Σοκ από την αποκάλυψη για τα κυκλώματα πορνείας και σωματεμπόρων με προστασία από αστυνομικούς

Κοινοποίηση:
porneia-1

Φέρεται να είχε δημιουργηθεί ένα αόρατο δίκτυο αστυνομικών σε κρίσιμες ερευνητικές υπηρεσίες που εισέπραττε – όπως προσδιοριζόταν σε ημιτελή έρευνα της ΕΥΠ το 2017 – μέσω διάφορων μεσαζόντων, ταμιών κ.λπ. ποσά της τάξης του 1.000.000 ευρώ ετησίως από 1.000 οίκους ανοχής, λέσχες και άλλους ύποπτους χώρους.

«Είχαμε στη διάθεσή μας προ τριετίας σειρά ενημερωτικών εγγράφων από την ΕΥΠ και άλλες Αρχές για υψηλή κάλυψη από στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. – με τη μεσολάβηση τριών ιδιωτών από την Αθήνα και την Κρήτη αλλά και αλβανών ποινικών – για τους περισσότερους από τους 300 οίκους ανοχής στην Αττική με τζίρο περίπου 2-3 εκατομμύρια ευρώ! Και ανάμεσα σε αυτούς, για το κύκλωμα των 22 μαστροπών με 20 οίκους ανοχής που έγιναν στόχος της πρόσφατης σημαντικής επιχείρησης «Αμαρυλλίς» της Διεύθυνσης Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής. Πρόκειται ασφαλώς για μια επιτυχία των διωκτικών αρχών. Ομως υπάρχει εκτενής συζήτηση στο εσωτερικό της Αστυνομίας γιατί αυτό το καίριο πλήγμα στις συγκεκριμένες δραστήριες ομάδες σωματεμπόρων δεν είχε γίνει κατά πολύ νωρίτερα, αφού ήταν γνωστή η δράση τους και υπήρχε περίεργη ακινησία για χρόνια. Και αν αυτό συνέβη τώρα γιατί μπορεί να ασκήθηκαν διεθνείς πιέσεις από ΗΠΑ, Κολομβία και άλλες χώρες. Μάλιστα ήδη έχουν δημιουργηθεί «βαριές σκιές» για συγκεκριμένα τμήματα της ΕΛ.ΑΣ. και αξιωματικούς σχετικά με την αναφερόμενη πολυετή αδράνειά τους για τη δράση πολλών παράνομων κυκλωμάτων και ήδη έχουν υπάρξει κατά καιρούς μετακινήσεις. Με βασικό ερώτημα αν η αιφνιδιαστική τωρινή σύλληψη των αρχηγικών μελών του συστήματος σωματεμπορίας μπορεί να τους οδηγήσει σε αποκαλύψεις για τους «προστάτες» τους που θεωρούν ότι τους άφησαν, όπως ίσως πιστεύουν, εκτεθειμένους».

 Οι διάδοχοι του συστήματος διαφθοράς

Σε αυτή την αναφορά προχώρησε – μιλώντας στο «Βήμα της Κυριακής» – πρώην υψηλόβαθμος παράγοντας της λεωφόρου Κατεχάκη σχετικά με το άγνωστο παρασκήνιο για τις δραστηριότητες και τις διασυνδέσεις του κυκλώματος μαστροπών που εξαρθρώθηκε προ μερικών ημερών.

Προσδιορίζοντας ότι οι αρχές ασφαλείας δείχνουν να ταλανίζονται ίσως ακόμη από τους διαδόχους του μεγάλου συστήματος διαφθοράς με τη συμμετοχή υψηλόβαθμων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. που είχε δραστηριοποιηθεί την περίοδο 1997-2019. Τότε φέρεται να είχε δημιουργηθεί ένα αόρατο δίκτυο αστυνομικών σε κρίσιμες ερευνητικές υπηρεσίες που εισέπραττε – όπως προσδιοριζόταν σε ημιτελή έρευνα της ΕΥΠ το 2017 – μέσω διάφορων μεσαζόντων, ταμιών κ.λπ. ποσά της τάξης του 1.000.000 ευρώ ετησίως από 1.000 οίκους ανοχής, λέσχες και άλλους ύποπτους χώρους. Προκειμένου να μην υπάρχει αστυνομικός έλεγχος ή να υπάρχουν σχετικές προειδοποιήσεις πριν εμφανιστούν οι ένστολοι.

Μάλιστα, για την υπόθεση αυτή, ύστερα από την έρευνα των μυστικών υπηρεσιών, είχαν οδηγηθεί στο εδώλιο 27 συνολικά κατηγορούμενοι και ανάμεσα σε αυτούς αστυνομικοί, επιχειρηματίες, δικηγόροι, ιδιοκτήτες οίκων ανοχής κ.λπ.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. Ελλάδα, η ποιο διεφθαρμένη χωρα παγκοσμίως.Ναι, ελάτε τουρίστες να κανενε τις διακοπές σας… και ποιος ξέρει, ίσως σας κλέψουν, μαχαιρωσουν, ξυλοκοπησουν, χτυπήσουν με αυτοκινητο, “αυτοκτονησουν”…

  2. Εμμμ ετσι γινονται τα χρηματα και η καλοπεραση σε ορισμενους αστυνομικους ;;;; Βρωμαει πολυ η πολυτελεια της καλοπερασης τους.Μεσα σε ολα ειναι ορισμενοι.Αυτους να ψαξουν πολυ καλα και οχι να ψαχνουν τον φτωχο πολιτη.Οσο θα ψαχνεις … Τοση βρωμια θα ανακαλυπτεις.Χωμενοι στα παντα για το χρημα και την καλοπεραση τους.

Comments are closed.