Σομαλός ξεκίνησε με σχεδία για να έρθει στη Χίο – Τον περισυνέλεξε πλοίο και τώρα… εξετάζεται για «άσυλο»

Κοινοποίηση:
111

Ένας Σομαλός ξεκίνησε σήμερα από την Τουρκία για να έρθει από την Τουρκία στη Σάμο, ώστε η σχεδία του ναυάγησε. 

Παρόλα αυτά τον εντόπισε το Blue Star Mykonos, λίγο μετά την αναχώρησή του από το λιμάνι της Χίου, με προορισμό τη Σάμο.

Το πλοίο εντόπισε τον ναυαγό στο ύψος της θαλάσσιας περιοχής του Καρφά. Εκεί τον περισυνέλεξε για να επιστρέψει και πάλι στη Χϊο.

Παράλληλα ενημερώθηκε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου που με δύο σκάφη του πραγματοποίησε εκτεταμένες έρευνες στην περιοχή χωρίς να βρεθεί άλλος άνθρωπος.

Ο ναυαγός μεταφέρθηκε στο λιμάνι της Χίου και από εκεί στο Νοσοκομείο όπου του έγιναν εξετάσεις και για τον κορωνοϊό. Όπως δήλωσε, επέβαινε μόνος του στο αυτοσχέδιο βαρκάκι του με το οποίο ήρθε από τις απέναντι ακτές της Τουρκίας.

Θα ακολουθηθεί η νόμιμη διαδικασία της παραμονής σε δομή καραντίνας, και στη συνέχεια θα εξεταστεί τυχόν αίτημα του για άσυλο.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

4 Σχόλια

  1. Μην πιστεύετε μπούρδες που ακούτε δεν επιστρέφουν κανένα στη χώρα του, όλοι θα μείνουν εδώ. Απλά χρειάζονται λίγο χρόνο πια ΜΚΟ θα τους αναλάβει να τους βγάλουν τα πλαστά χαρτιά, πλαστές ταυτότητες με ότι όνομα γουστάρουν να γράφει κλπ. Μετα χρειάζεται λίγος χρόνος να τους βρουν μόνιμη και πληρωμένη κατοικία , να βγει η τραπεζική κάρτα για να παίρνουν το χαρτζιλίκι τους περίπου 400€ κάθε μήνα και πάει λέγοντας…..!!!

  2. Οποιος παρανομος βαλει πλωρη για την Ελλαδα, η Μπανανια οπως την καταντησαν, τον μαζευει!!!!!! Τι θελεις παιδι μου, ασυλο ;;;;;;; Βεβαιως!!!!!! Θες και επιδομα;;;;; Ασφαλως!!!!!! Για απελαση ουτε λογος!!!!!!!! Θα πει κανεις, εδω δεν απελαυνουν τους εγκληματιες, οπως αυτον τον τελευταιο που συνελαβαν σημερα, αυτους τους λαθρο θα απελασουν!!!!!!!!

  3. Οι Σομαλοί έχουν συμφωνίες με τους Τούρκους για στρατιωτική αλληλοβοήθεια! Δεν είναι τυχαία η προώθηση δεκάδων χιλιάδων Σομαλών το τελευταίο 6μηνο προς τα Ελληνικά νησιά και τον Έβρο!

    1. Ναι φίλε καθόλου τυχαίο,έμαθε ο αράπης για τα γούστα της Κρεμλίνου κ των συριζαιων

Comments are closed.