Σκιάθος: Ο σεϊχης του Κατάρ δεν έφερε μαζί του, την Άνοιξη – Αγωνία πίσω από το πλωτό παλάτι του (ΒΙΝΤΕΟ)

Κοινοποίηση:
seixisss-2048x921

Η Σκιάθος βρίσκεται στο επίκεντρο μετά τη νέα επίσκεψη του σεϊχη. Ο πρώτος απολογισμός όμως προκαλεί έντονη ανησυχία…


Μείωση 70% στην πληρότητα των ξενοδοχείων καταγράφεται αυτήν την περίοδο στη Σκιάθο, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων του νησιού Παναγιώτης Ανδριτσόπουλος. Το “μπλόκο” της Βρετανίας για διακοπές στην Ελλάδα λόγω της πανδημίας, δημιούργησε μεγάλο πρόβλημα στους ιδιοκτήτες καταλυμάτων.

“Αν πιάσουμε το 20% θα είμαστε καλά. Η λογική έλεγε ότι θα έπρεπε να είχε ξεκινήσει η σεζόν. Το νησί βασίζεται κυρίως στην αγγλική αγορά και την σκανδιναβική. Και οι δύο αυτή την στιγμή είναι στο περίμενε. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα πολλά ξενοδοχεία να μην έχουν ανοίξει. Οι συνάδελφοι που άνοιξαν πάνε μέρα – μέρα και βλέπουμε”, σημείωσε σε δηλώσεις του.
Το ποσοστό των εμβολιασμένων κατοίκων της Σκιάθου φτάνει το 95%. Οι επιχειρηματίες περιμένουν με αγωνία τις ανακοινώσεις της βρετανικής κυβέρνησης περί τα μέσα Ιουλίου, με την ελπίδα η Ελλάδα να βρίσκεται στην πράσινη λίστα και οι Βρετανοί επισκέπτες να μην μπαίνουν σε καραντίνα αμέσως μετά το ταξίδι τους στη χώρα μας.

“Με Μάιο, Ιούνιο και Ιούλιο χαμένους, δημιουργείται σοβαρό πρόβλημα”, τόνισε ο κ. Ανδριτσόπουλος στο thestival.gr. Ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Διαμαντής Μαθηνός χαρακτήρισε απογοητευτική την κατάσταση. “Ελπίζω στο fair play”, είπε αφήνοντας αιχμές κατά της βρετανικής κυβέρνησης για την απόφαση της σχετικά με την κατηγοριοποίηση της Ελλάδας αναφορικά στην επιδημιολογική της κατάσταση. “Το κόψιμο από τους Βρετανούς δε βασίζεται σε ιολογικούς κανόνες αλλά σε οικονομικούς”, υπογράμμισε. “Ελπίδα μας να φτάσουμε το 35 με 40%”, ενώ το last minute booking, σύμφωνα πάντα με τα όσα είπε ο ίδιος, αναμένεται να δώσει ώθηση στην οικονομία του νησιού.

Όλα αυτά την ώρα που ο Σεϊχης του Κατάρ συνεχίζει τις διακοπές του, στη Σκιάθο. Ο σεΐχης Αλ Θάνι έφθασε στην Σκιάθο χθες, με το πλωτό του ανάκτορο, την περίφημη θαλαμηγό του “Al Mirqab”, μήκους 133 μέτρων που χαρακτηρίζεται ως ένα από τα μεγαλύτερα και πολυτελέστερα mega-yachts ανά την υφήλιο.

Η πολυτελής θαλαμηγός του σεΐχη αγκυροβόλησε στις 11.00 στον όρμο της ακτής “Μάραθα”, βραβευμένη επί πολλά χρόνια με την “Γαλάζια Σημαία” και απέναντι από το πολυτελές εμβληματικό ξενοδοχείο “Skiathos Palace”, προκαλώντας τον θαυμασμό του κόσμου αλλά και θέμα συζητήσεων,τόσο για τους Σκιαθίτες όσο και για τους χιλιάδες επισκέπτες που έχουν κατακλύσει το νησί για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Η σκιαθος ειναι πολυ κλεφτικο νησι ,κανενας δεν δινει αποδειξις ,καλα να παθουν!!!

Comments are closed.