Στην Καλαμάτα το πλοίο “φάντασμα” με τα 1780 ζώα

Κοινοποίηση:
elbeik

Στα ανοιχτά της Καλαμάτας δένει σήμερα το φορτηγό πλοίο “Elbeik” σημαίας Τόγκο, το οποίο μεταφέρει πάνω από 1.700 βοοειδή, ύποπτα ότι πάσχουν από καταρροϊκό πυρετό.

Το πλοίο “φάντασμα”  δεν έχει γίνει δεκτό σε κανένα λιμάνι από τα μέσα Δεκεμβρίου, όταν ξεκίνησε από την Ισπανία με προορισμό τη Λιβύη, λόγω του φόβου της ασθένειας των βοοειδών. Συγκεκριμένα έχει απαγορευτεί ο κατάπλους του πλοίου στη Σαρδηνία και σε λιμάνια της Λιβύης, της Αιγύπτου, της Τουρκίας και της Κύπρου. Μετά τα απανωτά απαγορευτικά, το φορτηγό έχει πάρει πορεία επιστροφής στην Ισπανία και συγκεκριμένα προς το λιμάνι της Καρθαγένης.

Έπειτα από παρέμβαση της Στέλλας Κυριακίδου, Κύπριας επιτρόπου Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων της Ευρωπαϊκής Ένωσης ζητήθηκε από την Ελλάδα η παροχή βοήθειας στο πλοίο όσον αφορά στον ανεφοδιασμό του με καύσιμα και τρόφιμα. Έτσι το “Elbeik” αναμένεται να προσεγγίσει την Καλαμάτα για τροφοεφόδια, τόσο για τα μέλη του πληρώματος όσο και για τα μεταφερόμενα ζώα. Το “Elbeik” θα αγκυροβολήσει σε απόσταση περίπου 3 ν.μ. από την ακτή.

Λόγω της φύσης του φορτίου και των φόβων λόγω της πιθανής ασθένειας, έχει οργανωθεί μια μεγάλη επιχείρηση από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας και κλιμάκιο της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας, ώστε να διασφαλιστεί ότι θα τηρηθούν όλες οι προβλεπόμενες υγειονομικές διαδικασίες κατά τον ανεφοδιασμό.

Η περιπέτεια του πλοίου έχει απασχολήσει και τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, με το Politico να κάνει ειδική μνεία στη συμβολή της κ. Κυριακίδου στην εξεύρεση λύσης, ενώ ενέργειες έχουν γίνει και από τη διεθνή ΜΚΟ για την ευημερία των ζώων φάρμας CIWF.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

14 Σχόλια

  1. ΚΡΙΜΑ ΣΤΑ ΖΩΑΚΙΑ… ΚΑΙ ΠΟΥ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΟ TEΛΕΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΦΑΞΙΜΟ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΓΙΑ ΚΟΣΕΡ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΧΑΛΑΛ ΤΩΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ. ΤΟΥΣ ΚΟΒΟΥΝ ΛΙΓΟ ΤΟ ΛΑΡΥΓΓΙ ΚΑΙ ΤΑ ΖΩΑΚΙΑ ΥΠΟΦΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΑΙΜΟΡΑΓΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΟΥΝ. ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΤΟΥΣ. ΧΑΛΙΑ ΜΑΥΡΑ…..

  2. Τα καημένα τα ζώα , τι φταίνε αυτά .. Τα κτήνη οι άνθρωποι φταίνε για ολα

  3. Τελικά δίκαια πήραν το όνομα ισπανική μ@λ@κία οι ισπανοί γιατί με τα βοοειδή έχουν κάποιο κόμπλεξ συνέχεια.
    Χρόνια τώρα ταλαιπωρούν τους ταύρους για να δείξουν ότι δεν φοβούνται (εκτός αν τους μπει κανένα κέρατο στον κωλο τους).
    Αυτό όμως με τόσα ζωντανά να τα τυρανανε είναι κτηνωδία ζώα….

  4. Τα ζώα τι φταίνε να βασανίζονται έτσι και να ζούνε τη κόλαση πάνω στο καράβι στη μέση της θάλασσας πεινασμένα και διψασμένα;;; Απάνθρωπα κτήνη αυτοί που τα κακοποιούν με αυτό τον τρόπο. Για αυτό έρχονται όλα τα κακά στην ανθρωπότητα και θα έρθουν ακόμα χειρότερα, για όλα τα εγκλήματα που γίνονται απέναντι στον άνθρωπο, στη φύση και στα ζώα.

  5. Μπραβο φιλε μου εισαι ο μονος ωριμος και με σωστη σκεψη. Συμφωνω απολυτα μαζι σου. Ειναι απιστευτο οτι βασανιζουν ολες τις 1700+ ψυχες για να φτασουν στο πιατο του καθε βλαμενου λες και κανεις τα ρωτησε αν θελουν να πανε κρουαζιερα. Ας κανουμε οτι μπορουμε και μετα να χρεωσουμε του Ισπανους για το χαος που δημιουργησανε.

  6. ΤΟΣΗ ΣΚΛΗΡΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΑΠΟ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΥΣΤΥΧΑ ΖΩΑ ΠΟΥ ΤΑ ΓΥΡΙΖΟΥΝ ΤΟΣΟΝ ΚΑΙΡΟ ΜΕ ΕΝΑ ΚΩΛΟΚΑΡΑΒΟ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΑ ΔΙΨΑΣΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΡΡΩΣΤΑ ΑΝ ΛΕΝΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΛΕΩ ΟΤΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΖΩΟ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΠΟΔΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΣΤΑΖΕΙ ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΕΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟ ΟΤΑΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΚΑΤΙ ΚΑΜΜΙΑ ΛΥΠΗΣΗ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΦΟΒΑΣΤΕ ΕΙΝΑΙ ΜΗΝ ΤΑ ΦΑΤΕ ΚΑΙ ΑΡΡΩΣΤΗΣΕΤΕ ΟΠΟΙΟΣ ΤΡΩΕΙ ΚΡΕΑΣ ΑΣ ΦΑΕΙ ΚΑΙ ΑΣ ΑΡΡΩΣΤΗΣΕΙ ΑΛΛΑ ΤΑ ΚΑΗΜΕΝΑ ΤΑ ΖΩΑ ΠΟΥ ΤΑ ΤΥΡΑΝΝΑΕΙ ΤΟ ΚΤΗΝΟΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ!!!!!!

  7. Έλα ρέ παλληκάρια, τόσους “πρόσφυγες” έχουμε φιλοξενήσει, σέ 1780 βόδια θά κολλήσουμε;
    Φέρτε εδώ τά ζωάκια, η καλή Ελλαδίτσα θά βγάλη πάλι τό φίδι απ’ τήν τρύπα.

  8. μόλις τα ζώα ψοφάνε τα πετάνε στην θάλασσα τα τρώνε τα και ψάρια και ξεβράζονται στην ακτή μολύνουν τα πάντα αυτό δεν το ξερει ο καθε μαλακας υπευθυνος

  9. Aντι να γυρίσει πίσω και να σκοτώσουν, τα κάνουν τουρ.

  10. Και γιατι δεν το ανατροφοδόρησες εσυ μωρή που@άνα γκυπρια? Έτσι σού είπε ο διάβολος να κάνεις?
    Ουτε εμεις το δεχόμαστε._
    Να πάει απο εκει που ήρθε. Προβλημά τους. Τόσους μήνες που κ8βει βόλτες γιατι δεν του πήγαιναν φαγακι και καυσιμα οι ισπανι εν πλω? Εδω βαζουν καυσιμα σε αεροπλανα εν κινηση και δεν μπορουσαν να τους πανε στη θαλασσα?
    Και γιατι τα κρατατε τα ζα τοσους μηνες ζωντανα αφου ειναι αρρωστα??? Γαμ@μενοι παλιάνθρωποι! Για να ψοφησουν και να τα πεταξουν στην θαλασα??????
    .
    Αν πλησιασουν σε Ελληνικη θαλασσα ………….._ .

  11. ΕΝΝΟΕΙΤΕ ΠΩΣ Η ΜΠΑΝΑΝΙΑ ΘΑ ΤΟ ΔΕΧΤΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΤΑ ΔΩΣΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΦΑΜΕ

Comments are closed.