Στο ίδιο καζάνι βράζουν όλοι – ΣΥΡΙΖΑ: «Χαιρόμαστε που η κυβέρνηση Μητσοτάκη χαρακτηρίζει «ιστορική» τη Συμφωνία των Πρεσπών»

Κοινοποίηση:
2972439

Κριτική στην κυβέρνηση ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την κοινή δήλωση Ελλάδας – ΗΠΑ που εκδόθηκε μετά τη συνάντηση των Μάικ Πομπέο και Νίκο Δένδια στη Θεσσαλονίκη.

«Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη πλέον, όχι μόνο δίνει μάχες υπέρ της Βόρειας Μακεδονίας για την ένταξή της στην Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ, αλλά σε επίσημη τοποθέτησή της, στο κοινό ανακοινωθέν με τις ΗΠΑ που εξέδωσε το Υπουργείο Εξωτερικών, χαρακτηρίζει “ιστορική” τη Συμφωνία των Πρεσπών.
Τώρα που συμφωνούμε απόλυτα με τον κ. Μητσοτάκη ότι η Συμφωνία των Πρεσπών είναι ιστορική, θα φέρει επιτέλους τις κυρώσεις συμφωνιών με τη Βόρεια Μακεδονία προς ψήφιση στη Βουλή ή φοβάται τον πανελλήνιο διασυρμό για την προεκλογική εξαπάτηση του ελληνικού λαού και την καταψήφιση από τον κ. Σαμαρά και τη μισή κοινοβουλευτική του oμάδα;», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.
Στην κοινή δήλωση, που δημοσιεύτηκε στα αγγλικά στην ιστοσελίδα του ελληνικού ΥΠΕΞ, η Συμφωνία των Πρεσπών χαρακτηρίζεται «ιστορική» (historic Prespes Agreement).

ΗΠΑ και Ελλάδα επανέλαβαν ακόμη τη στήριξή τους για την ένταξη όλων των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων σε ευρωπαϊκούς και διατλαντικούς θεσμούς, ενώ υπογραμμίστηκε και η προσπάθεια της Ελλάδας για το σκοπό αυτό, με τη συμφωνία των Πρεσπών και την επακόλουθη προσχώρηση της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ, τονίζοντας τη σημασία της συνεπούς εφαρμογής της συμφωνίας με καλή πίστη.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Υπενθυμίζω ότι προεκλογικά ο κύριος Μητσοτάκης έλεγε ό,τι
    «Επιβάλλεται νά αγωνιστούμε γιά νά αμβλύνουμε τίς αρνητικές συνέπειες τής Συμφωνίας τών Πρεσπών αξιοποιώντας τήν Συμφωνία ώς μοχλό πίεσης. Ως έκ τούτου ο κ. Μητσοτάκης ήδη από την ψήφιση της συμφωνίας τών Πρεσπών είχε εστιάσει από τήν πλευρά του στήν διατήρηση τού δικαιώματος βέτο τής χώρας στήν ενταξιακή πορεία της Βόρειας Μακεδονίας στήν Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς καί στήν προστασία τών επιχειρήσεων καί προϊόντων τής Μακεδονίας.

    1. Ακριβώς έτσι είναι όπως τα έγραψες,το είχε πει ξεκάθαρα προεκλογικά δέν εξαπάτησε κανένα.
      Προφανώς ο Τσίπρας νομίζει ότι απευθύνεται σε παιδάκια τού δημοτικού και συνεχίζει να προκαλεί ένω θα έπρεπε να το είχε βουλώσει γιά τα ούκ ολίγα πού έχει κάνει.

Comments are closed.