. Γεώργος Σκόνδρας σε 3 ενημερωτικές συναντήσεις στο 5ο ΓΕΛ ΒΟΛΟΥ μίλησε στα τμήματα Β3, Α3 και Α1 για τις απειλές που κρύβονται πίσω από την οθόνη , και έδωσε χρήσιμες συμβουλές για το πώς μπορεί να εξασφαλιστεί η ασφαλής πλοήγηση στο ίντερνετ.

Πλέον αρκεί ένα μόνο «κλικ» για πολλά πράγματα. Από έναν απλό έλεγχο του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μέχρι τραπεζικές συναλλαγές ή να περιηγηθούμε στα κοινωνικά δίκτυα, το σερφάρισμα στο διαδίκτυο έχει εξελιχθεί σε αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας όλων. Ωστόσο, η σύνδεση στο διαδίκτυο εγκυμονεί κινδύνους καθώς στον κυβερνοχώρο υπάρχουν εγκληματίες, οι οποίοι εκμεταλλεύονται κάθε παραμέληση, τόσο ανθρώπινη όσο και τεχνική, για να υποκλέψουν πληροφορίες, να διαδώσουν ιούς ή να κάνουν οτιδήποτε μπορεί να τους προσπορίσει οφέλη από τους χρήστες. Τόνισε ότι υπάρχουν ορισμένοι βασικοί κανόνες, τους οποίους πρέπει τα παιδιά να τηρούν κάθε φορά που πλοηγούνται στο διαδίκτυο.

Μίλησε ιδιαίτερα για τα social media όπου εφαρμογές, όπως το Tik-Tok και το Instragram, είναι διάσημες που όμως πολλοί γονείς δεν γνωρίζουν ακριβώς τους σκοπούς που εξυπηρετούν , και καθώς δεν είναι εξοικειωμένοι δεν μπορούν να «επιτηρήσουν» και να προφυλάξουν τα παιδιά τους εξασφαλίζοντας ένα ασφαλές περιβάλλον. Η ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας https://www.cyberkid.gov.gr/ είναι πολύ χρήσιμη και παρέχει αρκετές συμβουλές, για τη σωστή χρήση του διαδικτύου.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Η αλεπου 10 χρονων και το αλεπουδακι 11. Αυτα τα σεμιναρια ειναι της πλακας , για να λεν οτι κατι κανουν. Οι νεοι τα ξερουν καλυτερα πως να φυλαχτουν. Κατι 50ρηδες ασχετοι με computer την πατανε και τους αδειαζουν τους λογαριασμους.

Comments are closed.