Στο…”Θεό” τα ενοίκια! «Μένω Εξάρχεια, είναι έγκλημα;»: Οι κάτοικοι διαμαρτύρονται για το Airbnb – Διαμαρτυρίες και στο Κουκάκι

Κοινοποίηση:
1

Συγκέντρωση από κατοίκους των Εξαρχείων σήμερα το μεσημέρι – Διαμαρτύρονται για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις και τις διώξεις κατά προσφύγων και μεταναστών – Κινητοποιήσεις κατά του Airbnb διοργανώνουν οι κάτοικοι και στο Κουκάκι
Σε κινητοποίηση κατέβηκαν οι κάτοικοι των Εξαρχείων, που διαμαρτύρονται για το φαινόμενο βραχυχρόνιων μισθώσεων, τύπου Airbnb, που έχει καταστήσει δυσεύρετα τα σπίτια στην περιοχή.

«Μένω Εξάρχεια. Είναι έγκλημα;» ήταν ο τίτλος της κινητοποίησης που διοργάνωσε η Πρωτοβουλία Κατοίκων Εξαρχείων, με τη συμμετοχή μουσικών και της Χορωδίας Εξαρχείων.

Οι μετέχοντες στη συγκέντρωση μοίρασαν κείμενο, στο οποίο αναφέρουν ότι «βγαίνουμε από τα σπίτια μας, πριν μας πετάξουν έξω», σχολιάζοντας τα όσα γίνονται στην περιοχή με τις βραχυχρόνιες μισθώσεις.

«Ζούμε και δρούμε στα Εξάρχεια και δεν είναι έγκλημα!» αναφέρουν οι διοργανωτές. Παράλληλα, στη συγκέντρωση έγιναν ομιλίες για τις μαφίες ναρκωτικών που δρουν στην περιοχή.

exarcheia_prwt1

Έτοιμοι για κινητοποιήσεις και στο Κουκάκι

Αντίστοιχο πρόβλημα με το φαινόμενο του Airbnb, και εν γένει των βραχυχρόνιων μισθώσεων, αντιμετωπίζουν και στο Κουκάκι, που συγκεντρώθηκαν στον πεζόδρομο Ολυμπίου με Φαλήρου.

Η Πρωτοβουλία Κατοίκων Κουκακίου και γύρω περιοχών επισημαίνει ότι λόγω της κουλτούρας του Airbnb παρατηρούνται τεράστιες αυξήσεις στα ενοίκια και εξώσεις «από κερδοσκόπους ιδιοκτήτες», καθώς και μείωση του μονίμου πληθυσμού και των διαθέσιμων κατοικιών.

«Το ζήτημα της στέγασης, με την ανάπτυξη της πρακτικής της βραχυχρόνιας μίσθωσης (π.χ. airbnb) αποτελεί βραχνά για τους μόνιμους κατοίκους. Η κατοικία μετατρέπεται σε τουριστικό κατάλυμα και ο/η ιδιοκτήτης/τρια σε επιχειρηματία-κερδοσκόπο, όπου είτε εξαναγκάζει σε έξωση τους ενοικιαστές, είτε τους εκβιάζει με υπέρογκη αύξηση ενοικίου» αναφέρουν μεταξύ άλλων.

Η ομάδα που αντιτίθεται στο Airbnb και τις βραχυχρόνιες μισθώσεις καλεί κάθε Κυριακή, στις 12:00 το μεσημέρι, σε συνέλευση στο σημείο (Ολυμπίου με Φαλήρου) με το σύνθημα «θέλουμε γειτονιές, όχι τουριστικά θέρετρα»

exarcheia_prwt2
exarcheia_prwt3
ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Αυτοί που διαμαρτύρονται για το Airbnb είναι αυτοί που διαμαρτύρονται και για τις ” διώξεις” κατά των λαθρομεταναστών . Προτιμούν τους νεγροειδεις εποίκους , από το να σώσουν τα σπίτια τους αυτοί που με το υστέρημα τους τα αγόρασαν . το Airbnb ειναι η λύση ώστε να μπορούν να πληρώνουν την συντήρηση και τους φόρους .
    Οι αριστεροί άχρηστοι χαραμοφάηδες δεν το θέλουν αυτό . Θέλουν την εξίσωση όλων προς τα κάτω , στο βόθρο δηλαδή που είναι οι ίδιοι. Θέλουν να χάσουν οι ιδιοκτήτες τα σπίτια τους για να τα πάρουν οι μωαμεθανοί καφροι της μέσης ανατολης . Ουστ κοπρόσκυλα!

  2. Η λαίλαπα του Airbnb δημιούργησε τεράστιο πρόβλημα στούς πολίτες που δέν διαθέτουν ιδιοκτητη κατοικία καί καταφεύγουν στήν ενοικίαση. Πρέπει να απαγορευθει όπως καί σε άλλες Ευρωπαϊκές πολεις πχ στήν Βαρκελωνη, Βενετία κ.α. Φυσικά με το Airbnb πληττονται καί τα ξενοδοχεία πού χάνουν πελάτες .

Comments are closed.