Σοβαρή καταγγελία για τον Δήμαρχο Αλίμου. – Χρεώνει κανονική άδεια και απειλεί με απόλυση εργαζόμενες μητέρες ανηλίκων.

Κοινοποίηση:
unnamed

Σύμφωνα με καταγγελίες εργαζομένων στο Δήμο Αλίμου, ο δήμαρχος, Κονδύλης Ανδρέας, για άλλη μια φορά, μας αφήνει άναυδους με τη σκληρότητα με την οποία αντιμετωπίζει τους εργαζόμενους, οι οποίοι σηκώνουν το βάρος ενός τόσο σημαντικού έργου όπως την φροντίδα των παιδιών των δημοτών.

Και στη συγκεκριμένη περίπτωση, αναφερόμαστε στη στάση του σε σχέση με τους εργαζόμενους στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς Αλίμου και το έργο τους, για το οποίο, δημοσίως, η Δημοτική Αρχή κομπάζει και το καρπώνεται.

Όπως αποκαλύπτουν οι εργαζόμενοι, μετά την αναστολή λειτουργίας των Παιδικών Σταθμών λόγω της πανδημίας του κορονοϊού (ήταν η πρώτη υπηρεσία που τέθηκε σε αυτό το καθεστώς), οι εργαζόμενοι απασχολούνται σε αλλότρια καθήκοντα, μη συναφή με την ειδικότητά τους, με αυξημένο αλλά και διαφορετικό ωράριο από αυτό που ορίζει η σύμβασή τους, χωρίς να αποζημιώνονται για αυτό και χωρίς να δίνεται κανένα περιθώριο προσαρμογής με βάση και τις οικογενειακές τους ανάγκες.

Σε όλες τις υπηρεσίες του Δήμου Αλίμου, οι υπάλληλοι δικαιούνται 25 ημέρες κανονική άδεια τον χρόνο, ενώ οι εργαζόμενοι στους Παιδικούς δικαιούνται 10 κατόπιν αιτιολογημένης αίτησης μόνο για σοβαρούς οικογενειακούς λόγους, λόγω του ότι η Υπηρεσία διακόπτει τη λειτουργία της τις ημέρες των Χριστουγέννων, του Πάσχα και τον Αύγουστο. Οπότε λογίζονται οι διακοπές εργασιών αυτές ως μέρες άδειας για τους υπαλλήλους, όπως ορίζει ο νόμος.

Ωστόσο, ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ των ΔΠΣΑ, Κονδύλης Ανδρέας, χρέωσε κατά τη διάρκεια των ημερών του Πάσχα «κανονική άδεια» στις μητέρες ανηλίκων παιδιών που έκαναν χρήση της άδειας ειδικού σκοπού προκειμένου να κρατήσουν τα παιδιά τους, αφού έχει ανασταλεί η λειτουργία των σχολικών μονάδων. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να τελειώσουν οι μέρες της άδειας ειδικού σκοπού και η υπηρεσία να καλέσει τις μητέρες να επιστρέψουν μην έχοντας που να αφήσουν τα παιδιά τους σε πολλές περιπτώσεις.

Οι εργαζόμενες μητέρες προσπάθησαν να έρθουν σε επαφή με τον Δήμαρχο, ώστε να βρεθεί μια λύση, και στην πρώτη μέρα επιστροφής τους στην υπό αναστολή υπηρεσία ήρθαν με τα παιδιά τους μην έχοντας άλλη εναλλακτική.

Η απάντηση της Διοίκησης ήταν απάνθρωπη. Με επιστολή, ανακοίνωσε στις εργαζόμενες μητέρες ότι αν επαναληφθεί θα λυθεί η σύμβασή τους και θα απολυθούν, ενώ αρνήθηκε κάθε άλλη επαφή και συζήτηση μαζί τους! Μάλιστα, επέμενε η Διευθύντρια να θεωρηθούν αδικαιολόγητα απούσες από την εργασία τους παρότι είχαν προσέλθει, λόγω των μωρών τους.

Την ίδια στιγμή που ο δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης, επικαλείται λόγους υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων και απειλεί με τιμωρία τις εργαζόμενες μητέρες και με την στέρηση της ίδιας τους της δουλειάς, τα Μέσα Ατομικής Προστασίας στους χώρους εργασίας στον Δήμο είναι από ελάχιστα έως ανύπαρκτα. Οι εργαζόμενοι στοιβάζονται στους χώρους ακόμα και χωρίς ιδιαίτερο αντικείμενο, αφού τα άτομα από τις υπηρεσίες που είναι σε αναστολή τοποθετούνται τυχαία σε αλλότρια καθήκοντα και με μη συναφή αντικείμενο.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. Ρε ριξτε τον μεσα σε κανενα καδο που απειλει εργαζομενους να φαει λιγη βρωμα και γλιτσα για να ισιωσει !!!!!

Comments are closed.