Σούπερ Ευρω-Θρύλος γάζωσε την Άστον Βίλα με δυο γκολάρες του Ελ Κααμπί και έφυγε για τελικό του Conference League με δύο νίκες (2-0)!!!

Κοινοποίηση:
Ελ Κααμπί

Έγραψε ιστορία ο Ολυμπιακός εξυψώνοντας στα ύψη την ελληνική σημαία στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις! Με ψυχωμένο παιχνίδι το σύνολο του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ τρύπησε … ταβάνι αποκλείοντας την Άστον Βίλα των 600.000 εκατ. ευρώ με δύο νίκες!
Ο Θρύλος έχοντας για ακόμη μία φορά σε τρομερή βραδιά τον πρώτο του σκόρερ Αγιούμπ Ελ Κααμπί που πέτυχε και τα δύο γκολ (10΄, 79’) επικράτησαν της αγγλικής ομάδας του Ουνάι Έμερι των 4 Εuropa League με 2-0 και προκρίθηκε για πρώτη φορά στα χρονικά στον μεγάλο τελικό του Conference League! Εκεί όπου στις 29 Μαϊου στην «Opap Arena» θα αντιμετωπίσει την Φιορεντίνα με φόντο το βαρύτιμο τρόπαιο!Με την επιτυχημένη συνταγή του 2-4 που άνοιξε διάπλατα την πόρτα για την προσπάθεια πρόκρισης στον τελικό του Conference League ο Ολυμπιακός παρατάχθηκε στην χθεσινή ρεβάνς. Κόντρα στην Άστον Βίλα. Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ αποφάσισε να πορευτεί με τους δέκα που ξεκίνησαν στο «διπλό» της Μεγάλης Πέμπτης με μοναδικό νέο πρόσωπο τον Κίνι. Με τον Ισπανό μπακ να παίρνει τη θέση του τραυματία Ορτέγκα στο αριστερό άκρο της άμυνας σε σχηματισμό 4-2-3-1.
Κάτω από τα δοκάρια παρέμεινε ο Τζολάκης, ενώ την αμυντική τετράδα συγκροτούσαν οι Ροντινέι, Κάρμο, Ρέστος και Κίνι, Οι Έσε και Ιμπόρα ήταν το δίδυμο των ανασταλτικών μέσων με τον Τσικίνιο σε ρόλο οργανωτή. Οι Ποντένσε και Φορτούνης ξεκινούσαν τις προσπάθειές τους από τα πλάγια, με τον Ελ Κααμπί στην κορυφή της επίθεσης.
Γρήγορο προβάδισμα με Ελ Κααμπί
Oι παίκτες του Μεντιλίμπαρ πέτυχαν τον τέλειο αιφνιδιασμό και μόλις στο 10’ άνοιξαν το σκορ με τον πρώτο τους σκόρερ Αγιούμπ Ελ Κααμπί. Έπειτα από ενέργεια και πάσα του Ποντένσε για τον Κίνι ο Ισπανός γύρισε την μπάλα και ο Ελ Κααμπί με άψογο πλασέ στην κίνηση άνοιξε το σκορ μέσα σε αποθέωση από 30.000 οπαδούς του Ολυμπιακού!
Αυτό ήταν αισίως το 14ο φετινό τέρμα του Μαροκινού στράικερ στην Ευρώπη και 31ο σε όλες τις φετινές διοργανώσεις!
Οι Άγγλοι στην συνέχεια προσπάθησαν να βγάλουν αντίδραση και στο 30΄ απείλησαν όμως ο Τζολάκης φώναξε «παρών» για τον Ολυμπιακό, με τον κίπερ των «ερυθρόλευκων» να βγαίνει έγκαιρα από την εστία του και τοποθετώντας εξαιρετικά το σώμα του, παραχώρησε το κόρνερ στην επικίνδυνη προβολή του Ντιαμπί!
Η Άστον Βίλα έχασε την σημαντικότερή της ευκαιρία στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων όταν ο Μπέιλι έγινε αποδέκτης, εξαπέλυσε ένα φοβερό σουτ, όμως ο Τζολάκης επενέβη σωτήρια κρατώντας το 1-0.
Στο δεύτερο μέρος οι «ερυθρόλευκοι» με πανέξυπνη τακτική βραχυκύκλωσαν την Άστον Βίλα και … χτύπησαν για δεύτερη φορά με τον Ελ Κααμπί στο 79’ γνωρίζοντας την αποθέωση από τον κόσμο που παραληρούσε στις εξέδρες!!!

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Όσο πόλεμο και αν του κάνουν εδώ στην Ελλάδα στην Ευρώπη δεν μπορούν να του κάνουν τίποτα και έδειξε την αξία του. Δεν περίμενα ότι ένας προπονητής μπορεί να φέρει τόσο θεαματική αλλαγή σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Συγχαρητήρια σε όλους και μακάρι να το σηκώσει.

Leave a Response