Στο «σφυρί» η δημοφιλέστερη ρετσίνα της Ελλάδας – Τα μεγάλα χρέη και η πρόσκληση στους ενδιαφερόμενους

Κοινοποίηση:
1

Πρόσκληση σε 20 τουλάχιστον δυνητικούς ενδιαφερόμενους από την Ernst & Young
Ανοίγει το data room της οινοποιίας «Μαλαματίνα» προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν τις προσφορές τους για να αγοράσουν την εταιρεία.

Η δημοφιλέστερη ρετσίνα της Ελλάδας θα δεχτεί προσφορές την Τρίτη 9 Ιουνίου.

Στόχος είναι η διαδικασία, την οποία αποφάσισαν να προωθήσουν οι πιστώτριες τράπεζες και υλοποιεί η Ernst & Young, να έχει ολοκληρωθεί πριν το τέλος του καλοκαιριού, ώστε η εταιρεία να αξιοποιήσει τον τρύγο του προσεχούς φθινοπώρου, σύμφωνα με το voria.gr.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Ernst & Young έχει απευθύνει πρόσκληση σε 20 τουλάχιστον δυνητικούς ενδιαφερόμενους, οινοποιίες και fund. Τα βασικά πλεονεκτήματα είναι το brand «Ρετσίνα Μαλαματίνα», που διατηρεί τη δυναμική του.

Oι αμπελουργοί ενδιαφέρονται για την αξιοποίηση του τρύγου του φθινοπώρου διότι λόγω κορονοϊού οι δεξαμενές είναι γεμάτες και επειδή η «Μαλαματίνα» εξαιτίας του μεγάλου όγκου παραγωγής είναι ο μεγαλύτερος αγοραστής σταφυλιών.

Η πώληση της «Μαλαματίνας» αποτελεί απότοκο της αναδιάρθρωσης χρέους 35 εκατ. ευρώ, στην οποία είχε προχωρήσει η εταιρεία προ ολίγων ετών, με ενέχυρο τις μετοχές της.

Σήμερα το τραπεζικό χρέος ξεπερνάει τα 40 εκατ. ευρώ, αν και από αυτά θα πρέπει να αφαιρεθεί ένα μικρό μέρος, λόγω της πώλησης προ ολίγων εβδομάδων της εταιρείας εμφιάλωσης ανθρακούχου νερού «Δουμπιά» στο όμιλο Σαράντη, της Θεσσαλικής γαλακτοβιομηχανίας «Όλυμπος». Η «Δουμπιά» ήταν θυγατρική της «Μαλαματίνας».

Η «Μαλαματίνα» ήταν σε αναστολή την περίοδο του lockdown αφού λειτουργούσε μόνο το εμπορικό τμήμα.

Η εταιρεία παρά τα προβλήματα των τελευταίων ετών εξακολουθεί να κατέχει το 41% της εγχώριας αγοράς ρετσίνας, ενώ οι εξαγωγές της αντιπροσωπεύουν το 16% των πωλήσεων της.

Επίσης, στα πλεονεκτήματα της «Μαλαματίνας» συγκαταλέγονται οι εγκαταστάσεις της, δύο οινοποιία στο Φάρο Αυλίδας, στην Εύβοια, και την Ασωπία Βοιωτίας, αλλά και αποθηκευτικές εγκαταστάσεις και εμφιαλωτήριο στη Θεσσαλονίκη.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Πούλησαν το νερό Δουμπιά, πουλάνε τη ρετσίνα…
    Μωρε μπράβο κουμάντα μπράβο μπράβο….
    Είχα γνωρίσει κάποτε μια Μαλαματίνα….

Comments are closed.