Στο επίκεντρο του ΔΝΤ η Ελλάδα – Επιμένει σε μείωση του αφορολόγητου και περικοπή των συντάξεων

Κοινοποίηση:
720_683929_4ee5707298-aca969367472443a

Η έκθεση του ΔΝΤ για την Ελλάδα θα συζητηθεί στη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου και θα αναφέρεται στα πεπραγμένα της προηγούμενης κυβέρνησης, όταν κατά την εκτίμησή του σημειώθηκε οπισθοχώρηση σε συγκεκριμένες μεταρρυθμιστικές δεσμεύσεις με χαρακτηριστικότερες τις παρεμβάσεις στην αγορά εργασίας και την αύξηση του κατώτατου μισθού, αλλά και την καταβολή του έκτακτου κοινωνικού μερίσματος υπό μορφή 13ης σύνταξης.

Το ΔΝΤ δεν μεταβάλλει τη δέσμη συστάσεων προς την ελληνική κυβέρνηση και μέσω της έκθεσης του άρθρου 4, προσχέδιο της οποίας έχει ήδη στείλει σε κυβερνητικά στελέχη, επιμένει στην ανάγκη διεύρυνσης της φορολογικής βάσης με μείωση του αφορολόγητου, κατάργηση της μονιμότητας της 13ης σύνταξης και περικοπή των προσωπικών διαφορών στις συντάξεις.Αναμένεται το Ταμείο να επικρίνει μέτρα όπως η προστασία των στεγαστικών δανείων και οι ρυθμίσεις των οφειλών σε ασφαλιστικά Ταμεία και εφορία, υποστηρίζοντας ότι υπονομεύουν την κουλτούρα των πληρωμών και πρέπει να εγκαταλειφθούν. Όσον αφορά στη ρύθμιση για την προστασία της πρώτης κατοικίας, σημειώνει ότι είναι η ένατη στη σειρά.

Για τη βιωσιμότητα του χρέους, η ανάλυση του Ταμείου επισημαίνει ότι έως το 2032 δεν υπάρχει πρόβλημα κάλυψης των χρηματοδοτικών αναγκών αλλά στη συνέχεια αυτή θα εξαρτάται από τα επιτόκια και τον ρυθμό ανάπτυξης, τον οποίο το Ταμείο βλέπει στο 0,9% (μακροπρόθεσμα).

Η έκθεση θα υποδέχεται θετικά καταρχάς τη νέα κυβέρνηση επικροτώντας την πολιτική της στον τομέα των ιδιωτικοποιήσεων και των μεταρρυθμίσεων αλλά δεν είναι πολύ αισιόδοξη για τις αναπτυξιακές προοπτικές. Εκτιμά ότι η ανάπτυξη θα περιοριστεί το 2020 στο 2,2% και φέτος στο 2% σύμφωνα με δημοσίευμα εφημερίδας

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

4 Σχόλια

  1. Καλά, δεν μάς λέγανε ότι οι Θεσμοί ενεκριναν την μή μείωση του αφορολογητου ;

    1. Αγαπητέ Φίλε,

      Έτσι Είναι Όπως το Λες, το Θέμα του Αφορολόγητου Έχει Τελειώσει από τις Βρυξέλλες και ΔΕΝ Υπάρχει Θέμα Μείωσης. Αντιθέτως, αν Άκουσες, ο Κύριος Σταικούρας Είπε Πριν Λίγες Ημέρες σε Συνέντευξη, Ότι το 2020 Σχεδιάζεται Αύξηση του Αφορολόγητου από την Κυβέρνηση, και να Εφαρμοσθεί από το 2021.

      Για Αυτό Έγραψα Προηγουμένως και στο Σχόλιο, Αφήστε να Λέει το ΔΝΤ, Ότι Θέλει…

      ΤΟ ΔΝΤ, Όσον Αφορά στην Ελλάδα, Τώρα πια ΜΟΝΟ Συμβουλευτικό Λόγο Έχει, Καμία Δυνατότητα Παρέμβασης ΔΕΝ Έχει.

      Άγγελος από Μιλάνο

  2. Καλησπέρα Στέφανε,

    Αφήστε το ΔΝΤ να Λέει Ότι Θέλει. Κανείς ΣΟΒΑΡΟΣ Καθηγητής Οικονομικών, Οικονομολόγος και Αναλυτής Οικονομικών, και Επαναλαμβάνω το ΣΟΒΑΡΟΣ, ΔΕΝ Λαμβάνει Υπόψιν τις Αναλυσεις και Εκτιμήσεις του ΔΝΤ.

    Τι να Κάτσω Εγώ Τώρα, για παράδειγμα, να Συζητήσω με τον ΤΟΜΣΕΝ; Εγώ θα του Μιλώ, για παράδειγμα:

    – για Δημοσιονομική Προσαρμογή,
    – για Οικονομικούς Δείκτες,
    – για Ανάπτυξη με Όρους Κοινωνικής Συνοχής,
    – για Μαθηματική Ανάλυση Βιωσιμότητας Χρέους και Προβολή στο Μέλλον,
    – για τα Οικονομικά Μοντέλα που Πρέπει να Υιοθετούνται για τις Χώρες οι Οποίες Βρίσκονται σε Οικονομική Κρίση ή στα Πρόθυρα Οιονομικής Κρίσης, με Σκοπό την Εξυγείανση της Οικονομίας τους,
    – για τη Μελέτη και Καθορισμό Ενος Οικονομικού Μοντέλου για Εξειδικευμένες Περιπτώσεις Χωρών,

    και Αυτός θα μου Απαντάει, τι Ωραίος Καιρός Σήμερα.

    Αν του Ζητήσω, για παράδειγμα, σε Ποιο Οικονομικό Μοντέλο Βασίσθηκαν οι Εκτιμήσεις του ΔΝΤ το 2010, για να Προτείνει στην Ελλάδα τα Μέτρα Δημοσιονομικής Προσαρμογής της Ελληνικής Οικονομίας, Είμαι ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΒΕΒΑΙΟΣ Ότι ΔΕΝ Γνωρίζει να Απαντήσει, Διότι Πολύ Απλά ΔΕΝ Έχει τις Απαιτούμενες Γνώαεις Οικονομικών.

    Ευχαριστώ,

    Με Εκτίμηση,
    Πολλούς Χαιρετισμούς,

    Άγγελος από Μιλάνο

  3. Το ΔΝΤ δεν μπορεί πλέον να επιβάλει τίποτα, μόνο τη γνώμη του μπορεί να πει.

Comments are closed.