Σκληρή ανακοίνωση από την Ελληνική Λύση για το απαράδεκτο τσιμέντωμα του Ιερού Βράχου της Ακρόπολης

Κοινοποίηση:
Ακροπολη_Τσιμεντο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΣΙΜΕΝΤΟΥ ΣΤΟΝ  ΙΕΡΟ ΒΡΑΧΟ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ

Η κυβέρνηση αφήνει το αποτύπωμα της με ένα καταστροφικό έργο τσιμεντόστρωσης μεγάλων τμημάτων του Ιερού Βράχου της Ακρόπολης με το πρόσχημα της πρόσβασης επισκεπτών Αμ.Ε.Α. Ένα ανοσιούργημα, μια βεβήλωση των ιερών και οσίων του Έθνους μας.

Η ορθή αρχιτεκτονική λύση που θα ήταν συμβατή με τον αρχαιολογικό χώρο, χωρίς να αλλοιώνεται το πρωτογενές αρχαιολογικό τοπίο και χωρίς να αντιπαρατίθεται το μάρμαρο με το σκυρόδεμα, υλικό εχθρικό προς την ανάδειξη μνημείων αρχαιότητας, θα ήταν η διαμόρφωση διαδρόμου κυκλοφορίας ατόμων με ειδικές ανάγκες από ξύλινο δάπεδο (deck) που θα ξεκινούσε από τον χώρο του ανελκυστήρα Αμ.Ε.Α. και θα ακολουθούσε μόνο περιμετρικά τον Παρθενώνα και τίποτα άλλο.

Ο διάδρομος κυκλοφορίας αυτός θα ήταν πλάτους μέχρι 1,5μ. με υλικό επίστρωσης το ξύλο, κατάλληλων προδιαγραφών για εξωτερικές συνθήκες, θα στηρίζονταν σε γαλβανισμένες μεταλλικές βάσεις (πέλματα-κοιλοδοκοί) με ανισοϋψή στηρίγματα για να παραλαμβάνουν τις επιφανειακές ανωμαλίες του υφιστάμενου εδάφους. Μια τέτοια κατασκευή θα ήταν αναστρέψιμη ανά πάσα στιγμή, χαμηλού κόστους, ευκόλως συντηρήσιμη  και πλήρως λειτουργική για τα άτομα με ειδικές ανάγκες.

Δυστυχώς η κα Μενδώνη αντί να προβεί άμεσα σε εργασίες αναστήλωσης των φθαρμένων τμημάτων των μνημείων της Ακρόπολης με συνθετικές ρητίνες, χρησιμοποιώντας σύγχρονες τεχνολογίες και υλικά «φιλικά» για αποκατάσταση των αρχαιοτήτων της χώρας, όπως γίνεται σε όλες τις πολιτισμένες χώρες, επιδίδεται σε μία πρωτοφανή, χωρίς προηγούμενο , για τα χρονικά της ιστορίας της Ελλάδος τσιμεντόστρωσης και βεβήλωσης των πολιτιστικών μνημείων της χώρας, που είναι και σύμβολα του δυτικού πολιτισμού και της παγκόσμιας κληρονομιάς.

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ θα φέρει το θέμα στην Βουλή σε απόλυτη προτεραιότητα και θα ζητήσει τον έλεγχο και την δίωξη των υπευθύνων που συνέβαλαν σε αυτό το τερατούργημα και κακοποίησης των αρχαιολογικών μνημείων της χώρας. Καταθέτοντας παράλληλα ολοκληρωμένο σχέδιο για την διενέργεια των απαιτούμενων εργασιών με τρόπο που θα σέβεται την ιερότητα του Ιερού Βράχου αλλά και κάθε άλλου αιώνιου μνημείου της πατρίδας μας.
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. Δεν είναι άγνοια και κακογουστιά, επίτηδες το κάνουν για να διακόψουν την ευεργετική ροή ενέργειας από τον Βράχο.
    Νομίζουν ότι είναι πανίσχυροι, ότι δεν βλέπει και δεν μπορεί να τιμωρήσει κανείς την Ύβρη τους
    Τα μικρόνοα όντα πάντα μαθαίνουν με τον δύσκολο τρόπο. Οξύς θεών οφθαλμός ες το πανθ’ οράν

  2. χαχαχαχα Η Μενδώνη με την κολητή της είναι ικανές να ρίξουν και ταράτσα πάνω στην Ακρόπολη και να την κάνουν καφετέρια να πίνουν τον καφέ τους.

Comments are closed.