Στυλιανός Παττακός – 5 χρόνια μετά τον θάνατό του, ξαναθυμόμαστε τον “αμετανόητο επαναστάτη”

Κοινοποίηση:
pattakos-teleftaies-ores1

Ντοκουμέντο από το Μakeleio.gr για τις τελευταίες ώρες του Στυλιανού Παττακού:

pattakos-teleftaies-ores1

 «Ο στρατηγός πέθανε σε δυάρι και φτωχός. Στη Ελλάδα του 2016 οι στρατηγοί πεθαίνουν σε δυάρια και φτωχοί και τα λαμόγια και οι κλέφτες του δημοσίου χρήματος ζουν και βασιλεύουν…», ανέφερε ο πρώην βουλευτής της Χ.Α , Ηλίας Παναγιώταρος, επιδιώκοντας σε μια εθνικιστική έξαρση να περιγράψει τη διαδρομή ζωής ενός από τους πιο σκληρούς πρωταγωνιστές του Απριλιανού κινήματος της 21ης Απριλίου και να δημιουργήσει συνθήκες αντιστοίχησης με το διεφθαρμένο 2016 των πολιτικών της αστικής δημοκρατίας.

Ο Παττακός εν ζωή, δεν μάσησε ποτέ τα λόγια του σε μια αμετανόητη επανάληψη των απόψεων του και κατακρίθηκε με σφοδρό τρόπο από τους δημοσιογράφους των ισχυρών συγκροτημάτων του αστικού Τύπου. 

Μετά την αποφυλάκισή του, ο Παττακός σε συνεντεύξεις του εξέφρασε όσα πίστευε και οι δημοσιογράφοι-περιέργως- έτρεχαν για να αποτυπώσουν αυτές τις απόψεις. Μεταξύ άλλων, υποστήριξε ότι σωστά εκτελέστηκε ο Νίκος Μπελογιάννης γιατί ήταν κατάσκοπος, ενώ κατηγόρησε και την μεταπολιτευτική δημοκρατία:

«Ο Μπελογιάννης ήτο ένας σκληρός κομμουνιστής ο οποίος είχε ενεργό ρόλο στη σφαγή του Μελιγαλά το 1944. Του εδώθη το φωτοστέφανο του ήρωα και του λαϊκού αγωνιστή ενώ ήτο ένας κομμουνιστής που μαζί με την οργάνωσή του ενεργούσε κατασκοπευτικώς υπέρ του Ανατολικού Μπλοκ, υπέρ της Σοβιετικής Ενώσεως.[…] Ήτο προδότης, εφαρμόστηκε ο νόμος και ο στρατιωτικός κανονισμός και ορθώς εκτελέστηκε. Ο Μπελογιάννης δεν ήτο ο άνθρωπος με το γαρύφαλλο, αλλά ο άνθρωπος με τον ασύρματο. Όταν τον έπιασαν, ασύρματο είχε μαζί του. Ο ίδιος ο Ζαχαριάδης τον εξόντωσε. Τα λένε εξάλλου και οι ίδιοι οι κομμουνιστές σήμερα.»
« Το παρακράτος άρχισε να οργανούται το 1963-64 με αρχηγό τον Ανδρέα Παπανδρέου, ευφυέστατο άνθρωπο, ο οποίος όμως ήτο τόσο εγωιστής, τόσο φιλόδοξος που έκανε τεραστία ζημία. Ήτο ο πολιτικός αρχηγός της παραστρατιωτικής οργανώσεως ΑΣΠΙΔΑ.[…] Δώσαμε αμνηστία σε όλους και έδωσα το διαβατήριο στον Ανδρέα και στην οικογένεια του και έφυγαν, πήγαν στο καλό. Μας άδειασε τη γωνιά. Δυστυχώς επέστρεψε το 1981 ως πρωθυπουργός και κατέστρεψε την Ελλάδα. Το ΠΑΣΟΚ έκανε τους Έλληνες τεμπέληδες, διάλυσε την οικονομία μας, κατέστρεψε την νεολαία, την οδήγησε στο βούρκο των ναρκωτικών και άλλαξε τα ήθη της ελληνικής οικογένειας. Το σύνθημά του ήτο η Αλλαγή, ε, τα άλλαξε όλα».

 Η φωτογραφία που δημοσιεύουμε είναι από τις τελευταίες ώρες του τελευταίου πρωταγωνιστή της 21ης Απριλίου. Καταβεβλημένος στο κρεβάτι του λίγη ώρα μετά την εισβολή «ληστών» στο σπίτι του , ένα φτωχικό δυάρι στα Πατήσια.

Ο Στυλιανός Παττακός κατά νεώτερη πληροφόρηση, πέθανε το πρωινό του Σαββάτου και όχι αργότερα από τη 1 το μεσημέρι. Η κηδεία του θα γίνει την Τρίτη στο Ρέθυμνο.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

35 Σχόλια

  1. Αυτοί οί ΑΝΘΡΩΠΟΙ , ήταν πάρα πολύ καλοί άνθρωποι καί Χριστιανοί , γιά νά μπορέσουνε νά σκοτώσουν ανθρώπους ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΕΠΙΚΥΝΔΥΝΟΥΣ , όπως ό Παπανδρέου . Δέν τούς κατηγορώ καθόλου γιατί νομίζω κι εγώ τό ίδιο θά ‘κανα εδώ πέρα . Απεναντίας , κατά πώς τά λέει ό εκλιπών σέ μία συνέντευξη , ό Παπαδόπουλος πίστευε τούς Αμερικανούς πού τού έταζαν ανταλλάγματα γι αυτό (γιά τήν χώρα φυσικά , όχι προσωπικού επιπέδου!) . Κι έτσι τούς έδινε αυτούς τούς ανθρώπους , οί οποίοι μετά… μάς γύρισαν πίσω κι άρχισαν πλέον νά βιάζουν τήν Ελλάδα μέ τήν ησυχία τους , αφού πλέον δέν υπήρχε κανείς γιά νά τούς σταματήσει… Κι όταν ξεκίνησε ή… οπερέτα μέ τό πολυτεχνείο , αυτοί είχαν βγάλει πλέον τίς στολές , ό Παπαδόπουλος ήταν πρόεδρος Δημοκρατίας ΜΕ ΟΡΙΣΜΕΝΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΚΛΟΓΩΝ ! Δεδομένου αυτού , οί… πολυτεχνίτες (sic) στήν ουσία έριξαν μία Δημοκρατία κι έφεραν μία χούντα στό προσκήνιο , αυτήν τού Ιωαννίδη…

  2. Η Σαλαμινα περιοχή Σελήνια την περίοδο της επταετίας γέμισε με εργάτες και μπουλντόζες επειδή έβαζαν φουρνελα για να τοποθετήσουν κολόνες της ΔΕΗ…..
    Κάνεις δεν ασχολήθηκε ποτέ εκείνα τα χρόνια αν το ηλεκτρικό ρεύμα που θα είχε ο κόσμος ήταν χουντικό η δημοκρατικό….
    Σημασία είχε το αποτέλεσμα….
    Ας το έκαναν οι προηγούμενοι…
    Αν τους άφηναν οι παρεμβατικοι εκδότες,οι αποστασίες και οι μνημειώδεις τσακωμοί τους στην δημοκρατική τους βουλη!!!
    Ας ήταν επανάσταση,ας ήταν πραξικόπημα,ας ήταν χούντα….
    Ο απλός κόσμος,του μεροκάματου ,του μόχθου,της καθημερινής επιβίωσης,που δεν έτρωγε τα νύχια του για τα πολιτικά, ωφελήθηκε….
    Πήρανε σπίτια χωρίς στεγαστικά δάνεια,μόνο με το κομποδεμα και γραμμάτια,πήρε έπιπλα,πεταξε την γκαζιερα και το πετρογκαζ,πέταξε το ψυγείο του πάγου,έβαλε τηλέφωνο,αγόρασε τηλεόραση,πήγε τα παιδιά του στα φροντιστήρια Στρατηγάκη για να μάθουν Αγγλικά….
    Αποκτήσαμε,ζήσαμε καλά,ευτιχησαμε…
    Τα γύρω γύρω δεν μας ενδιέφεραν….
    Αιώνια η μνήμη και στον Στυλιανο Παττακό λοιπόν….

  3. οι πατριωτες και οι ηθικοί ανδρες πεθαίνουν ως Έλληνες λιτά και Δωρικά.

    1. Αν μαζί με τον Πατακό πέθαιναν και τα υπόλοιπα χουντικά κατάλοιπα, γουρούνια, χάρη θα έκαναν στη δημοκρατία

  4. Αντε , βγάλτε το επιτελους το post , βαρεθηκαμε να βλέπουμε τον ημί-νεκρο..Τωρα για τους νοσταλγούς της χούντας , οκ ο καθενας εχει δικαιωμα να ονειρευεται το παρελθον . Και εγω νοσταλγώ τη δεκαετια του 80 που μεγαλωσα και παει λέγοντας . Πανε αυτα, πέρασαν,δεν ξαναρχονται καλώς ή κακώς..

  5. Αθάνατος, ΖΗΤΩ Η 21 ΑΠΡΙΙΛΙΟΥ.
    Μόνο ένα λάθος τους χρεώνω, ενώ μπορούσαν δεν έστειλαν στον αγύριστο όλες τις σάπιες φαμίλιες των χαφιέδων, ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΔΩΝ, ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΔΩΝ και σια.
    μεγάλο λάθος που το πληρώνουμε εμείς τώρα.

  6. ΟΛΟΙ ΕΙΧΑΝ ΠΑΡΕΙ ΤΑ ΠΑΡΑΣΗΜΑ ΣΤΟ ΠΕΔΙΟ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ. ΤΩΡΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΦΛΩΡΟΙ ΕΓΙΝΑΝ ΑΝΔΡΕΣ ΚΑΙ ΚΑΙΝΕ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΟΥΣ

  7. Υπάρχουν ακόμη Έλληνες με την ίδια ψυχή! Ευτυχώς.!.

  8. ΑΘΑΝΑΤΟΣ να μήνει για πάντα όπως και οι υπόλοιποι υπερπατριώτες 1967 – 1974 αιωνία τους η μνήμη

  9. Εγω έζησα τη χούντα, από τότε και μετά μας κυβερνούν Ελληνόφωνες και Γραικύλοι (μασόνοι) .Τοτε είχαμε δημοκρατία ο Παπαδόπουλος φώναζε Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών ήταν Ελληνας. Απο Παπανδρέου και μετά ισοπέδωσαν τα πάντα. Πού είσαι Πατακέ με μια πένσα και μια φαλτσέτα να βγάζεις σκουλαρίκια και τατουάζ από την νεολαία ετσι όπως την κατάντησαν οι εντολοδόχοι ανώμαλοι προθυπουργοί της ΝΤΠ.

  10. Με τους “πατριώτες” χάθηκε η μισή Κύπρος.

  11. ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΣ ΈΛΛΗΝ. ΕΊΜΑΙ 44 ΕΤΏΝ ΚΑΙ ΑΚΌΜΗ ΒΡΊΖΩ ΠΟΥ ΔΕΝ ΈΖΗΣΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ. Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΟΥ ΟΜΩΣ ΜΟΥ ΠΕ ΠΟΛΛΆ ΓΙΑ ΤΌΤΕ. ΣΊΓΟΥΡΑ Η ΤΕΛΕΥΤΑΊΑ ΕΘΝΙΚΉ ΚΥΒΈΡΝΗΣΗ. ΑΠΌ ΤΗΝ ΤΑΝΑ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΆ ΤΟ ΧΑΟΣ.. Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΑΝΑΠΑΥΕΙ ΤΗΝ ΨΥΧΟΎΛΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΓΊΝΕΙ ΠΑΡΆΔΕΙΓΜΑ!

  12. Κοίτα άλλο οι στρατηγοί του τότε άλλο του τώρα άλλο οι κουμουνιστες του τότε άλλο του τώρα οι σημερινοί όλοι γεμίζουν φράγκα την τσέπη τους μίζες που φτάνουν σε χρήμα το γύρο της γης ,,,,Ένα δεν μπορώ να καταλάβω στην όλοι υπόθεση τη το κάνουν τόσο χρήμα αφού όταν ταξιδεύουν είναι για υποτιθέμενη εργασία και κάθονται Ελλάδα με τόσο χρήμα θα πήγαινα σαφάρι Αφρική θα έκανα διακοπές Αμαζόνιο Μαλδίβες κλπ Κίνα θα γνώριζα άλλους πολιτισμούς,,,τελικά ποιο ευτυχισμένοι ήταν οι μορφωμένοι που ερευνουσαν πολιτισμούς πριν 400 χρόνια και έγραφαν βιβλία πάρα η σημερινοί

  13. Ελληνας οχι σκουληκι , Αθανατος οχι γλυφτης,

    Ανδρας οχι τα$$ς γιος.

    ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΦΤΩΧΟΣ ΠΕΘΑΝΕ , ΛΑΜΟΓΙΑ ΟΧΙ ΣΑΝ ΕΣΑΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΑΙ ΜΠΛΕ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΟ ΜΑΝΔΥΑ

  14. Και λίγα είπε και δυστυχώς για τους σημερινούς κυβερνώντες όλα όσα είπε είναι η πικρή αλήθεια. Αιωνία του ή μνήμη.

  15. Αιωνία ή μνήμη του . Αξιος Ελληνας , έφαγαν οι Ελληνες ψωμί από την επανάσταση . Δούλευε το κράτος ρολόι μέχρι το 74 από εκεί και έπειτα το απόλυτο ΧΑΟΣ.

  16. απλα το μακελειο ειναι μια περηφανη και αξιοπρεπης εφημεριδα, και δεν νομιζω οτι αυτη η φωτογραφια αποτυπωνει τι ηταν ο Πατακος….ειναι μια προσωπικη στιγμη η αρρωστια και τα γηρατεια και για τετοιου βεληνεκους Πολιτικους μαλλον αλλες ΠΙΟ ΑΓΕΡΩΧΕΣ φωτογραφιες θα αρμοζαν. ΣΤΑΘΕΡΟΣ ΣΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΤΟΥ! γιατι ηξερε τι εκανε!

    1. Δεν χρειάζεται το επίθετο σου στα σχόλια , είσαι γνωστός , γνωρίζουμε και τον βόθρο που μένεις θα στείλω τον αχόρταγο .

  17. Γεια σου Στελιο, Αθανατος! Πατριωτης πραγματικος!

  18. Μόνο επί Παττακού είδε η Ελλάδα έργα, μεροκάματα και δημοκρατία

  19. πέθαναν και οι Ελληνες πατριώτες.
    Αιωνία του η μνήμη.

  20. Οι αλήθειες του Παττακού. Φάτε δημοκρατία τώρα. Τα λαμόγια βασιλεύουν και κατακλέβουν το δημόσιο χρήμα.
    Που να βρεθούν τώρα Συνταγματάρχες με @ρχιδι@….

  21. ΑΘΑΝΑΤΟΣ!!!
    ¨Οτι άλλο και να πει κανείς είναι παραφιλολογία και πλεονασμός.Μίλησαν τα έργα του…

  22. Α ρε μεγάλε Παττακέ, ο Θεός να συγχωρά τα πεθαμένα σου. Αφήσατε τον Παπαδόπουλο να δώσει χάρες στους προδότες του έθνους και φτάσαμε εδώ σήμερα ένα βήμα πριν την εξαφάνιση των Ελλήνων από την Ελλάδα.

  23. Τεράστιος Έλλην! Αιωνία η μνήμη του!

  24. η μεταπολίτευση της κουφής γκόμενας του Ευταξία τρέμει ακόμα και τους πεθαμένους επαναστάτες, το λάθος που έκαναν οι Συνταγματάρχες είναι ότι ανέχτηκαν τον Παπαδόπουλο που δεν εκτέλεσε αυτούς που έπρεπε, αντίθετα οι προδότες Μπονάνος, Αραπάκης, Γαλατσάνος, Ιωαννίδης κλπ πέθαναν με τιμές, πλούτη και τίτλους…..

  25. Έναν τέτοιο “ΤΡΕΛΌ ” Χρειαζόμαστε σήμερα για να ξεβρωμισει το πολιτικό κωλοχανιο που έχουμε σήμερα !!!! ΉΡΩΑΣ !!!!!

  26. Πισίνες οι κομουνιστές με βίλες στα βρηλησια
    Κ ο στρατηγός ο παττακος δυάρι στα Πατήσια. .
    Ο στρατηγός παττακος δεν πεθανε μπήκε στο πάνθεον των α θανάτων ηρώων
    Εκεί που πραγματικά ανοίξκει, ,

  27. αυτοι ηταν ΕΛΛΗΝΕΣ οχι ολοι αυτοι απο το 74 και μετα . κοιταγαν την χωρα για αυτο πεθαναν στην ψαθα ενω σημερα πρωτα κοιτανε την μπαζα την μιζα την ρεμουλα και μετα αν εχουν κεφι ασχολουνται και με τον λαο ( που ποτε δεν γινεται αυτο)

Comments are closed.