ΟΛΑ ΤΑ ΕΙΧΕ Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΑ ΤΡΑΚΤΕΡ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΕΛΕΙΠΑΝ – ΠΑΡΟΥΣΙΑ 300 ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ – ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ ΤΩΝ ΚΗΠΩΝ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ

Κοινοποίηση:
trakter

Στο τελωνείο Κήπων φθάνει αυτή την ώρα η μηχανοκίνητη πορεία διαμαρτυρίας που διοργανώνουν οι αγρότες του Έβρου ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τα ζητήματα που τους απασχολούν. Η πορεία ξεκίνησε από το χωριό Πέπλος όπου από τις 12.30 περίπου είχαν συγκεντρωθεί αγροτικά μηχανήματα από τις περιοχές Αλεξανδρούπολης Φερών και Τυχερού με προορισμό το Τελωνείο για να προβούν σε τρίωρο συμβολικό αποκλεισμό των φορτηγών εισαγωγής εμπορευμάτων χωρίς να παρεμποδιστεί η διέλευση οποιοδήποτε άλλου μέσου μεταφοράς.

Η απόφαση ελήφθη χθες μετα από πολύωρη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο δημοτικό κατάστημα Φερών σε ήρεμο κλίμα και πνεύμα διαλόγου, με ενθαρρυντικό το γεγονός της συμμετοχής πολλών νέων αγροτών «κάτι που δίνει δυνάμεις να συνεχίσουμε για να καλυτερέψουμε τον τόπο δίνοντας αξία στον πρωτογενή τομέα» όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης Κώστας Αλεξανδρής.

Σε ανακοίνωση της συντονιστικής επιτροπής αγώνα νοτίου Έβρου τονίζεται ότι «τα προβλήματα του τόπου μας και η βιωσιμότητα του τόπου μας, μας οδηγούν στο δρόμο της διαμαρτυρίας, στο δρόμο του αγώνα!»

Στο μεταξύ, σε διευρυμένη σύσκεψη που πραγματοποίησαν το πρωί στα Κουφάλια εκπρόσωποι μπλόκων τόσο από τη Μακεδονία όσο και από τη Θεσσαλία αποφάσισαν, να κατεβάσουν τα τρακτέρ τους την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη και να παραμείνουν στην πόλη όσο θα διαρκέσει η έκθεση, ζητώντας λύσεις από την πολιτεία.

Την Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου, λοιπόν, ημέρα των εγκαινίων της διεθνούς έκθεσης Agrotica (1-4 Φεβρουαρίου) οι αγρότες θα παρατάξουν τα τρακτερ στο Διεθνές Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο (ΔΕΘ).

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Και να κατέβουν θα παρουν το παραδάκι και ξεχάστηκαν όλα … όλα λέμε 41% !!!

  2. Αποκλείεται να τους αφήσουν να κατέβουν με τόσα τρακτέρ έως τη ΔΕΘ! Σίγουρα θα τους σταματήσουν ή θα πέσει ξύλο!!! Πάλι οι ματατζηδες θα βγάλουν τα κόμπλεξ τους….

Comments are closed.