Σλοβάκος ΥΠΕΣ: «Ο επίδοξος δολοφόνος δεν έδρασε μόνος του»

Κοινοποίηση:
robert_fico_xr

Νέες λεπτομέρειες έρχονται στο φως σχετικά με την απόπειρα δολοφονίας του Σλοβάκου πρωθυπουργού, που ανατρέπουν την αρχική θεωρία των δυτικών μέσων ότι ο δράστης ήταν ένας «μοναχικός λύκος».

Ο υπουργός Εσωτερικών της Σλοβακίας, Matúš Šutaj Eštok, έχει βρει ενδείξεις συνωμοσίας πίσω από το έγκλημα, όπως αναφέρει η Asia Times.

Δύο ώρες μετά την απόπειρα δολοφονίας, όλα τα στοιχεία από τα κοινωνικά δίκτυα και την αλληλογραφία διαγράφηκαν από τον υπολογιστή του δράστη, Juraj Tsintula.

Ο ίδιος δεν θα μπορούσε να το κάνει, καθώς συνελήφθη επί τόπου. Οι έρευνες αποκάλυψαν ότι η σύζυγός του δεν άγγιξε τον υπολογιστή του.

Η απόπειρα δολοφονίας έγινε την περασμένη Τετάρτη, αλλά η αστυνομία έλαβε άδεια για να ερευνήσει το διαμέρισμα του Tsintula την Παρασκευή.

Ο Υπουργός Άμυνας και Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Robert Kalinak, δεν έδωσε καμία εξήγηση τότε.

Παράδοξα περιστατικά σημειώθηκαν και στη σκηνή του εγκλήματος

Δεν υπήρχε ασθενοφόρο παρόν και ο πρωθυπουργός έπρεπε να μεταφερθεί με ελικόπτερο σε άλλη πόλη.

Η απουσία κατάλληλης ιατρικής υποστήριξης οδήγησε στη βιαστική φόρτωσή του σε επίσημο όχημα, γεγονός που θα μπορούσε να επιδεινώσει την κατάστασή του αν ήταν σοβαρά τραυματισμένος.

Οι αστυνομικοί της συνοδείας δεν είχαν κατάλληλο εξοπλισμό και φορούσαν πολιτικά παπούτσια αντί για στρατιωτικές μπότες.

Η ομάδα προστασίας του πρωθυπουργού δεν ακολούθησε το πρωτόκολλο ασφαλείας, επιτρέποντάς του να περάσει μπροστά τους όταν πλησίαζε το κέντρο.

Από την άλλη πλευρά, δεν υπήρχαν φρουροί να παρακολουθούν από πίσω ή να ενσωματωθούν με το πλήθος.

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι χρειάστηκαν τρία με τέσσερα δευτερόλεπτα για να πυροβολήσει πέντε φορές ο Tsintula, και κανείς δεν επενέβη σε αυτό το διάστημα.

Μόνο όταν ο Tsintula ολοκλήρωσε τους πυροβολισμούς, συνελήφθη από την αστυνομία και τις δυνάμεις ασφαλείας.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Ηταν στο κολπο η φρουρα του φαινεται στο video περιμεναν να τις ριξει ολες και μετα να κουνηθουν, οι δημοκρατες της E.U επιτρεπουν αντιρρησεις στο μιλητο και αφηρημενο,οταν γινουν πραξη οπως με τον Σλοβακο τοτε δειχμουν το πραγματικο τους προσωπο του γκανγκστερ.

Comments are closed.