Συγκλονιστικό βίντεο: Χαιρετισμοί στις Καλυθιές στα χρόνια του… κορωνοϊού! – Κάθε σπίτι ένας μικρός ναός

Κοινοποίηση:
rodos

Όταν οι άνθρωποι βάζουν την εφευρετικότητα και την ομοψυχία τους να λειτουργήσει, τότε βρίσκουν τρόπους να έρθουν πιο κοντά, να γεφυρώσουν αποστάσεις και να κάνουν το ανέφικτο… εφικτό, ακόμη και στην εποχή του κορωνοϊού!

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του χωριού των Καλυθιών, όπου ήδη κάνει τον γύρω του διαδικτύου ένα βίντεο με αποσπάσματα από τους Χαιρετισμούς στην ενορία, όπου οι ιερείς τελούν μόνοι τους την ακολουθία στην εκκλησία και οικογένειες πιστών έχουν βγει στα μπαλκόνια και μπροστά από τα σπίτια τους κάνοντας πραγματικότητα το σύνθημα «κάθε σπίτι ένας μικρός ναός»!

Όπως τονίζουν χαρακτηριστικά στο κείμενο που συνοδεύει το βίντεο «αν και από τα σπίτια μας αυτή την φορά, τίποτα δεν σταματάει την ελπίδα! Όλοι μαζί ενώνουμε τις φωνές μας και ερχόμαστε κοντά κι ας …κρατάμε τις αποστάσεις. Ελπίζουμε η Κοινότητα να μας βάλει στα ηχεία την ακολουθία της Μεγάλης Εβδομάδας και ας δώσουμε ραντεβού την Μεγάλη Παρασκευή να ψάλουμε όλοι μαζί από τα σπίτια μας τα εγκώμια!».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το βίντεο επιμελήθηκαν οι Καλλιόπη Μαγκλή (που έκανε και το μοντάζ), Γεώργιος Παγωνάκης, Πέτρος Αναπλιώτης, Λάζαρος Ιωαννίδης και Γεώργιος Απέργης, ενώ υλικό απέστειλαν στους δημιουργούς και αρκετοί από τους πολίτες των Καλυθιών!

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. Ξύπνησα σε ένα κόσμο φυλακισμένο, σε ένα κόσμο άθλιο.
    Σε ένα κόσμο που χαίρεται με την δυστυχία των ανθρώπων.
    Σε ένα κόσμο που τα παιδιά γι αυτόν είναι αναλώσιμα προϊόντα.
    Σε ένα κόσμο που δεν νοιάζει κανέναν αν παιδιά πεθαίνουν από την πείνα, αν παιδιά Βιάζονται. Παιδιά που η ψυχούλα τους είναι ματωμένη από την αγριότητα των ανθρώπων.
    Ξύπνησα σε έναν κόσμο κανίβαλο όπου άνθρωποι τρώνε ανθρώπους.

    Ξύπνησα σε ένα κόσμο άγριο, σε ένα κόσμο ψεύτικο.

    Σε ένα κόσμο που το μόνο που τον νοιάζει είναι αν θα χτυπήσουν οι καμπάνες και δεν τον νοιάζει που τα παιδιά του μέρα με την μέρα βασανίζονται.
    Μα γιατί άραγε να χτυπήσουν οι καμπάνες;;;;
    Προτιμώ να μην ξανά ακούσω καμπάνες να χτυπούν αλλά να δω τα παιδιά του κόσμου ευτυχισμένα.

    Όλοι ασχολούνται με το αν θα έρθει το Άγιο Φως…
    Με το Άγιο Φως της ψυχής των παιδιών σας ποιος ασχολήθηκε;;;

    Ποιος νοιάστηκε για το τι συμβαίνει τώρα, αυτή την στιγμή πίσω από τις κλειστές πόρτες των σπιτιών;;; Πόση αγριότητα και βασανισμό έχουν υποστεί αμέτρητα παιδιά;;;
    Σαν τα παιδιά να γίνετε μας είπε ο Κύριος μας.
    Αλλά ειλικρινά τώρα….
    Ποιος θέλει να γίνει σαν τα παιδιά;;;;
    Από την στιγμή που εμείς οι ίδιοι καταστρέφουμε τις ψυχές των παιδιών μας και το γνωρίζουμε… πως είναι δυνατόν να θέλουμε να γίνουμε σαν τα παιδιά;;;; Τα παραδώσαμε στις ορεξεις του κάθε κανίβαλου για να είμαστε εμείς όμορφοι εξωτερικά… αλλά από μέσα είμαστε σάπιοι…

    Δυστυχώς ξύπνησα σε ένα κόσμο που έχει <> στο κεφάλι του έναν και μοναδικό στόχο.
    Τον αφανισμό των Ανθρώπων.

    Και δυστυχώς ξύπνησα σε ένα κόσμο που εμείς οι ίδιοι τον τρέφουμε να μας καταστρέφει με την αδιαφορία μας, με τον εγωισμό μας, με την έπαρση μας.

  2. .σας παρακαλώ να μην μεγαλοποιούμε τα πράγματα και να πειθαρχήσουμε στο θέλημα του Θεού, όπως το εκφράζει και η συλλογική απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας μας”.
    Τάδε έφη ο Σάμου μητροπολίτης.
    —————
    Καταρχήν η ιερά σύνοδός σου δεν έχει τον ίδιο Θεό με εμάς τους Έλληνες, καθότι λέτε στα λόγια και στις πράξεις άγιο το κοράνι.
    Κατά συνέπεια ο θεός σου είναι παράδειγμα προς αποφυγή.
    Εσύ, η ιερά σύνοδος και οι υπόλοιποι μητροπολίτες είστε εν δυνάμει καθαιρετέοι, γιατί προδώσατε και παραδώσατε μια ολόκληρη χώρα στα χέρια του ισλάμ, έχοντας καταργήσει ΟΛΟΥΣ τους νόμους των αγίων Πατέρων μας.

  3. Λέτε τώρα να προσπαθούν να ταυτοποιήσουν αυτούς που βγήκαν στο πεζοδρόμιο χωρίς άδεια ;

Comments are closed.