Στο 14% οι απώλειες ηλεκτρικής ενέργειας από τις ρευματοκλοπές – Στους καταναλωτές μετακυλίεται το κόστος

Κοινοποίηση:
0c350685b038fc205502ab6284f41a7d_XL

Προσεγγίζουν το 14% της συνολικής αγοράς ενέργειας οι απώλειες του συστήματος ηλεκτρικής ενέργειας που καλούνται να πληρώσουν οι καταναλωτές μέσω των τιμολογίων, τα οποία παραμένουν στα ίδια επίπεδα τους τελευταίους μήνες παρά την κατακόρυφη πτώση της χονδρικής τιμής του ηλεκτρισμού.

Η μείωση της μέσης χονδρικής τιμής του ρεύματος στα 68,64 ευρώ/MWh τον Μάρτιο, δεν αντικρίστηκε στα τιμολόγια του Απριλίου κάτι το οποίο όπως όλα δείχνουν θα συμβεί και τον επόμενο μήνα, καθώς οι προμηθευτές φαίνεται ότι μετακυλήουν ένα μέρος του κόστους των απωλειών, μέσα στις οποίες περιλαμβάνονται και οι ρευματοκλοπές, που καλούνται να πληρώσουν με καθυστέρηση.

Πρόκειται για ένα κόστος που αναμένεται να αυξηθεί με την εκκαθάριση προηγουμένων ετών που διενεργεί ο ΔΕΔΔΗΕ. Πρέπει να σημειωθεί ότι οι ρευματοκλοπές αντιστοιχούν στο 4,85% της συνολικής αγοράς ενέργειας ετησίως και σε αυτές πρέπει να προστεθούν οι φυσιολογικές απώλειες μεταφοράς ρεύματος από το δίκτυο της τάξης του 5,17%, ενώ ένα επιπλέον 3,53% προκύπτει από τη μη καταμέτρηση.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

Leave a Response