Σοκ! Μαθητής προσπάθησε να αυτοκτονήσει στην Πάτρα λόγω bullying (ΒΙΝΤΕΟ)

Κοινοποίηση:
ekav

Ώρες αγωνίας για τον 16χρονο γιο τους, ζουν οι γονείς από την Πάτρα, από αργά χθες το βράδυ.

Νωρίς το πρωί πήγαν στον Εισαγγελέα της Πάτρας καταγγέλλοντας τον ξυλοδαρμό τους παιδιού τους από συμμαθητή του και την διαδικτυακή διαπόμπευση του μέσω σελίδας κοινωνικής δικτύωσης, υποβάλλοντας και σχετική μήνυση.

Σύμφωνα με τα όλα όσα κατήγγειλαν οι γονείς, ο μαθητή της πρώτης Λυκείου αποπειράθηκε το βράδυ της Κυριακής 22/9 να τερματίσει την ζωή του, μη αντέχοντας να αντικρίσει σήμερα το πρωί τους συμμαθητές του.

Το γάβγισμα του σκύλου της οικογένειας κινητοποίησε τον πατέρα του 16χρονου, ο οποίος έτρεξε στην ταράτσα και βρήκε το παιδί στην άκρη αυτής, να κοιτάει το κενό και να κλαίει.

Σοκαρισμένη η μητέρα του ανήλικου μαθητή
«Είδα ότι απομονώθηκε, είχε κλειστεί στο δωμάτιο του και δεν ήθελε ούτε να φάει, αυτό διήρκεσε περίπου 3 ημέρες, δεν μας είχε πει τι τον προβληματίζει. Χτες το βράδυ κατά τις 11 η ώρα μου λέει: Μαμά θέλω να φύγω, να βγω λίγο έξω να πάρω λίγο αέρα, δεν αισθάνομαι καλά. Στη συνέχεια μου λέει: Έλα να σου δώσω ένα φιλάκι, μπορεί να μην έχεις την ευκαιρία να με ξαναφιλήσεις» .

Στην συνέχεια ο πατέρας του 16χρονου περιέγραψε στο Lepanto, τη σοκαριστική στιγμή την οποία αντίκρισε τον γιο του να βρίσκεται στην άκρη της ταράτσας.

«Είδα τον μικρό τελείως στην άκρη έτοιμο να πέσει από κάτω, όχι για τον ξυλοδαρμό στο σχολείο αλλά για την σεξιστική φωτογραφία που δημοσίευσε ένας συμμαθητής του στο instagram».

Νωρίς το πρωί ενημερώθηκε και η διεύθυνση του σχολείου η οποία θα συνεδριάσει για να αποφασίσει πώς θα αντιμετωπίσει το περιστατικό, ενώ οι γονείς με βοήθεια ψυχολόγου εστιάζουν στο να ξεπεράσει ο γιος τους τα όσα βίωσε, περιμένοντας την παρέμβαση δικαστικών και αστυνομικών αρχών.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Αντιμετωπίστε το μπούλινγκ νωρίς, αλλιώς μετά η κοινωνία παίρνει αυτό που της αξίζει ως τιμωρία. Θέλετε να μάθετε τι συμβαίνει αν δεν αντιμετωπιστεί το μπούλινγκ νωρίς; Πρώτον οι θύτες συνεχίζουν να συμπεριφέρονται ως ψυχοπαθείς στην υπόλοιπη ζωή τους, γίνονται κακοί συνεργάτες, κάκιστοι εργοδότες, χτυπάνε τις γυναίκες και κακομεταχειρίζονται τα παιδιά τους! Δεύτερον πολλά από τα θύματα μπορούν κι αυτά να γίνουν θύτες, να κάνουν χειρότερα πράγματα και θα έχουν δίκιο φυσικά. Δείτε για παράδειγμα τη νέα ταινία με τον Τζόκερ, η οποία ήδη έχει λάβει πολλούς επαίνους. Ο Joker ήταν ένα θύμα στην αρχή, είχε καλή ψυχή, ήταν καλός άνθρωπος, δεν ενοχλούσε κανέναν. Όμως δείτε τί και πόσα του έκαναν! Ήταν αναμενόμενο να αντιδράσει και να τιμωρήσει την κοινωνία η οποία άφηνε να υπάρχει αυτό το κατεστημένο της αδικίας και του παράλογου πόνου. Ο Joker λοιπόν είναι ένας ήρωας του κακού θα πεί κανείς, όμως αν το φιλοσοφήσουμε τελικά, το καλό και το κακό είναι πολύ υποκειμενικά, δείτε πχ τον ορισμό που έδωσε ο Νίτσε. Σκεφτείτε τώρα τις μακροπρόθεσμες συνέπειες. Το θύμα του μπούλινγκ του παρελθόντος μπορεί να γίνει ο λαμπρός επιστήμονας του μέλλοντος, ο οποίος θα κατασκευάσει ένα δολοφονικό Virus που θα εξαφανίσει ολόκληρη την ανθρωπότητα ως εκδίκηση! Νομίζετε ότι δε μπορεί να συμβεί; Και σε άλλες φανταστικές ιστορίες αυτό το σενάριο επαναλαμβάνεται. Πχ στο Star Wars o Νταρθ Βέιντερ στην αρχή ήταν ένας πολύ καλός άνθρωπος, όμως η κοινωνία και το σύστημα του έκανε τα ίδια που έκανε και στον Τζόκερ και τελικά ο Νταρθ Βέιντερ έγινε ο μεγαλύτερος κακός φασίστας του γαλαξία! Διέλυε ολόκληρους πλανήτες χωρίς έλεος! Αυτή την αρνητική μαγεία έχει το μπούλινγκ, μπορεί να πάρει ένα διαμάντι και να το μετατρέψει σε βόμβα, μπορεί έναν άγιο να τον μετατρέψει στον χειρότερο δαίμονα. Όσο λοιπόν δε κάνουμε τίποτα για να σταματήσουμε το bullying σε κάθε επίπεδο, τόσο τρέφουμε τη Σκοτεινή Πλευρά και αφήνουμε τον κάθε Darth Vader να μας λέει You don’t know the power of The Dark Side! Ξέρετε όλοι θέλουμε να επιβιώσουμε, οπότε ασυναίσθητα υιοθετούμε κι αντιγράφουμε συμπεριφορές που τις θεωρούμε δυνατές. Όταν κάποιος ασκεί σε μας μπούλινγκ, έχει επιρροή, δύναμη κι εξουσία. Έτσι λοιπόν υποσυνείδητα το υποσυνείδητο αντιγράφει την συμπεριφορά και την αναπαράγει στο μέλλον. Έτσι το θύμα μετατρέπεται σε θύτη. Το ίδιο συμβαίνει και με τα θύματα βιασμού, βιάζεται δηλαδή ένα παιδάκι και μετά το αντιγράφει αυτόματα ως συμπεριφορά δύναμης κι όταν μεγαλώσει κάνει το ίδιο σε άλλους. Ένας κύκλος χωρίς τέλος!

Comments are closed.