Ο Βρετανός εθελοντής που πήγε στην Ουκρανία εξηγεί την κοροϊδία

Κοινοποίηση:
militanlar

Ένας Βρετανός πρώην στρατιώτης που πήγε στην Ουκρανία αποφάσισε να επιστρέψει στη γενέτειρά του όταν αντιμετώπισε νεοναζί, χαμηλούς μισθούς και στρατολόγηση αορίστου χρόνου.
Αποδείχθηκε ότι ζητήθηκε από τους αγωνιστές που εντάχθηκαν στην ξένη λεγεώνα της Ουκρανίας να υπογράψουν συμβάσεις αορίστου χρόνου. «Σου πουλάνε ένα όνειρο – μπορείς να βοηθήσεις τον ουκρανικό λαό! – αλλά μετά σε ρίχνουν στο χειρότερο δυνατό μέρος σε μια εμπόλεμη ζώνη», είπε ένας Βρετανός στρατιώτης στον Economist, λέγοντας ότι ήταν απογοητευμένος με την κατάσταση που αντιμετώπισε μετά. πηγαίνει οικειοθελώς στην Ουκρανία.
Μιλώντας στο The Economist, ο 25χρονος Jake Priday είναι ένας στρατιώτης που εγκατέλειψε τον στρατό λόγω αναπηρίας αφού υπηρέτησε στον βρετανικό στρατό για 6 χρόνια στην Εσθονία, την Κένυα και το Ιράκ. Ο Priday λέει ότι αφού η Ρωσία εξαπέλυσε την επίθεση, πήγε στην πρεσβεία της Ουκρανίας στο Λονδίνο και ήθελε να γίνει εθελοντής.
Ο Priday, ο οποίος ήρθε στην Πολωνία στις 2 Μαρτίου για να ενωθεί με τους μαχητές στην Ουκρανία, μαθαίνει ότι ο πρώτος του γνωριμία είναι νεοναζί. Ο Priday αναφέρει ότι ο Βούλγαρος νεοναζί του είπε επανειλημμένα: «Το σχέδιό μου είναι να σκοτώσω όσους περισσότερους Ρώσους μπορώ».
Ο Priday ανέφερε επίσης ότι οι Ουκρανοί έλεγξαν τα διαβατήρια όλων και απέρριψαν έναν Ρώσο εθελοντή που εργαζόταν στο Δουβλίνο, λέγοντας ότι «δεν υπήρχε τρόπος εγγραφής».
Οι απογοητεύσεις του Priday στην περιπέτειά του στην Ουκρανία δεν περιορίζονται στους νεοναζί και στις διακρίσεις των Ουκρανών. Ο Priday είναι απογοητευμένος από τις αποστολές του, ενώ κατέγραψε ότι στην παράγκα στην Ουκρανία όπου βρίσκονται οι μαχητές σερβίρεται πρωινό με χυλοπίτες και «έναν χυμό με περίεργη γεύση που μύριζε βενζίνη».
Μιλώντας στα ΜΜΕ, ο πρώην Βρετανός στρατιώτης δήλωσε ότι πίστευε ότι θα μπορούσε να τον στείλουν σε καταυλισμό προσφύγων για να βοηθήσει τους τραυματίες και να διδάξει βασικές πρώτες βοήθειες επειδή ήταν γιατρός και εκπαιδευτικός, αλλά αργότερα έμαθε ότι οι Ουκρανοί διοικητές δεν είχαν μια τέτοια ατζέντα.
Σημειώνοντας ότι πολλοί εθελοντές δεν έχουν στρατιωτική εμπειρία, ο Priday περίμενε από τους Ουκρανούς στρατιώτες να αξιολογήσουν τους εθελοντές και να προσπαθήσουν να τους τοποθετήσουν σε κατάλληλους ρόλους, ενώ οι συντονιστές εξήγησαν ότι αντ ‘αυτού, οι εθελοντές έπρεπε να πολεμήσουν στο μέτωπο. «Σας είπαν ότι θα πάτε εκεί που χρειάζεται περισσότερο», είπε ο Priday.

Μετά από 3 ημέρες εκπαίδευσης, στέλνονται στο μέτωπο. Μαθαίνοντας ότι θα χρειαστούν τρεις έως πέντε ημέρες εκπαίδευσης, ο Priday δηλώνει ότι το στρατιωτικό προσωπικό τους είπε ότι οι δύο πρώτες ημέρες θα είναι αφιερωμένες στη βασική ανάγνωση χαρτών και ιατρικές δεξιότητες, η τρίτη ημέρα θα είναι η διανομή όπλων και οι εθελοντές θα σταλούν προς τα εμπρός μετά από βολή σε απόσταση. Ο Priday δήλωσε ότι επιβεβαίωσε επίσης αυτή την πληροφορία από έναν Λευκορώσο αναρχικό που είχε έρθει να πολεμήσει δίπλα στους νεοναζί και ο οποίος είχε λάβει την εν λόγω εκπαίδευση. Από την άλλη, ο Economist, προσπαθώντας να ανακτήσει την άσχημη ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε από τη συνάντησή τους με την Priday, γράφει ότι έμαθαν ότι διορίστηκε νέος διοικητής στη λεγεώνα από το ουκρανικό Υπουργείο Άμυνας, ότι οι εθελοντές άρχισαν να εκπαιδεύονται για 3 εβδομάδες, και ότι όσοι είχαν στρατιωτική εμπειρία και όσοι δεν είχαν στρατιωτική εμπειρία άρχισαν να φεύγουν.

«Δεν σκέφτηκαν καν τι θα γινόταν αν ένας στρατιώτης του ΝΑΤΟ έπεφτε στα χέρια των Ρώσων»
Ο Priday δήλωσε ότι εξεπλάγη από την αφέλεια όσων ήταν πρόθυμοι να πολεμήσουν και σημείωσε ότι ορισμένοι εθελοντές συνέκριναν τον πόλεμο της Ουκρανίας με τον πόλεμο κατά του ISIS στο Ιράκ. Ο Priday είπε σε άλλους μαχητές: “Δεν είναι σαν να πολεμάς τρομοκράτες. Πολεμάς μια πραγματική χώρα με πραγματικό στρατό, πραγματικό ναυτικό, ειδικές δυνάμεις και βαρέα όπλα και εξαιρετικές τακτικές ικανότητες. Και ένας τρελός τα έχει όλα.” Λέει ότι προσπαθεί να εξηγήσει. Από την άλλη πλευρά, ο Priday λέει ότι κανείς δεν έχει σκεφτεί τι θα συνέβαινε αν ένας βετεράνος ξένος του ΝΑΤΟ όπως αυτός αιχμαλωτιζόταν από τους Ρώσους. «Αιχμάλωτοι σαν εμένα θα ήταν χρυσωρυχείο για τη ρωσική προπαγάνδα», είπε ο Priday.

Σύμβαση αορίστου χρόνου και μισθός 3 χιλιάδες 500 λίρες μηνιαίως
Ο Priday είπε ότι μετά από λίγο, οι εθελοντές είπαν ότι “ήταν καιρός να υπογράψουν ένα συμβόλαιο” και ότι το συμβόλαιο όριζε ότι ο μισθός τους θα ήταν 7.000 εθνικά νομίσματα ($182 ή 3.512 λίρες) το μήνα και ότι θα έπρεπε να μείνουν στην ουκρανική λεγεώνα ξένων επ’ αόριστον. Ο Priday είπε: «Αν έχεις υποχρεώσεις στο σπίτι, θα τις χάσεις. Οι άνθρωποι μπορεί να χάσουν τις δουλειές τους ή ακόμα και τα σπίτια τους, εάν καθυστερήσουν τις πληρωμές ενοικίων ή στεγαστικών δανείων. «7 χιλιάδες εθνικά νομίσματα το μήνα δεν είναι βιώσιμα», είπε.
Ο Priday είπε επίσης στον Economist ότι η σύμβαση θέτει τους αλλοδαπούς στις ίδιες υποχρεώσεις με όλους τους Ουκρανούς άνδρες. Σύμφωνα με τον στρατιωτικό νόμο που κήρυξε ο Ουκρανός Πρόεδρος Volodymyr Zelensky στις 24 Φεβρουαρίου, κανένας άνδρας μεταξύ 18 και 60 ετών δεν επιτρέπεται να εγκαταλείψει τη χώρα. Λέγοντας ότι επιβεβαίωσε τους όρους της σύμβασης από δύο διαφορετικές πηγές, ο Economist αναφέρει επίσης ότι κανένας από τους εθελοντές με τους οποίους μίλησε δεν ενημερώθηκε για τους όρους του συμβολαίου πριν πάνε στην Ουκρανία. Ο Priday είπε ότι παρακάλεσε άλλους εθελοντές να μην υπογράψουν το έγγραφο, λέγοντας: “Προσπαθούσα να τους εξηγήσω τι σημαίνει πραγματικά ο στρατιωτικός νόμος και ότι η Ουκρανία αποφασίζει πότε θα τελειώσει. Μπορεί να παραταθεί και να παραταθεί. Αλλά κανείς στη βάση το εξηγούσε στους εθελοντές. Επανέλαβαν συνεχώς ότι θα πληρωνόμασταν για την αποστολή μας». είπε.
Ο Priday είπε ότι του ζητήθηκε να φύγει από τους στρατώνες αμέσως αφού αρνήθηκε να υπογράψει, ενώ ισχυρίστηκε ότι κατάφερε να πείσει 20 εθελοντές να μην υπογράψουν το συμβόλαιο. Από την άλλη, μέρες μετά την επιστροφή του Priday, τη νύχτα της 13ης προς 14 Μαρτίου, η Ρωσία βομβάρδισε τη βάση εκπαίδευσης της λεγεώνας των ξένων και τους στρατώνες όπου διέμενε ο Priday. Ενώ η Ρωσία ανακοίνωσε ότι περίπου 180 «μισθοφόροι» σκοτώθηκαν στην επίθεση, ο βρετανικός Τύπος υποστήριξε ότι σκοτώθηκαν 3 Βρετανοί πρώην στρατιώτες της ειδικής μονάδας. Η Ουκρανία είπε ότι 35 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην επίθεση σε εγκαταστάσεις εκπαίδευσης μαχητών.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

11 Σχόλια

  1. Σας ξέφυγε το καλύτερο κομμάτι του άρθρου…. Αυτό που έλεγε πως ένας αναρχικός πήγε μισθοφόρος μαζί με τους ουκρανούς νεοναζί του Εβραίου Ζελένσκι.
    Σύμφωνα με τα πρωτόκολλα των σοφών της Σιών αναρχικοί και κομμουνιστές είναι δικά τους παιδιά και με αυτούς σαν εργαλείο θα πετύχουν τους σκοπούς τους.
    Τελικά τίποτα δεν μένει κρυφό.
    Εδώ στην Ελλάδα τα διάφορα gruppo σκύλα αναρχικοι αντιφα ρουβίκωνες πυρήνες της φωτιάς κλπ έχουνε κάνει από δολοφονίες, εμπρησμους, ληστείες, βανδαλισμούς ναών αγαλμάτων, ξυλοδαρμούς…. τα πάντα εκτός από ένα ….δεν έχουνε αγγίξει
    την εβραϊκή συναγωγή δεν έχουν πειράξει ποτέ εβραϊκών συμφερόντων επιχείρηση… Όσο για τον πυροβολισμό με καλάσνικοφ ένα βράδυ στο άδειο κτίριο της πρεσβείας του Ισραήλ αυτό ήταν για τα μάτια του κόσμου εντελώς γελοίο και το πήραν χαμπάρι ακόμα και οι πέτρες.
    Έτσι για να μάθουμε ποιος είναι τι.

  2. Μου θύμισε την ταινία με τον Λουί Ντε Φινές που εκπαίδευε τους σερβιτόρους, θα γίνουμε τελείως αναίσθητοι με αυτά που ζούμε.

  3. Τυχερός είσαι που πρόλαβες και έφυγες! Είδες οι άλλοι τι πάθανε!!! Αμ τον άλλον, τον ελεύθερο σκοπευτή, τον καθαρίσανε αμέσως, μάλλον οι Ουκρανοί οι ίδιοι, όταν του είπαν τον μισθό που θα παίρνει κι αυτός τα πήρε στο κρανίο και απειλούσε θεούς και δαίμονες…

  4. Όπως επί Β’ΠΠ στην ΕΣΣΔ. Με μία βολή εκπαίδευση πήγαινε στον πόλεμο. Κάποιους τους έστελναν και άοπλους. Εξ’ου και οι τρομερές απώλειες της ΕΣΣΔ.

  5. Τι ηλιθιοτητες ειναι αυτες.Διακοπες νομιζε οτι παει;Ο Priday τι ηθελε δηλαδη;Πενταστερο πληρωμενο ξενοδοχειο με πρωϊνο αυγα με μπεϊκον και φρεσκοστιμμενο χυμο,και βολτες στις γειτονιες του Κιεβου με οπλο,και μισθο CEO της Mercedes;Φυσικα και θα σε ριξουν κατευθειαν στη μαχη,εκει εχουν αναγκη.Και τι μισθο ζηταει να του δωσουν,αφου εθελοντης πηγε,δεν πηγε μισθοφορος.Και δεν ειναι στρατιωτης του ΝΑΤΟ,αφου εχει παραιτηθει απο τον Βρετανικο στρατο,ουτε πολιτης ΕΕ αφου η Μ.Βρετανια δεν ειναι στην ΕΕ.

  6. $182 ή 3.512 λίρες; Τι υποτίθεται ότι σημαίνει αυτό; Άλλο $182 και άλλο £3.512.

  7. χαος α λα ελληνικα, γιαυτο η αντιπροσωπεια των μανατζερ που σας “κυβερναει” λεμε τωρα, τους υποστηριζει τους γιουκρεινιανς……. ετσι…ετσι…. και εις ανωτερα….. και στα δικα σας……

  8. εγω θα πηγαινα παντως για να καθαρισω οσο πιο πολλους ουκρανους ναζι

  9. οι ψυχοπαθεις ανωμαλοι.αυτοι δεν εχουν ουτε ιερο ουτε οσιο.ειναι killers τομαρια.σηνηθως αυτους του χρησιμοποια το παρακρατος

Comments are closed.