Συγκλονιστική η θεατρική αναπαράσταση της “Δίκης του Κολοκοτρώνη” στο Ναύπλιο (βίντεο)

Κοινοποίηση:
kolokotroni

Στα πλαίσια του 31ου Φεστιβάλ Ναυπλίου το Σάββατο 9 Ιουλίου 2022 στην ιστορική πλατεία Συντάγματος στο Ναύπλιο, παρουσιάστηκε σε θεατρική αναπαράσταση η πρώτη «μεγάλη» δίκη της νεότερης Ελλάδας, η δίκη του Κολοκοτρώνη και του Πλαπούτα που διεξήχθη το 1834 στο Βουλευτικό του Ναυπλίου και διήρκεσε έξι εβδομάδες.

Σκοπός της πρωτοβουλίας είναι η ανάδειξη της ιστορικής-πολιτικής και νομικής σημασίας της δίκης των Θ. Κολοκοτρώνη και Δ. Πλαπούτα, που κατηγορήθηκαν για συνωμοσία κατά του βασιλιά.

kolokotroni

kolokotroni1

Οι θεατές που κατέκλυσαν την πλατεία Συντάγματος είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την αναπαράσταση της ιστορικής Δίκης, με μάρτυρες υπεράσπισης και κατηγορίας, δικαστές, προσωπικότητες της εποχής, ξαναζωντανεύοντας εκείνη την ταραγμένη περίοδο της Ιστορίας μας.

Ένα θεατρικό έργο των Μ. Ρέππα και Θ. Παπαθανασίου σε σκηνοθεσία του Σταύρου Καραγιάννη. Τους ρόλους υποδύθηκαν δικηγόροι της Ένωσης Ελλήνων Ποινικολόγων και της Ένωσης Ελλήνων νομικών, τη μουσική και τους στίχους έγγραψε ο Δημήτρης Παπαδημητρίου και στο τραγούδι ήταν ο Κώστας Μακεδόνας & η Βερόνικα Δαβάκη.

Πηγή: argolikeseidiseis

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΕ ΜΙΑ ΓΕΝΙΑ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΕΙΩΝ ΤΟΥΣ ΤΑΧΙΣΤΑ

  2. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΕΙΣ ΑΔΙΑΚΡΙΤΩΣ ΣΕ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥΣ ΓΕΝΙΚΑ ΚΑΙ ΟΙΚΕΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΩΣ ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΣΤΟΝ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ 21

  3. Οί ξενόφερτοι Βαβαροί καί οί ανθέλληνες κοτζαμπάσηδες έριξαν τόν απελευθερωτή τής Ελλάδας τόν αείμνηστο Γέρο τού Μωριά στά κάτεργα καί τόν καταδίκασαν είς θάνατο.Αυτή είναι ή μοίρα τών Ελλήνων πατριωτών από τότε μέχρι σήμερα.Οί πατριώτες καταδιώκονται,φυλακίζονται,καί γίνονται θύματα δολοφονικών αποπειρών.Τόν Ηλία Κασιδιάρη έκλεισε φυλακή ή κούλα διότι τό διέταξε τό εβραικό λόμπι καί τό δημοσιογράφο Στέφανο Χίο τόν πυροβόλησαν οί φονιάδες τής κούλας δύο φορές,αλλά ευτυχώς γλύτωσε γιατί τόν εσωσε ό Αγιος Παντελεήμων καί όλοι οί Αγιοι τής Λακωνίας.
    Ολα αυτά τά εγκλήματα έγιναν διότι από τό 1821 κυβερνούν τήν Ελλάδα ανεξαιρέτως καθίκια,αχυρ-
    άνθρωποι πού υπηρετούν ξένα αφεντικά πού είναι εχθροί τής χώρας μας.Ο τωρινός “πρωθυπουργός” ή κούλα καί τό κάθαρμα ό Τσίπρας υπηρετούν ταυτόχρονα τρια ξένα αφεντικά.Τούς Αμερικάνους,τούς Γερμανούς καί τούς Εβραίους.
    Γιάννης Λάκων

Comments are closed.