Στα 28 επιθετικά ελικόπτερα ο ΕΣ, στα 52 ο τουρκικός Στρατός – Παρέλαβε ακόμη ένα Τ-129 ΑΤΑΚ

Κοινοποίηση:
efdp1ihwkaa_dbi

Ακόμη ένα επιθετικό ελικόπτερο T-129 ATAK παρέλαβε ο τουρκικός Στρατός φτάνοντας στα 52 συνολικά. Αρχικά ο τουρκικός στρατός είχε υπό παραγγελία 51 ελικόπτερα, αλλά στη συνέχεια έδωσε και συμπληρωματική παραγγελία για 9 ελικόπτερα, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό στα 60.

Σε ότι αφορά την Ελλάδα παραμένει στα 28 επιθετικά ελικόπτερα εκ των οποίων τα 9 AH-64D και 19 AH-64A+. Το θέμα της αντικατάστασης του ενός ελικοπτέρου AH-64D το οποίο καταστράφηκε από πυρκαγιά -χωρίς να υπάρχει ευθύνη της ΑΣ- παραμένει ακόμη εκκρεμές καθώς υπάρχει ευθύνη της κατασκευάστριας εταιρίας.

Το ελικόπτερο ήταν εντελώς καινούργιο, δεν είχε συμπληρώσει ούτε καν 5 ώρες πτήσης και καταστράφηκε από «αστοχία» υλικού καθώς πήρε φωτιά η APU, λίγο μετά την παραλαβή του.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Το τουρκικής σχεδίασης-κατασκευής επιθετικό ελικόπτερο είναι ένα σαράβαλο και δεν πιάνει μία μπροστά στα Απάτσι.Και πάρα το ότι το έχουν προσπαθήσει πολύ οι Τουρκαλάδες δεν έχουν καταφέρει να πουλήσουν ούτε 1 εκτός Τουρκίας.Τα Kiowa που αναφέρει ο φίλος θα μας βοηθήσουν πολύ και μαλιστά είναι δοκιμασμένα σε πραγματικό πόλεμο σε Ιράκ και Αφγανιστάν.Μάλιστα οι ίδιοι οι Αμερικάνοι θεωρούν τα Kiowa πολύ αξιόπιστα και δεν ήταν λίγες οι φορές που τα Kiowa έσωσαν τις ζωές Αμερικανών στρατιωτών σε πραγματικές μάχες σε Ιράκ και Αφγανιστάν.

Comments are closed.