Προσφορά στον Ελληνικό Στρατό από τους μουσουλμάνους του Έβρου

Κοινοποίηση:
ΕΒΡΟΣ-ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ-ΣΤΡΑΤΟΣ

Δυνατό μήνυμα συμπαράστασης και ευγνωμοσύνης προς τον ελληνικό στρατό έστειλαν οι μουσουλμάνοι του Έβρου και συγκεκριμένα μουσουλμάνοι που ζουν στον ορεινό όγκο του Δήμου Σουφλίου.

Σε μία συγκινητική εκδήλωση οι Έλληνες Μουσουλμάνοι της Δημοτικής Ενότητας Ορφέα που από τις πρώτες στιγμές βρέθηκαν κοντά στις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας εκφράζοντας τη συμπαράστασή τους, παρέδωσαν αγαθά που μάζεψαν από το υστέρημα τους και τα παράδωσαν στον Ελληνικό Στρατό.

Με πρωτοβουλία των Αντιδημάρχων Μιχάλη Πιτιακούδη, Κοτζά Γιουσούφ και του προέδρου της Κοινότητας Πρωτοκκλησίου Σαλίογλου Αλή, συγκέντρωσαν ποσότητες αγαθών και τις παρέδωσαν στην 50η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία Πεζικού ως αναγνώριση και ανταπόδοση της κοινωνικής προσφοράς που οι ίδιοι έχουν λάβει επί σειρά ετών από αυτούς σε διάφορα περιστατικά όπως αεροδιακομιδές ασθενών, επισκέψεις γιατρών από στρατιωτικά κλιμάκια, διανομές προϊόντων, συντήρηση σχολείων, έργα ύδρευσης και οδοποιίας καθώς και σε θέματα ασφάλειας.

Όπως λένε μάλιστα τα τελευταία χρόνια είχαν υποφέρει πολλά από διάφορους που περνούσαν από τα χωριά τους και κατέστρεφαν ή έκλεβαν τις περιουσίες τους.

«Αρκεί να τους ακούσουμε»

«Τέτοιες πράξεις ανθρωπιάς μόνο υπερηφάνεια, σεβασμό και ηθική ικανοποίηση μπορούν να προκαλέσουν, αποδεικνύοντας ότι ανεξαρτήτου θρησκείας οι Έλληνες, σε δύσκολες στιγμές είναι ενωμένοι», είπε στο ethnos.gr ο δήμαρχος Σουφλίου Παναγιώτης Καλακίκος και πρόσθεσε:

«Αυτοί οι άνθρωποι αισθάνονται Έλληνες αλλά έχουν υποστεί πολλά. Πρέπει να τους ακούσουμε και να τους βοηθήσουμε γιατί πάνω απ’ όλα νιώθουν και αισθάνονται Έλληνες και αυτό είναι πολύ δυνατό. Είναι φτωχοί άνθρωποι που παλεύουν για το μεροκάματο και κατέθεσαν το υστέρημα τους σε μία βαθιά συμβολική κίνηση».

από: fonirodopis.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

9 Σχόλια

  1. ΛΙΓΟ ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΙΣΩΣ ΕΙΝΑΙ ΒΑΛΤΟΙ ή ΙΣΩΣ ΚΙ’ ΝΑ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ , ΜΑΚΑΡΟΙ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΩΝΤΑΙ
    ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝΕ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΝΟΧΛΗ , ΑΡΚΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ
    ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ , ΑΛΛΑ ΠΑΝΤΑ ΟΤΑΝ ΦΥΛΑΜΕ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΜΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΑ ΜΙΣΑ ΠΑΙΔΙΑ , ΟΙ ΠΟΜΑΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΥΛΗ , ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΜΑΚΟΙ ΑΛΑΖΟΥΝΕ ΛΙΓΟ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ , ΑΛΛΑ ΜΕΡΙΚΟΙ ΙΣΩΣ ΠΑΡΑΣΥΡΘΗΚΑΝ , ΙΣΩΣ !!

    1. ΣΩΣΤΟΣ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΟΙ ΣΤΙΣ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΕΙΣ ΝΕΡΟΥ ΤΡΟΦΗΜΩΝ ΣΤΙΝ ΚΥΠΡΟ ΤΟ 74…ΟΠΠΟΥ ΕΜΠΑΙΝΕ ΣΕ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΧΩΡΙΟ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΟΛΑ ΤΑΧΑΝΕ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΗ…ΠΡΟΣΟΧΗ ΛΟΙΠΟΝ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΔΕΙΝΟΥΝ ΠΙΣΩ ΜΠΟΡΙ ΝΑ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΗΣ ΜΙΤ……

  2. Πεφτει πολυ προπαγανδα στην θρακη ομως απτην τουρκια. Πρακτορες, ρητορικη μισους, μεχρι κ εφημεριδα υπερ της τουρκιας φτιαξανε κ μοιραζανε σε παιδακια σε μειονοτικα σχολεια που εχουν εδω. Μην τους πιστεύετε ολους. Οσο κι αν κανουν τους καλους.

  3. Μακάρι να είναι όπως τα λέτε κάποιοι. Και να μην ισχύσει το φόβου τους δαναους και δώρα φεροντες

  4. Ο καθένας μπορεί να πιστεύει ότι θέλει, είναι Έλληνες όπως και οι χριστιανοί. Ποτέ κανείς νοήμων συμπατριώτης τους δεν τους ξεχώρισε . Για όσους τους αμφισβητούν η στάση τους σήμερα θα είναι το ξέπλυμα της λάσπης τόσων χρόνων και η αδικία θα αποκατασταθεί!

  5. Διδαζομαι, δεν είμαι σίγουρος. Κάποιοι το προέβλεψαν ότι θα κάνουν τους καλούς. Η θρησκεία είναι ταυτότητα και θέλετε να μου πείτε ότι αν χρειαστει θα πολεμησουν εναντίον ααααλλων μουσουλμάνων; δεν νομίζω…

  6. Ετυχε να γνωρισω εναν πομακο οταν ειμασταν μαζι φανταροι πριν αρκετα χρονια και γιναμε φιλοι.
    Ηταν πολυ Ελληνας και εβριζε τους τουρκους.
    Το μονο παραπονο οτι η Πατριδα τους ειχε λιγο ξεχασμενους.

  7. συμφωνω σε λιγα που λες να σε συμπληρωσω ομως και σε κατι ενα 5 τις 100 απο τους πομακους ειναι οι πιο σκληροπυρηνικοι ισλαμιστες

  8. OiΜουσουλμανοι της θρακης(πομακοι) ειναι πολυ πιο Ελληνες απο καποιους που λενε οτι ειναι ορθοδοξοι και Ελληνες αλλα ειναι Τορκοσποροι.Ο λογος ειναι οτι οι Πομακοι δεν μπασταρδευθηκαν και ανηκουν στην Λευκη Ευρωπαικη φυλη (Αδαμικη)

Comments are closed.