Συγκλονίζει η Αρετή Λις μιλώντας για τον ρατσισμό που έζησε: «Μου έλεγαν, κοίτα έρχεται το τζατζίκι»

Κοινοποίηση:
ARETI_LIS-1280x720

Η νικήτρια του φετινού «My Style Rocks» Αρετή Λις μίλησε για πρώτη φορά στην ΟΝ time για τον ρατσισμό που δέχτηκε στη Γερμανία.

«Είμαι Ελληνίδα και φοιτούσα σε γερμανικό μουσικό γυμνάσιο, όπου εκεί ήταν μόνο Γερμανοί. Ήμουν σαν τη μύγα μέσ’ στο γάλα. Δεν μπορούσαν με τίποτα να δεχτούν μια «ξένη» στο σχολείο τους, που ήταν και αριστούχος. Λέγοντάς μου “κοίτα, βρομάει, έρχεται το τζατζίκι”, μου κάνανε ναζιστικά σήματα πάνω στο θρανίο. Στο εστιατόριο που δούλευα των γονιών μου θυμάμαι ότι είπα σε μια πελάτισσα στα γερμανικά “Καλά Χριστούγεννα” και μάλιστα της είπα “Δεν έχουμε χρόνο να γιορτάσουμε ως οικογένεια τα Χριστούγεννα λόγω δουλειάς” και γυρίζει υποτιμητικά και μου απαντά “εσείς έχετε Χριστούγεννα; Εσείς είστε μωαμεθανοί”. Δεν απάντησα τίποτα.

Διαβάστε εδώ τη συνέχεια

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

14 Σχόλια

  1. Συνεχιζω να μενω εκθαμβος απο τα σχολια σας !ουτε ενας ουτε μισος !δεν κοπιασατε να παρετε το μερος και υποστηρηξετε την συν πατριωτησα πες και ας μην ηταν ετσι;..οπως τα περιγραφη αλλα πεσατε με τα μουτρα να την κρινετε και να την κατηγωρησετε ντροπη σας ρε ντροπή σας με συναρπάζει η εθνικη μας ενοτητα!εχετε μεταλλαχθεί σε γιουσουφακια των ευρωπαιων ολοι σας αλλα κουλη ΓΙΟΥΣΟΥΦ

  2. 20 χρόνια σε Αγγλία – Δανία – Σουηδία δεν συνάντησα ρατσισμό και είχα συναδέλφους, φίλους, συνεργάτες, Άγγλους (από όλα τα έθνη Καραϊβική, Ν Αφρική, Αντίγκα κλπ), Γερμανούς, Ινδούς, Κινέζους, Σκωτσέζους, Ιρλανδούς, Σουηδούς, Δανούς, Πολωνούς, Βέλγους, Ολλανδούς και πάρα πολλούς Αμερικάνους.

    Αυτή που τους ξετρύπωσε; Ιδίως Γερμανία, που μέχρι και ο κολλητός μου 2 χρόνια τώρα οδηγός σε λεωφορείο μόνο τα καλύτερα λέει, ακόμα και ας έχει σπασμένα Γερμανικά. Εκτός αν πήγε σαν κάτι αρχοντοχωριάτες και άρχισε να τους αποκαλεί ναζιστές, εγκληματίες κ.α με την μύτη ψηλά. Εκεί ναι θα είναι ρατσιστές μαζί σου.

  3. τοτε γιατι να βγει και να μοιραστει τον πονο της ;αυτο την μειώνει δεν την υψωνει και τι κ..φαρα ειναι ολοι οι βόρειοι ευρωπαίοι το ξερουν και οι πετρες εσενα μπωρει να μην σου συνέβη απο μπροστα ( αλλα απο πισω τι να ερχεται γυρος η να ερχεται το σουβλακι η ειιι μουσακα ! και ολοι γελουσαν χα χα χα χα)βόρειοι ευρωπαίοι=μισελληνες=ιουδεοι =Jiddisch

  4. ολα ψεματα
    αριστεριστρια ειναι που το παιζει θυμα

  5. Ο/Η η Χαϊδω η ντερμπεντέρισσα Σμυρνιά απο τις Κυδωνιές λέει:

    κι τι εχεις εσυ να κανεις με του αρχαιους ελληνες,μωρη πατσαβουρα

  6. To σιγουρο ειναι οτι λεει παραμυθια.Αποκλειεται να ειναι ετσι.Απλως τωρα ανακαλυψε το καθε τσογλανι
    τον ρατσισμο και το μπουλινγκ.Ειναι στην μοδα τωρα
    Απο την γερμανια ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ σε ολλους.

  7. κλαψ….λιγμ…..Συγκλονίστηκα……25 χρόνια στην Γερμανια με την οικογενεια μου – Plettenberg Markischer Kreis – Nordrhein Westfalen – και δεν αντιμετώπισα καμια ”ρατσιστική” συμπεριφορά, ουτε εγω ουτε κανενας αλλος γνωστός απο τους Ελληνες που εμειναν και μενουν εκει. Στο σχολειο, στη δουλεια, στο λεωφορειο, στην μπυραρια με ποσοστο 95% γερμανων δεν υπηρχε κανενα προβλημα. Εξαιρέσεις υπήρχαν βεβαια αλλα απειροελάχιστες. Στις δε εορτές μας, εθνικες ή θρησκευτικές, επειδη υπηρχαν συλλογοι Ηπειρωτών, Ποντίων και Μακεδόνων, συμμετειχαν παρα πολλοι Γερμανοι, οι οποιοι τιμούσαν δεόντως τα ελληνικά φαγητά και γλυκά. Το δε τζατζικι το ετρωγαν ”με το κουταλι” και στα σουπερ μαρκετ τους υπάρχει ελληνικό και γερμανικό!Το δε σκόρδο το έμαθαν απο Ελληνες, Ιταλους και Ισπανους και το βαζουν στα φαγητά τους…….

  8. Εεε…. αν έκανες παρέα με αραπαδες… τι περίμενες..;

  9. Τι δουλειά έχεις στην Γερμανία… Να κάτσεις στην χώρα σου και να παλέψεις.

  10. Πω, πω. Ρατσισμός! Τι λες βρε παιδί μου; Ας γίνουμε τώρα όλοι αντιρατσιστές να σου συμπαρασταθούμε…

  11. Επρεπε να γυρισει να τους πει οτι οταν αυτοι ζουσαν ακομη σαν τους πιθηκους κ νοιαζοταν μονο για επιβιωση οι αρχαιοι Ελληνες δημιουργουσαν ποιηση τεχνες θεατρο αρχαια ελληνικη δραματουργια κ φιλοσοφια για να μας μιμουνται χιλιαδες χρονια μετα ολοι παγκοσμιως

  12. Χαχα, Βρε το τζατζίκι που είναι και παρδαλό..

Comments are closed.