Σοκ: 1 στα 4 παιδιά στα Χανιά πέφτει θύμα κακοποίησης (ΒΙΝΤΕΟ)

Κοινοποίηση:
κακοποίηση

Ανησυχητικά στοιχεία για το φαινόμενο της κακοποίησης ανηλίκων από γονείς και ενήλικες αναμένεται να παρουσιάσει το προσεχές Σάββατο, 11 Μαΐου, η Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων, σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου (ΚΑΜ), στο ενετικό λιμάνι των Χανίων.

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν στοιχεία που φανερώνουν ότι ένα στα τέσσερα παιδιά -στα Χανιά αλλά και ευρύτερα- πέφτει θύμα κάποιου τύπου κακοποίησης.

Όπως ανέφερε στο Flashnews, ο παιδοψυχίατρος του Κέντρου Ψυχικής Υγείας Χανίων Γιώργος Βαγωνής, πρόκειται για έναν αριθμό περίπου ίδιο με το ποσοστό των κακοποιημένων γυναικών.

Ο κ. Βαγωνής υποστήριξε επίσης ότι συχνά συνυπάρχουν η κακοποίηση ανηλίκου (παιδιού) και της μητέρας από τον πατέρα – σύζυγο.

Οι τρεις βασικές μορφές της κακοποίησης ανηλίκων

Σε ό,τι αφορά τις μορφές της κακοποίησης ανηλίκων ο Γιώργος Βαγωνής σημείωση ότι η συχνότερη είναι η συναισθηματική – ψυχική κακοποίηση, ενώ ακολουθούν η σωματική και η σεξουαλική κακοποίηση, με σαφώς μικρότερα ποσοστά.

Το πρόβλημα, όπως είπε, έγκειται στο γεγονός ότι για τη ψυχική – συναισθηματική κακοποίηση δεν υπάρχει κανένα νομικό πλαίσιο που να την καλύπτει, με συνέπεια να μην μπορεί να αποδειχθεί.

Να «σπάσει» η σιωπή

Ο παιδοψυχίατρος, μιλώντας στο Flashnews, προσέθεσε ότι είναι ούτως ή άλλως δύσκολη η καταγραφή των κρουσμάτων κακοποίησης ανηλίκων καθώς υπάρχει ένας κύκλος σιωπής.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι υπάρχουν περιπτώσεις παιδιών που διακομίζονται σε νοσοκομεία με τραύματα από χτυπήματα του γονέα και εκείνα να αναφέρουν ότι επρόκειτο για ατύχημα.

Η ημερίδα για την κακοποίηση ανηλίκων που θα πραγματοποιηθεί το προσεχές Σάββατο θα ξεκινήσει στις 11:00 το πρωί και συνδιοργανώνεται από τον Δικηγορικό Σύλλογο Χανίων και τον Δήμο Χανίων, με την υποστήριξη του Ιατρικού Συλλόγου Χανίων.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. ΜΟΥΛΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΕΚΕΙ ΟΥΤΩΣ Η ΑΛΛΩΣ ΑΦΟΥ Η ΠΟΥΑΝΟΓΕΝΑ ΚΡΕΤΑ ΒΓΑΖΕΙ ΜΟΝΟ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΥΤΑΝΕΣ.

    ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΟΥΒΑΛΗΘΗΚΑΝ ΕΚΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΟΙΑ ΚΑΙ ΖΟΥΣΑΝ ΣΕ ΤΣΑΝΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΑΙΔΑΛΟΥ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΦΤΙΑΞΕ ΤΑ ΚΤΙΡΙΑ ΚΑΙ ΚΑΥΧΙΟΥΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΘΕΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΤΟΥΣ ΜΟΝΟ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΚΑΝΟΥΝ.

    ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΟΤΙ ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΤΟ ΠΟΥΤΑΝΟΝΗΣΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΒΓΑΛΕΙ ΠΟΤΕ ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ ΦΙΛΟΣΟΦΟ.

Comments are closed.