Στην Ασφάλεια για έξι ώρες ο Διευθυντής Εκλογών για τη διάρρηξη – Γιατί κατασχέθηκε το κινητό του τηλέφωνο

Κοινοποίηση:
ragdaies ekselikseis

Στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθήνας βρέθηκε για περισσότερες από έξι ώρες χθες Κυριακή ο διευθυντής της Διεύθυνσης Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών ο οποίος κατήγγειλε διάρρηξη στο γραφείο του στην οδό Ευαγγελίστριας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου στις 11 χθες το πρωί δύο αξιωματικοί της Ασφάλειας μετέβησαν στην οικία του διευθυντή και τον οδήγησαν στην Ασφάλεια όπου εξετάσθηκε για την υπόθεση.

Αυτό που προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση είναι ότι κατά την πολύωρη εξέτασή του 59χρονου, κατασχέθηκε το κινητό του τηλέφωνο.

Η δημοσιοποίηση της διάρρηξης και το σενάριο της σκηνοθεσίας

Αυτό ίσως να εξηγείται από το γεγονός ότι σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι ερωτήσεις των αξιωματικών προς τον 59χρονο επικεντρώθηκαν κυρίως σε δύο ζητήματα.

Πρώτον κατά πόσο εμπλέκεται ο ίδιος στη δημοσιοποίηση της υπόθεσης προς τα μέσα ενημέρωσης και αν ναι ποια ήταν τα κίνητρά του να πάρει δημοσιότητα το θέμα.

Δεύτερον αν υπάρχει κάποιου είδους σκηνοθεσία στη διάρρηξη του γραφείου και αν εμπλέκεται ο ίδιος σε αυτή. Αν πρόκειται δηλαδή για ένα συμβάν σκηνοθετημένο.

Ένα σενάριο που ερευνά η ΕΛ.ΑΣ. είναι αν κάποιοι θέλησαν με αυτό τον τρόπο να δημιουργήσουν κάποιου είδους άλλοθι σχετικά με την υπόθεση της διαρροής των email των απόδημών προς την ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Μισέλ Ασημακοπούλου.

Επισημαίνεται ότι ο Διευθυντής Εκλογών του ΥΠΕΣ ήταν ένα από τα πρόσωπα που είχαν κληθεί σήμερα στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα που εξέτασε την υπόθεση της διαρροής των email.

Το κινητό

Προκειμένου να δοθούν απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα η ΕΛ.ΑΣ. κατάσχεσε το κινητό τηλέφωνο του Διευθυντή Εκλογών ενώ δεν αποκλείεται να ζητηθεί και άρση του τηλεφωνικού απορρήτου.

Οι έρευνες

Όσον αφορά την εξέλιξη των ερευνών από το κτίριο στην οδό Ευαγγελίστριας μέχρι τώρα φαίνεται ότι δεν υπήρξε κάποια κλοπή αντικειμένου από το γραφείο 304 του Διευθυντή Εκλογών.

Σχετικά με τους δύο ηλεκτρονικούς υπολογιστές που κατασχέθηκαν από την ΕΛ.ΑΣ. το Σάββατο το μεσημέρι και εξετάζονται στα εγκληματολογικά εργαστήρια προκειμένου να διαπιστωθεί αν έγινε κάποια προσπάθεια παραβίασης των ηλεκτρονικών αρχείων, θα χρειαστούν κάποιες ημέρες προκειμένου να εξαχθούν τα όποια συμπεράσματα.

Το ίδιο ισχύει και για την έρευνα που ακολούθησε στη Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης που στεγάζεται στον πρώτο όροφο του ίδιου κτιρίου στην οδό Ευαγγελίστριας.

Τα ερωτήματα

Αυτό που προβληματίζει τους αξιωματικούς που ερευνούν την υπόθεση είναι ότι δεν αντιλήφθηκε κανένας άλλος στον 3ο όροφο του κτιρίου την παραβίαση της πόρτας. Υπάλληλοι ακόμα και στο διπλανό γραφείο δεν ανέφεραν κάποια ύποπτη κίνηση ή κάποιον περίεργο ήχο όταν έσπασε η πόρτα.

Από την πλευρά του ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Εκλογών σύμφωνα με όσα έχει καταθέσει στην μήνυση που υπέβαλε το βράδυ της Παρασκευής, ισχυρίζεται ότι βρισκόταν στα κεντρικά γραφεία του ΥΠΕΣ στην οδό Σταδίου και συγκεκριμένα στον 6ο όροφο όπου είχε κληθεί να συμμετάσχει σε σύσκεψη υπό τον Γενικό Διευθυντή Εσωτερικών και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

Περίπου στις 13.40 κάλεσε την γραμματέα του από το γραφείο 304 στην οδό Ευαγγελίστριας να του μεταφέρει κάποια έγγραφα στη Σταδίου.

Όταν επέστρεψε η ίδια στις 14.10 βρήκε την πόρτα του γραφείου παραβιασμένη και στη συνέχεια τον ενημέρωσε για το συμβάν.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. * ΕΛ.ΑΣ για να ΓΕΛΑΣ!

    * Μα καλα! Αυτος ο διευθυντουκος (κατα το δημαρχουκος) δεν θα μας πει το ονοματακι του; Πολυ … “κρυψινιαση”, επεσε! Αγοοοορααακιιιι! Πως σε λενε; Και που δεν εψαξα, για να το μαθω! Δεν αφησα τμημα για τμημα του υπες και της οδου Ευαγγελιστρας και της Σταδιου! Ντιπ! Συ λεω! Τιποτις!

    Υ.γ. 1ο. Παντως πρεπει καπου να καταληξουν, για να μπορεσω κι’ εγω να συνεχισω το παζλ και να το ολοκληρωσω!
    Υ.γ. 2ο. Μηπως εχετε κι’ εσεις την αισθηση, οτι κατα καποιο τροπο απαντουν στα ερωτηματα, που αναδεικνυονται στο διαδικτυο μεσω των σχολιων; Εκφραζεις μιαν απορια και τσουπ, αλλαζει και το κακογουστο σεναριο τους! Μεχρι που αναρωτηθηκα, αν η ΕΛ.ΑΣ ξυπνά απο μας! 😂😂!!!

Leave a Response