Στο Προεδρικό Μέγαρο o Γιάννης Αντετοκούμπο – «Ήμασταν και νιώθαμε Έλληνες»

Κοινοποίηση:
Συνάντηση της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου με τον τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και την οικογένειά του, Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2021.
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και την οικογένειά του υποδέχτηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, μία ημέρα μετά την πολιτογράφηση της Βερόνικας και του Εμέκα – Άλεξ Αντετοκούνμπο -της μητέρας του και του αδερφού του δηλαδή- ως Έλληνες πολίτες.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας τούς υποδέχθηκε στον Κήπο του Μεγάρου όπου και είχαν μια στιχομυθία μπροστά στις κάμερες, με τον «Greek Freak» να λέει ότι «πάντα ήμασταν και νιώθαμε Έλληνες κι απλώς χθες μπήκε μία σφραγίδα».

«Χαίρομαι για τη γιορτή που έγινε, είστε Έλληνες και το έχετε αποδείξει και τώρα έχουμε εδώ εσάς και τη μητέρα σας Βερόνικα» είπε από την πλευρά της η κ. Σακελλαροπούλου, τονίζοντας ότι ο Έλληνας φόργουορντ αποτελεί ένα εξαιρετικό πρότυπο για τα μικρά παιδιά.

«Όπως και εγώ σαν πρώτη γυναίκα Πρόεδρος είμαι πρότυπο για τα κορίτσια, κι εσείς είστε πρότυπα για τα νέα παιδιά που έχουν τις φωτογραφίες στο δωμάτιο σας. Είναι βάρος αλλά είναι και σημαντικό κι εσείς το δηλώνετε με το ήθος και την παρουσία σας. Με την αγάπη για την πατρίδα και την οικογένεια σας και την προσφορά σας σε όσους έχουν ανάγκη» είπε χαρακτηριστικά.

Γιάννης: Πάντα θα γυρνάγαμε εδώ και ας μην έπαιρναν τα διαβατήρια

Εξερχόμενος από το Προεδρικό Μέγαρο, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μίλησε στους δημοσιογράφους.

«Είναι τιμή μας που είμαστε εδώ και χτες που πήγαμε στον Πρωθυπουργό, Αν μας έλεγε ποτέ κανείς ότι με σκληρή δουλειά μετά από χρόνια θα καθόμασταν δίπλα να μιλήσουμε με την πρώτη γυναίκα Πρόεδρο, θα σας έλεγα πως είναι ψέματα.

» Δεν έχω συγκινηθεί, προσπαθώ να κρατηθώ, αλλά σκέφτομαι και θυμάμαι όλα αυτά τα χρόνια πως ήταν… Γιατί μεγάλωσα από Νιγηριανούς γονείς που ήρθαν το 1990 στην Ελλάδα, έκαναν θυσίες για τα παιδιά τους 25 χρόνια και μας έστειλαν σε ελληνικό σχολείο και μετά ήταν παράνομοι φοβόντουσαν να μείνουν στον δρόμο. Μας έδωσαν ελληνικές αρχές και ελληνική κουλτούρα.

» Δεν βλέπαμε το μέλλον, ήμασταν παιδιά… Μετά από οκτώ χρόνια (σ.σ. που πήρε το ελληνικό διαβατήριο) με σκληρή δουλειά και αφοσίωση είμαστε εδώ συναντήθηκα με την πρώτη γυναίκα Πρόεδρο στην Ελλάδα, μας άκουσε, μας είπε και αυτή την ιστορία της. Ήταν πάντα Έλληνες η μητέρα και τα αδέρφια μου, χτες απλά πήραν τα διαβατήρια. Και να μην τα έπαιρναν, πάντα εδώ θα γυρνάγαμε, εδώ είναι η πατρίδα μας».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

13 Σχόλια

  1. Η Σακελαροπουλου τι ντυθηκε…τουλιπα νανος;
    Μας γελανε ολοι οι ξενοι μ’αυτη τη μαϊμου που βαλανε για Προεδρο.

  2. ΜΑΣ Γ…ΜΗΣΑΤΑΙ ΝΕΟΤΑΞΗΤΕΣ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΑΠΑΔΕΣ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΙΓΗΡΙΑ ΠΟΥ ΟΥΤΕ ΕΥΧΑΡΗΣΤΩ ΔΕΝ ΕΙΠΑΝ ΠΟΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΜΑΖΕΨΑΙ ΠΟΥ ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥΛΟΥΣΑΝ CD ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΚΥΨΕΛΗΣ ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΟΙ…..ΚΑΝΑΝ ΧΡΗΣΗ ΟΠΩΣ ΤΟΣΟΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΤΙΑΞΑΜΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ….ΓΙΑ ΒΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΡΩΤΗΣΤΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΠΟΥ ΤΟΝ ΑΝΑΚΑΛΗΨΑΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΚΑΝΕ ΦΙΡΜΑ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΧΑΡΗΣΤΩ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΤΟΥ ΕΙΠΕ

  3. Ρε όπως και να σε όνομασουν Έλληνας δεν θα γίνεις και το ξέρεις.μια εξέταση DNA θα σου λύσει την απορία…εξάλλου είσαι διαφορετικού χρώματος από τους Έλληνες οπότε αυτό είναι μια απόδειξη. Από ότι βλέπω όμως μάλλον ντρέπεσαι που είσαι Νιγηριανός.δεν έχω κάτι μαζί σου αλλά έχω με το ανθελληνικό κράτος σου που με υποτιμά

  4. Κυρά Κατίνα και εμείς Έλληνες είμαστε που πληρώνουμε τους φόρους μας για να απολαμβάνεις τα προνόμια του ΠτΔ ενώ είσαι ανεπαρκής να ασκείς τα συγκεκριμένα καθήκοντα και δεν έχεις την αποδοχή μας, αλλά δεν μας καλείς στο προεδρικό μέγαρο τις ανέσεις του οποίου απολαμβάνεις με τον σύντροφο σου επειδή μας θεωρείς ούγκανους και δεν σου εξασφαλίζουμε προβολή.Βέβαια ούτε εμείς θα μπορούσαμε να σταθούμε δίπλα σε ένα σκιάχτρο.

  5. Μπράβο και αλήθειες λέει, αλλά ή κυρία δεν είναι Έλληνας….Ρε Κασιδιάρη πως τά φέρνει ή ζωή και έρχονται όλα Τούμπα!!!!!Για αυτό Τουρκία πόροι αυτό τό παγκόσμιο έθνος θά υπάρχει στους αιώνες των αιώνων θέλετε δεν θέλετε…..

    1. Ρε wigger, ξέρεις τι σημάινει; αυτός δεν είναι που έλεγε παντού ότι είναι Νιγηριανός κ πως οι Ελληνικές οικογένειες σε αντίθεση με τις Νιγηριανές, δεν έχουν ήθος;
      Οι @ράπηδες, αλλά κ κάποιες όπως εσύ κ οι γονείς σου που σε ανέθρεψαν wigger, δεν είστε Έλληνες.

  6. Ειναι προτυπο για τα κοριτσια ειπε; Σε τι ειναι προτυπο στο μισθο ή στο υψος; Μηπως στα μεσα κοινωνικης αποβ΄— εεεε δικτυωσης ;

  7. Η μπλέ χιονατη και οι 7 νανοι ( 3 νανοι λογω πανδημιας και απαγορευσης συγκεντρωσεων ).

  8. Mister Αντετομπουλο! Sorry! But! Ελληνας γεννιεσαι! Δεν γινεσαι! Πως και δεν το μαθες; Ασε που εισαι, οποτε σε βολευει!

  9. ZHTΩ Η ΝΕΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΑΞΗ ΑΥΤΟ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΕΙΔΗ

  10. «Όπως και εγώ σαν πρώτη γυναίκα A p ly ti Πρόεδρος είμαι πρότυπο για τα κορίτσια,

Comments are closed.