Σπάνιο φαινόμενο: Πέντε πλανήτες θα ευθυγραμμιστούν τα ξημερώματα του Σαββάτου

Κοινοποίηση:
planites

Ένα σπάνιο φαινόμενο, θα εμφανιστεί στον ουρανό λίγο πριν την ανατολή του ηλίου το Σάββατο, 17 Ιουνίου.

Συγκεκριμένα, πέντε πλανήτες, ο Ερμής, ο Ουρανός, ο Δίας, ο Ποσειδώνας και ο Κρόνος θα ευθυγραμμιστούν και θα είναι ορατοί, κυρίως στο βόρειο ημισφαίριο.


Μάλιστα, όπως λένε οι επιστήμονες, τρεις από τους φωτεινότερους πλανήτες, ο Δίας, ο Ερμής και ο Κρόνος, θα είναι ορατοί ακόμα και με γυμνό μάτι.

Το πλανητικό αυτό γεγονός πραγματοποιείται όταν ένας αριθμός πλανητών βρίσκεται στον ίδιο αστερισμό.

Η ευθυγράμμιση που θα δούμε τα ξημερώματα του Σαββάτου αναμένεται να πραγματοποιηθεί ξανά τον Απρίλιο του 2024.
Για τους γνώστες, η ευθυγράμμιση των πλανητών θα συμβεί σε έναν τομέα 93 μοιρών, που σημαίνει ότι οι πλανήτες θα εμφανίζονται πιο κοντά μεταξύ τους σε μια μικρή περιοχή του ουρανού.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. – Δες τις θεσεις στον Ουρανο. Ο Κρόνος ειναι μαζι με τα παιδια του. Τον Άρη και τον Ποσειδωνα. Ο Διας ακόμη ειναι μακρια. Οταν ανατειλει απο τον αστερισμό τού καρκίνου και πλησιασει κοντά στον Πατέρα του τότε θα γινει μια μεγαλη παραλληλία πλανητων. Κρόνος, Διας, Πλούτωνας, Γη.. Μεταξύ τους, θα γίνει πόλεμος Σταρι, ειπε ο Ίτωνας με ενα αμφιβολο χαμόγελο.
    – Πολεμάνε και οι πλανήτες; ρωτησε δηθεν με απορια αστειευομενη εκεινη
    Ο Ίτωνας μειδιασε τα χειλη..,
    – ο Ουρανός θα παρακολουθεί απο μακρια, ο Αρης θα εχει τελειωσει την περιπολια γυρω απο την Γη και θα τον περιμενουν για να παρει μερος στον αγωνα, Τον χρειαζονται για να τους βοηθησει. Ο Ποσειδων θα σταθει αντικρυ Η Αφροδιτη κι ο Ερμης θα κρυφτουν πισω απ τον Ηλιο για να προφυλαχτουν. Εκεινες τις μερες ισως συμβουν μεγαλα γεγονοτα στη Γη. Σεισμοι.., κατακλυσμοι.. εκρηξεις ηφαιστειων… Κανεις δεν ξερει πώς θα εκδηλωθούν τα γεγονότα. Μόνο υποθεσεις κάνουμε και προετοιμαζόμαστε. Δεν εχουμε ξαναδει ποτέ τέτοια παράταξη Πλανητων! Μοιαζουν με στρατιωτες έτοιμοι για μάχη!!!
    – και γιατι θα διαφωνήσουν; ρωτησε αυθόρμητα η Σταρί
    – Κανείς δεν ξέρει
    – και με ποιούς θα πολεμήσουν;
    – Κανείς δεν ξερει
    ——————————-
    αποσπ: Η Κορη Του Ηλιου
    2012 Σ.Ε.Μ

  2. ναι τα ξημερώματα του Σαββάτου 17.6.2023 κ. σεις το αναρτατε στις Σάββατο 17.6.2023 μεν, αλλά 13.15′. καλά ξυπνητούρια.

Comments are closed.