Σπάνιο βίντεο από τη δίκη που έστειλε στην αγχόνη τους Καραολή και Δημητρίου – Δείτε ποιοι συμμετείχαν στη δικαστική διαδικασία

Κοινοποίηση:
123 (1982)

Σαν σήμερα, στις 10 Μαΐου 1956, οι δύο αγωνιστές της ΕΟΚΑ Ανδρέας Δημητρίου και Μιχαλάκης Καραολής, οδηγούνται -από τους Βρετανούς αποικιοκράτες- στην αγχόνη για τη δράση τους στον απελευθερωτικό αγώνα.
Το σπάνιο οπτικοακουστικό υλικό δημοσίευσε η ιστοσελίδα «Κυπριακός Χρονογράφος», κάνοντας εκτενή αναφορά σε όλα τα γεγονότα που είχαν διαδραματιστεί τότε, οδηγώντας τους δύο αγωνιστές στην αγχόνη.
Στη δικαστική διαδικασία τότε, το 1955, συμμετείχαν ως δικηγόρος των αγωνιστών ο Γλαύκος Κληρίδης και ως δημόσιος κατήγορος ο Ραούφ Ντενκτάς.

Δείτε το βίντεο:

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΤΗΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟ ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΙΑΣ ΑΠΟ ΔΕΧΤΗΚΕ Ο ΓΙΑΛΑΝΤΣΙ ΕΘΝΑΡΧΗΣ ΣΑΝ ΙΣΟΤΙΜΟ ΣΥΝΟΜΙΛΗΤΗ ΣΤΙΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΛΟΝΔΙΝΟΥ ΚΑΙ ΖΥΡΙΧΗΣ.ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΙΟΣ ΕΜΠΑΣΑΝ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΝΤΕΚΤΑΣ.Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΩΝ ΣΤΟΝ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΑΓΩΝΑ ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΧΙΚΩΝΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΠΡΟΔΙΔΑΝ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΕΝΔΙΑΣΜΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ..
    ΥΓ.ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ ΕΣΤΕΙΛΕ ΣΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟ ΚΑΘΑΡΜΑ ΠΟΥ ΑΚΟΥΕΙ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΝΤΕΚΤΑΣ .ΗΤΑΝ Ο ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΣ ΣΥΝΟΜΙΛΗΤΗΣ ΤΟΥ ΡΑΣΠΟΥΝΤΙΝ ΜΑΚΑΡΙΟΥ.

Comments are closed.