Σουβλάκι: Έως και 3,60 το τυλιχτό στα νησιά – Που είναι πιο φτηνό;

Κοινοποίηση:
ΣΟΥΒΛΑΚΙ

Τι συμβαίνει με την τιμή του αγαπημένου street food των Ελλήνων, πόσο κάνει το σουβλάκι;

Το φαινόμενο της εκρηκτικής αύξησης της τιμής του ξεκίνησε να καταγράφεται τον Μάρτιο, όταν άρχισαν να γίνονται ιδιαίτερα αισθητές οι ανατιμήσεις. Σύμφωνα με έρευνα, σε ορισμένες περιοχές της χώρας το σουβλάκι πλησιάζει τα… 4 ευρώ!

Είναι ενδεικτικό ότι η μέση τιμή για ένα σκέτο σουβλάκι, καλαμάκι ή κοτόπουλο, το 2021 κυμαινόταν στο 1,70 με 1,80 ευρώ, ενώ φέτος έχει φτάσει τα 2,20 ευρώ. Η μέση τιμή για ένα τυλιχτό με πίτα πέρυσι έφτανε τα 2,60 ευρώ, ενώ φέτος κυμαίνεται στα 3,50 ευρώ.

Οι τιμές για το σουβλάκι στην Αττική:

Ίλιον: τυλιχτό με γύρο 3,20, σουβλάκι (σκέτο) 2
Περιστέρι: τυλιχτό 3,10, σουβλάκι 2
Γλυφάδα: τυλιχτό 3,40, σουβλάκι 2,10
Βάρη: τυλιχτό 3,30, σουβλάκι 2,10
Κολωνάκι: τυλιχτό 2,90, σουβλάκι 1,90
Γκάζι: τυλιχτό 3,30, σουβλάκι 2,10
Γαλάτσι: τυλιχτό 2,80, σουβλάκι 1,50

Σουβλάκι: Έως και 3,60 το τυλιχτό στα νησιά

Στα νησιά το σουβλάκι έχει σπάει κάθε ρεκόρ. Στην Τήνο το πιτόγυρο είναι στα 3,30 ευρώ και το σουβλάκι στα 2.10. Στη Σύρο αντίστοιχα οι τιμές είναι στα 3 ευρώ και στα 2. Στη Μύκονο το πιτόγυρο φτάνει έως και τα 3.50 και το σουβλάκι στα 2 ευρώ. Στα Χανιά 3.60 και 1.80 αντίστοιχα, ενώ χαμηλές είναι οι τιμές στον Πύργο

Για ένα ζευγάρι η έξοδος σε σουβλατζίδικο υποκογίζεται ως εξής: Για δυο τυλιχτά, τρία σκέτα σουβλάκια, μια μερίδα πατάτες και δυο αναψυκτικά φέτος θα πληρώσει κοντά στα 20 ευρώ, αντί για 15 ευρώ, όπως ίσχυε το 2021.

Ο ιδιοκτήτης σουβλατζίδικου στη Ρόδο, Στέφανος Πουλλής, δήλωσε ότι η κατάσταση είναι δύσκολη, καθώς το χοιρινό έχει πλησιάσει το κοτόπουλο και το λάδι έχει ανέβει πολύ. Ο ίδιος τόνισε ότι πέρυσι πουλούσε 2,20 το τυλιχτό με σουβλάκι και 2,40 το τυλιχτό με γύρο, ενώ φέτος οι τιμές είναι στα 2,80 και 3 ευρώ αντίστοιχα.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

7 Σχόλια

  1. Nα πάτε στον Αντρεα στην Νεα Φιλαδέλφεια με χειροποίητο γύρο και ολα τα υπολοιπα κάρβουνο με την καλύτερη ποιότητα. Τυλιχτό 2.30 (χθεσινή τιμή)

  2. Την τελευταια φορα που παρηγγειλα πιτογυρο βρηκα μεσα μια προκα. Και τσαμπα να μου δωσουν δεν το ξανατρωω.

  3. Τα αφεντικά θέλουν φόρους,δουλειά,φτώχεια και πείνα στους δούλους, να σπάσει το ηθικό τους, όχι φτηνό γευστικό κρέας και κρασάκια τις καθημερινές, πουθενά δεν γίνεται αυτό σου λένε… Για το καλό μας και για την κλιματική αλλαγή ρε γαμ@ το

  4. Οπως ειπε και ο φιλος…τα λαδια τους ειναι ακρως καρκινογονα αφου εχουν καψει δεκαδες φορες ενω μετα την πρωτη γινονται τοξικα. Φαντασου τωρα οτι δε θα τα αλλαζουν ουτε κι ενα σταδιο πριν γινουν πισσα. Κρεατα κακιστης ποιοτητας κακοσυντηρημενα με αιματα ξυγκια τα φλομωνουν στα αλατια να καλυψουν τη δυσωσμια συν τις κατσαριδες που κυκλοφορουν αεει που αποθηκευουν ντοματες πιτες κλπ.
    Με 15 ευρω ψωνιζεις ενα πακετο πιτες 1 κιλο πανσετες λουκανικα φιλετα κοτοπουλα και φτιαχνεις πανω απο 10 πιτες ολοφρεσκες και πεντακαθαρες. Το κανω πανω απο 10 χρονια και εχω ευχαριστηθει πιτογυρα και οχι τις βρωμιες του καθε λιγδιαρη που σταζει ιδρωτα και μετα φτιαχνει και τη καλτσα μεσα απο το παπουτσι και πιανει και τα σουβλακια.

  5. βρωμόλαδα, πατατες τιγκα στα χημικα και βρωμοκρεατα
    1 κιλο κιμας καλης ποιοτητος κανει 9 με 10 ευρω και βγαζει αρκετα μπιφτεκια,
    μην τρωτε σαβουρες

  6. Στο κολωνάκι 2.90 σχεδον πιο φτηνα απ ολους για να μην επιβαρυνουν τους πλουσιους με τις βιλαρες τους.
    Κοπρόσκυλα

Comments are closed.