Στον χορό των καταλήψεων υπέρ της Ελληνικότητας της Μακεδονίας και οι Πομάκοι μαθητές – Συγκινητικές εικόνες

Κοινοποίηση:
1

Δείτε τις φωτογραφίες από την κατάληψη κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών και υπέρ της ελληνικότητας της Μακεδονίας.

Οι μαθητές λυκείου Γλαύκης στα #πομακοχώρια κανουν κατάληψη στο ονομα της #Μακεδονίας. Ειναι #πατριωτισμός που δεν χαρίζεται σε καμια ακροδεξια! Σχολιάζει το θρακιώτικο ιστολόγιο tourkikanea.gr που δημοσίευσε φωτογραφίες από την κατάληψη των Πομάκων μαθητών στο σχολείο της Γλαύκης. Εντύπωση προκαλεί το μήνυμα στο πανό που γράφει με μπλε μπογιά: «Μπορεί κάποιοι από εμάς να λένε ότι είναι Πομάκοι Τούρκοι αλλά όλοι αγαπάμε την πατρίδα».

Πάντως, σίγουρα δεν μπορεί κανείς να ισχυριστεί ότι οι μαθητές στα Πομακοχώρια ξεσηκώθηκαν από μέλη της Χρυσής Αυγής και ότι ασπάζονται την νεοναζιστική ιδεολογία τους.

Δείτε τις φωτο:

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. Συμφωνω απολυτως και με τις δυο τοποθετήσεις και συγχαρητηρια στον ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΕΥΟΣΜΟΣ για τις γνωσεις του. Ευγε μακαρι να ειχε το 10% τοις εκατο των Ελλήνων γνωσεις όπως ο συνελληνας, θα ητν διαφορετικα τα πραγματα…..

  2. Οι σημερινοί Πομάκοι, σύμφωνα και με όλες τις νεώτερες επιστημονικές αναλύσεις, κατάγονται από την Ελληνο-Θρακική φυλή των Αγριάνων. (βλ. σχετικά Π. Χιδίρογλου:1989, Γ. Μαγκριώτη: 1990, Π. Θεοχαρίδη:1995)

    Οι Αγριανές, σύμφωνα με το «Λεξικόν των κύριων ονομάτων» (Κωνσταντινίδου, 1900) ήταν «Λαός τῆς Θράκης κατοικῶν περί τόν Αἷμον, Θρακομακεδόνες, περί τόν Ἲστρον, μεταξύ Ροδόπης και Αἳμου οἰκοῦντες καί ὡς ψιλοί (τοξότες) ἐν τοῖς στρατοῖς τοῦ Ἀλεξάνδρου κατατεταγμένοις…».

    Ο Στράβων στα «Γεωγραφικά» του, γράφει ότι οι Αγριάνες ήταν Ελληνοθρακικό φύλο που κατοικούσε στο Νοτιοδυτικό μέρος της Ροδόπης δηλαδή στο Βόρειο τμήμα του νομού Ξάνθης, ονομαστοί για την τόλμη τους και τις πολεμικές τους αρετές. Σύμφωνα με τον Ηρόδοτο οι Αγριάνες καταγόταν από τους αρχαίους Σάτρες, θρακικό φύλο, το οποίο δεν υποτάχθηκε ποτέ σε κανένα. Ο βυζαντινός ιστορικός Γεώργιος Ακροπολίτης (1217-1282 μ.Χ.) υποστηρίζει ότι κατά την εποχή του ολόκληρη η περιοχή της Ροδόπης ονομαζόταν «Αχρίδος» και κατοικείτο από απογόνους των ελληνοθρακών Αγριανών.

  3. ΘΑ ΤΟ ΓΡΑΨΩ ΝΑ ΤΟ ΜΑΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ (ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ).
    ΟΙ ΠΟΜΑΚΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑΤΙ ΜΕΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΓΝΗΣΙΟΙ ΚΑΘΑΡΟΑΙΜΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΙΟΛΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ.
    ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟ ΠΟΛΛΟΥΣ ΔΗΘΕΝ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΕΙΤΕ ΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ Ή ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ.

Comments are closed.